Mua puri kirppiskärpänen..

21.21

Taas olen tehnyt jotain, jonka todennäköisesti jokainen teistä lukijoista on tehnyt useaan otteeseen, mutta minä en koskaan aikaisemmin. Vein lastenvaatetta myyntiin Keravalaiseen Kirpputori Karamelliin, jonka omistaa eräs tuttavani vuosien varrelta. Kokemus oli hyvin valaiseva, ja täytyy myöntää, että koukussahan tässä nyt ollaan aikas vahvasti. Kuinka helppoa ja kätevää voi vanhan  tavaran myyminen ollakkaan?! Olin ihan hämilläni, että pystyn reaaliajassa seuraamaan netistä, mitkä tavarat ovat menneet kaupaksi, ja kuinka paljon olen kerryttänyt saldoani! Pystyin koska vain viemään lisää vaatetta myyntiin, ja tekemään kotona hintalaput netin kautta valmiiksi. Todella kätevää, sanoisin.

Varasin tuon pöydän kahdeksi viikoksi, ja tänään pöytää tyhjentäessäni, oli loppusaldo 177 euroa. Se oli paljon enemmän, kuin mitä uskalsin ajatellakaan, sillä olin hinnoitellut vaatteet ehkä jopa vähän alakanttiin. Tai no, ainakin suurimman osan vaatteista. Joukossa siis oli myös muutama minun, sekä H:n kolttu. Ja yksi vanha peili. Se meni välittömästi. Hintaan 10 euroa.

Pöydän siistimiseen käytetty aika muodostui hyvin vahvasti mun omaksi ajakseni. Joskus otin W:n leikkipaikalle mukaan, ja muutaman kerran H oli lasten kanssa myös paikanpäällä, mutta pääsääntöisesti kävin järkkäilemässä yksin. 

Vaikka kirppiksellä usein myydäänkin hyvin paljon lastenvaatetta, niin silti yllätyksekseni meidänkin vanhat kelpasivat muille. Yhtenä päivänä pöytää järkkäillessäni, joku naisihminen kuiskasi mulle "Kiva blogi sulla". Tuli ihan mahtava fiilis siitäkin. 

Yllättävää tässä kokemuksessa oli se, että esimerkiksi Me&I möi aika huonosti, enkä varmasti ollut hinnoitellut yhtä isosti kuin vaikkapa facebookin Me&I ryhmässä on tehty. Pilvi collari, panda-mekko sekä oranssi siili-haalari meni kaupaksi, mutta tosi moni muu vaate jäi roikkumaan hyllylle hintaan 4-5 euroa. Tämä siis suurin yllätys. Toiseksi suurin sitten taasen oli se, että miesten vaate möi hyvin. H ilmeisesti on tosi muotitietoinen ;) Musta tuntuu, että oon antanut ihan valtaisan paljon vauvanvaatetta ystävien pienille kiertoon, mutta siitäkin huolimatta tein ihan kivan bonusrahan näillä "ylijäämillä". Voin siis vain kertoa, että tää ei kyllä jäänyt meidän perheen osalta tähän. Odottelen hetken, ja varaan sitten uudestaan pöydän Karamellista. Meidän perheellä pitäis aina olla kirppispöytä aktiivisena jossain! Huomasin, että jokapäivä löysin jotain uutta myytävää, ja kuskasin niitä sitten kirpparille pikkuhiljaa..

Asiakaspalvelulle annan täydet pisteet. Antaisin, vaikka en omistajaa tuntisikaan ;) En myöskään huomannut, että yksikään vaatteistani olisi lähtenyt voron matkaan, ja todennäköisesti hyvä kameravalvonta, sekä mahdollisuus hälyttää omia esineitään vaikeuttaa tuota kyseenalaista toimintaa huomattavasti.

Tänään löysin itselleni myös jotain kivaa tuolta samaiselta kirpparilta. Keltaiset farkut. Olen yrittänyt metsästää sellaisia jo viitisen vuotta, ja nyt löysin kahdella eurolla juurikin sopivat. Ovat pesussa vielä, joten en saanut kuvaa napattua. Palailen siihen vaikkapa myöhemmin.

Vitsit, että oli mukavaa homma tuo kirppistely näin myyjänkin näkökulmasta! Kiitos yhteistyöstä M ja Kirpputori Karamelli! Voin lämpimästi Keravalaisille lukijoilleni tätä paikkaa suositella..
You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Hei meilläkin tuolla paikka tällä hetkellä ja muutamassa päivässä saldo ihan huikea! Olen myös iloisesti yllättynyt miten hyvin varsinkin lastenvaatteet kaupaksi menevät :)

  VastaaPoista
 2. Minulla myös hyviä kokemuksia lastenvaatteiden myynnistä kirppiksellä.Kahden viikon saldo yli 400 euroa! Myin kyllä paljon merkkivaatteita,Poppia,Tickettiä,Moloa yms.Ja kaikki aika vähän käytettyä,siistiä,ehjää.Periaatteeni on että myyn vaan sellasta mitä itsekin ostaisin.En yhtään ymmärrä että esim.ihan haaleaksi kuluneista m&i - vaatteista pyydetään hurjia summia vain merkin takia! Ei ne vaatteet nyt niin ihmeellisiä ole! Toisaalta hyväkuntoisesta laadukkaasta vaatteesta olen itsekin valmis maksamaan useitakin kymppejä - eihän se vaatetta huononna että se kippiksellä myydään! Ja se on kyllä totta että noihin kirppiksiin jää ihan koukkuun! Menee myymään ja samalla itse tekee löytöjä.Kierrätystä ihan parhaimmillaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juurikin. Jätin myös itse kaikki kulahtaneet pois pöydältä ja ihmettelin usean pöydän kohdalla sitä, miten porukka "kehtaa" myydä niinkin haalistunutta ja nyppyistä vaatetta isoon hintaan. Vastakohtiakin oli. Onneksi.

   Poista
 3. Kirppisvaatteet kestää toisinaan paremmin kun uudet. Itse olen ostanut paljon kirpparilta esikoiselle nyt 8v ja jotkut menny hyvinä kiertoon vielä pikkuveljien 7 ja 4v käytön jälkeen uffille (sinnekkin katson tarkkaan mitä laitan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei uffillekaan oo kiva laittaa nyppyistä ja kulahtanutta vaatetta :/ mulla menossa iso säkillinen vaatetta myös nyt keltaiseen laatikkoon..

   Poista
 4. Mä tykkään kans niin kirppistellä :) Mut aika uus juttu tää meillekkin on n. vuoden ajan oon vasta kolunnut livekirppiksiä (meillä kaks hyvää kirpparia ihan nurkan takana!), ja myyntipöytä mulla on ollut vuoden sisällä nyt kolmatta kertaa. Ja aina sitä tavaraa vaan riittää! Lapsille (varsinkin pienille) teen usein hyviä löytöjä, itellekkin satunnaisesti :) Ja säästöä tulee! Siistii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muitakin "myöhäisherännäisiä" löytyy :)

   Poista
 5. Osaatko sanoa yhtään paljon siellä maksaa pöytä vuokra, itsellä kanssa suunnitteilla viedä tavaraa myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://kirpputorikaramelli.fi/hinnasto/ Tuolta löytyy hinnat :)

   Poista
 6. Sinulla on haaste blogissani http://helmissa.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html :)

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook