Kevättä rinnassa!

14.10Aurinko sai äidin herkistymään tänään fysioterapian jälkeen. Tunnelmaa ei lannistanut edes tieto siitä, että joudutaan alkaa taistelemaan Kelan kanssa korotetusta vammaistuesta, jotta saadaan parasta mahdollista fysioterapiaa meidän pienelle.

Mieluinen tuo tieto ei missään tapauksessa ollut. Nyt se paperisota siis alkaa.Jumppaaminen keskipäivällä otti voimille ja päikkäreiden aika koitti parkkipaikalla, äidin sylissä, kyytiä odotellessamme. Hieman iäkkäämpi rouvashenkilö tuli kuiskaamaan mulle että :"Ootte kaunis näky. Siinä on niin hyvä äidin sylissä uinua. Ja sulla on niin kauniit kynnetkin" :)

Tervetuloa kevät. Toivottavasti tälläkertaa viihdyt pidempään.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Näytät niin nuorelta, kuinka vanha olet? :) ihana hyvää mielen blogi sulla. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kohteliaisuudesta! :) Täytän kaksysi ihan kohta..

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia. Ja meillä on kaikki mennyt Kelan kanssa aina helpolla, eli paperintäyttöä toki on tiedossa mutta ne voi kyllä mennä ihan helposti sitten kaikki muu siitä eteenpäin. Tsemppiä paperihommiin. :)

  VastaaPoista
 4. Lääkärit yleensä aika hyvin mainitsee tuon kriteerien täyttymisen tohon korotettuun vammaistukeen. Mulla ei ainakaan ole ollut sen kanssa ongelmia. Se oli oikeestaan pelastus että kirjasivat sen "vaikeavammaisen" siihe papariin kun sen jälkeen kaikki asioiminen kaupungin vammaispalveluissa, kelassa ja sairaalassa on ollut paljon iisimpää. Toivottavasti homma pääsee teillä ongelmitta vauhtiin ja pääsette taas jumppailemaan:)

  VastaaPoista
 5. Meillä ei ole ikinä ollut mitään ongelmia Kelan kanssa. Papereiden tätyttäminen on ikävää puuhaa, mutta en minä sitä taistelemiseksi kutsuisi. Kaikki on aina saatu, mitä on haettu. Toivottavasti teilläkin menee yhtä helposti.

  VastaaPoista
 6. Hei
  Samaa asiaa minäkin olen ihmetellyt. Miksihän puhutaan aina taistelusta? Haetaankohan taistelulla jotain etuutta, joka ei oikeasti kuuluisi saada. Teillähän niin ei ole. Lääkärinlausunnossa ja vanhempien kaavakkeessa kerrotaan tosiasiat ja Kelassa päätetään mitä laissa on määrätty. (ja laithan on säätänyt eduskunta, ei Kela). Joka tapauksessa teillä on lapsi (2,5v ?), joka ei vielä liiku itsenäisesti juurikaan ja on alettu käyttämään vaihtoehtokommunikaatiokeinoja. Nämä riittävät korotettuun vammaistukeen. Ja lääkäri tekee kuntoutussuunnitelman fysioterpiasta, jonka Kela sitten hyväksyy, Tietysti on ikävää ja työlästä kirjata vanhempien hakemukseen, mitä kaikkea lapsesi ei osaa. Tämän vanhemmat kokevat aiheellisesti raskaaksi. Mutta miten asia Kelalle kerrotaan, jos vanhemmat eivät sitä itse laita paperille? Näissä papereissa täytyy kuvata lapsen taidot ja hoitoisuus tyypillisesti eli tavallisesti kehittyvään samanikäiseen lapseen verrattuna. Kyllä se siitä, vaikka työläältä tuntuukin.

  Fysioterapeutti on varmaan teille korostanutkin, että kannattaa pitää lapsia paljon lattialla makuulla. Siten liikkumiseen luodaan edellytykset ja varmasti niin teettekin. Istumalla ei opi ryömimään eikä konttaamaan. Lapset varmasti istuvat mielellään, koska niin näkee ympäristön parhaiten ja leikkiminen on helpompaa.
  Mutta kaikkein tärkeitä on rakkaus ja arvostus, jota annatte lapsillenne. Blogista välittyy todellinen hyvä mieli. Iloista jatkoa teille.

  VastaaPoista
 7. Heippa! Pirpana täyttää pian 2 vee. Haettiin korotettua tukea mutta meille myönnettiin perus vammaistuki. Nyt siis lähdemme hakemaan tuota korotettua uudestaan, uuden lääkärinlausunnon sekä fyssareiden avustuksella. Tästä syystä mä käytän termiä "taistelu" ;) Toivotaan siis että seuraavalla kerralla Kela tuo meille postitse toivotun päätöksen.

  Ja juu, tyttö on paljon lattialla. Makuulla häntä on hankala saada pysymään kun pääsee itse istuma-asentoon ja siitä sitten pyllykiidolla eteenpäin.

  Eikähän nämä hommat tästä pikkuhiljaa ala lutviutumaan. Hyvää pääsiäistä sinne myös!

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook