Postia Rinnekodista

14.15

Vihdoin saatiin lääkärin ja fysioterapeutin lausunnot postissa! Pähkinänkuoressa todettakoon siis että Pirpana on motorisesti kehityksessä ikätasoaan jäljessä ja lievää hypotoniaa on havaittavissa. Sen sijaan sosiaaliset taidot ovat hyvin kehittyneet ja esimerkiksi ääntelyä tapahtuu jo mukavasti. "L tulee hyvin katsekontaktiin, ääntelyä ja jokeltelua kuullaan." 

Tuo kuntoutussuunnitelmakäynti tapahtui Pirpanan ollessa 8 kk ja silloinhan hää oli vielä hyvin flegmaattinen liikkumaan. Niinkun olenkin tässä viimeaikoina todennut, kuukauden sisällä on tapahtunut ihan hirveästi kehitystä parempaan suuntaan ja siinä mielessä esim kohdat :  "Hän ei osaa kääntyä, ryömiä eikä viihdy vatsallaan" , eivät enää pidä paikkaansa. Myöskin kohta "Nesteitä hän juo, muttei kovin hyvin" on tällähetkellä jo vanhentunutta tietoa.  Tuolloin imetin vielä eikä korvike kelvannyt rimpsessalle. No mutta tilanne oli tuo silloin ja kyllähän selkeästi havaittavissa on, että Pirpanan motoriikka kaipaa treeniä.

Fysioterapeutti kirjoittaa vähän "hellemmin" kuin lekuri ja sieltä poimin tännekkin pikku pätkän: " Ottaa hyvin katsekontaktia. Ei vierasta. Tunnistaa omat vanhemmat. Ääntelee ja hymyilee. Ei kosketuksen yli-/aliherkkyyttä havaittavissa. Havainnoi tarkkaavaisesti ympäristöään. Havainnoi omaa kuvaa peilistä. Perusolemukseltaan iloinen lapsi."


Nyt vaan paprut Kelaan ja toivotaan että saadaan läpi tuo hakemus vammaistuesta. Totuushan on se että kyllä Piippiksen diagnoosi meidän rahapussista vähän ylimääräistä verottaa. Ylimääräisiä bensakustannuksia ja lääkärikustannuksia kuitenkin näistä käynneistä kertyy.
Tämä iloinen lapsi sai ponnarin eilen päähänsä ensimmäistä kertaa ja kivaa oli.  Kuolat poskella :) Hampaita odotellessa...

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Mekin saatiin eilen postia Rinnekodista ja täytyy sanoa, että tuo lääkärin sepustus olisi varmasti saanut monelta herneet nenuun ja kyyneleet silmiin, mutta mua enemmänkin naurattu kaikki se höpönpöppö mitä lääkäri oli kirjoittanut. Paljon tietysti ihan tottakin, mutta oli kyllä niiiin negatiivissävytteinen teksti, että voi luoja.. Mutta totuushan siis on se, lääkärin sanoin, että hänen pitää kirjoittaa nuo tekstit mahdollisimman negatiivisesti ja perustella asiat todella hyvin, jotta nuo asiat menee Kelan tädeille/sedille perille. Ja siksi se onkin todella hyvä, että lääkärinlausunto on tuollainen mikä on. Fyssarin ja puten arviot meillä on ihan toista luokkaa. Ja sitten vaan väsäämään vielä sitä todella "positiivisen" kuvan antavaa selontekoa tästä erkka-arjesta, odotan sitä innolla ;)
  Niin ja sitä piti vielä laittaa, että meillä ei ainakaan mennyt läpi nuo ylimääräiset kustannukset, mutta tottakai sekin kannattaa sinne laittaa :)

  VastaaPoista
 2. Meillehän tuo lekuri suosittelee korotettua että jännä nähdä kuis käy :) Ja joo, oli tosi masentavaa tekstiä mutta onneksi sitä osaa lukea positiivisin silmin. Just nimenomaan Kelan kannalta :D

  VastaaPoista
 3. Iloinen lapsi pitää varmasti paikkansa, sen näkee teidän pikkuneidistänne :-)

  VastaaPoista
 4. Jep, ei ainakaan kannata hirveästi odottaa mitään Kelalta.. :D Tuleepahan ainakin positiivinen ylläri, jos jotain sieltä irtoaa. Meilläkin oli jo viime vuonna suositus korotetusta ja ihan pätevä oli lääkärinlausunto sekä oma 4 sivuinen sepustus tästä arjesta, mutta Kelan lottokone päätti toisin ja veikkaan, että tänä vuonna käy samoin... :/ No mutta toivottavasti te kuitenkin saatte jotain! :) On se jännä, että sellaiset normilapset,joilla on esim. keliakia tms.,niin hekin ovat oikeutettuja vammaistukeen ja todennäköisesti saavatkin sen, mutta kehitysvammadiagnoosi ei välttämättä riitä tukeen..oiskohan jotain jossain pielessä..!? :o

  VastaaPoista
 5. muistakaa pienten äidit ja isit että lausunnot kirjoitetaan niitä Kelan ihmisiä varten, siksi niissä on paljon "negaa"
  ja niihin kyllä tottuu, uskokaa pois

  VastaaPoista
 6. Muistamme :) Onneksi tiesin tän jo etukäteen niin en ehtinyt säikähtää kovinkaan pahasti!

  VastaaPoista
 7. Hih - meillä oli Rinnekodin lääkärillä tullut pieni ajatusvirhe: "Ensimmäinen vastaanottokäynti kehitysvammahuollossa, molemmat vanhemmat mukana sekä 4-vuotias pikkuveli". Aino on siis jo isosisko :D :D

  VastaaPoista
 8. OnneA ihanalle isosiskolle uudesta tittelistä! :)

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook