Kiusaamisesta

20.08

Tapahtuipa muutama tunti sitten Keravalla: Noin 7-vuotias poika jahtasi toista, noin 6-7 vuotiasta poikaa, ja jahtaaja nauroi ilkikurisesti. Karkuun juokseva poika itki hysteeristä itkua ja pelon tunsi ulkopuolinenkin, eli minä. Näin tämän episodin keittiöni ikkunasta, mutta kun pääsin etupihalle, olivat kummatkin pojat hävinneet näköpiiristä. Sen ehdin huomata, että kiusaaja kääntyi meidän talon kohdalta toiseen suuntaan. 

Hitto, että jäi kurja fiilis. Jahtaajan kasvot jäivät mieleeni, ja aion kyllä ottaa tapahtuneen puheeksi, jos vielä tapaamme. Ihan satavarmasti! 

Eikös se niin ole, että kiusaamiseen on aina puututtava? Miksi, oi miksi en ehtinyt!!? Toivottavasti tuo itkevä poika otti asian kotona puheeksi ja vanhemmat tarttuivat tilanteeseen. Valitettavasti usein nämä tällaiset eivät ainakaan heti isin ja äidin korviin kantaudu..

Yritetään me vanhemmat pitää huoli, että kiusaamisesta puhutaan sekä valistetaan kotona. Sydän itki jo tuon pienen karkuunjuoksevan puolesta, mutta entäs sitten kun kyseessä olisi vielä oma lapsi? Kiusaaminen on rumaa, noloa ja se voi satuttaa pysyvästi. 

Inhottava TYLSÄ tapahtuma! Miksi en ehtinyt väliin puolustamaan? :/
You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Voin sieluni silmin nähdä tapahtumat ja äitinä pelkään lapseni joutuvan samanlaiseen tilanteeseen. Toivon myös ihmisten niin aikuisten kuin vähän isompienkin lasten puuttuvan näiden pienten lasten kiusaamiseen. Olkaa esimerkkinä omille ja muiden lapsille siitä, että ketään ei kiusata eikä kiusaaja pääse kuin koira veräjästä. Toivon parempaa huomista ja iloista syksyä kaikille.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että olisit puuttunut! Liian moni jättää täysin puuttumatta, mikä on miun mielestä aika mälsää. Itse voisin skarpata ja puuttua kanssa ihan omilla koulutasoillani tai työelämässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että liian kauan katsoin sitä touhua. Jos olisin heti rynnännyt ulos, niin olisin saanut jätkää suuremmalla todennäköisyydellä ojennettua.. :/

   Poista
 3. Mitäs jos pojat olikin veljeksiä? Siinä pitäis puuttua koko perheen dynamiikkaan....

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook