Viiton ja viserrän

21.42

 Noniin, nyt olisikin sitten aika aloittaa meidänkin perheessä tukiviittomien harjoittelu. Saatiin kansiot eräältä avuliaalta vertaiselta tästä ihan läheltä, hän kun ei enää niitä tarvitse. Paksuja ovat opukset! Vähän selailinkin viittomia ja aika huonosti vielä toistaiseksi jäi päähän yhtään mitään. "Äiti", "isi", "perhonen", "mummo", "pappa" ja "mehu" onnistuu jo.  Ainiin ja "muurahainen".

Mä olin alkuun aika skeptinen noiden tukiviittomien suhteen, mutta käsittääkseni se nyt kuitenkin on jo niin tutkittu juttu että niitä kannattaa käyttää ja siispä tästä syystä mekin tullaan niin tekemään. Kaikkein yleisimmät viittomat varmasti ainakin kannattaa ottaa mukaan arkeen tukemaan puheen kehitystä. "Rakas", "Äiti", "Isi" jne. ;)

Paljonhan tuo meidän tyttö jo "höpöttelee" omalla tavallaan ja toivonkin vain, että tuo innostus nyt jaksaisi pysyä. Ehkä jossainvaiheessa sieltä sitten putkahtaa ihan oikeitakin sanoja mutta tuskinpa vielä vähään aikaan. Kaikki ajallaan. Hyvinhän me pärjätään näinkin. Pirpana kyllä osaa tehdä selväksi jos jotain haluaa. Kun valitus alkaa niin silloin me vanhemmat tiedetään että vaihtoehtoja on tasan 5. Joko nälkä, jano, väsy, kakkahätä tai sitten se haluaa vaan että äiti jatkaa laulamista. Tällähetkellä hämähämähäkki on kaikista paras. Varsinkin kun viitotaan mukana ja erityisesti kohta "tuli sade rankka, hämähäkin vei" jaksaa jännittää kauhiasti.

No mutta, tästä päivästä sen verran vielä, että piipahdettiin alkuillasta mun työpaikalla koko perheen voimin kun käväisin vähän tienaamassa "ylimääräistä". Sille kun näemmä on tulossa tarvetta nyt lähiaikoina. Remppa tulee keventämään lompakkoa ihan mukavasti, uskoisin ainakin niin. Oli piristävää käydä tutun työpöydän äärellä pitkästäaikaa. Ja olipahan siistissä kunnossa verrattuna siihen mitä se on yleensä kun minä siellä puuhastelen! Jokunen tovihan tässä menee vielä ennen kun pääsen työpaikalle ihan kokopäiväisesti, sattuneista syistä ja ihan kiva niin. Nyt mä nautin tästä elämäntilanteesta täysillä! Seuraavaksi surffaan vielä parit sisustusblogit ja sitten nukkumaan.

Loppufiilistelyt. Kivaa kun ollaan koko perhe yhdessä tämä tuleva viikko. H lomilla. Katsotaan mitä jännää keksitäänkään!

You Might Also Like

0 kommenttia

Suosituimmat

Facebook