Pohdiskelua

20.05


Saattaapi olla että mun blogini muuttuu salaiseksi piakkoin. Nyt viimeaikoina on tullut vahvasti sellainen olo että haluan lukijoideni olevan aidosti kiinnostuneita kirjoittamistani asioista enkä jatkossa halua kaikenmaailman tyhmeliinien käyvän täällä urpoilemassa (tänäänkin poistellut sairaita kommentteja) . Loukkaannuin jo tästä toisesta kommentista jonka sain. Tätä salausasiaa nyt pohdin kovasti. Katsotaan..

Toisaalta, ihan oikeassakin elämässä nämä ihmiset ovat valitettavasti osa meidän elämäämme. Tulevat aina olemaan. Ja mä toivoisin tämän blogin olevan mahdollisimman rehellinen, näyttävän aidosti sen mitä meidän elämä erityislapsen vanhempina oikeasti on.


Kommentointi tulee olemaan tästä päivästä eteenpäin valvottua siihen asti kunnes tämä yksi kiusankappale saadaan rauhoittumaan.. Asiallista negatiivista palautetta saa laittaa mutta lasta ei saa herjata. Tänään ei muuta sanottavaa.You Might Also Like

42 kommenttia

 1. ikäviä tuollaiset ihmiset! Eihän niitä voi koskaan estää tosiaan elämästä, karu totuus. Ite haluan kyllä lukea mielenkiinnolla jatkossakin! Tsemppiä! Toivottavasti ko. tyyppi/tyypit saadaan hiljenemään.

  VastaaPoista
 2. Ikävää, että kiusanhenget ovat löytäneet tiensä tännekin.. Mutta ehkä joskus vielä, kun vaan me erityislapset pidetään yhtä niin ihmiset ymmärtävät erityisyyden olevan rikkaus, ei aihe kiusaamiselle. Seuraan teitä kyllä sinne salasanan taaksekin :)

  T: yks ceepee :)

  VastaaPoista
 3. tosi inhottavaa tuollainen.. nämä blogit kun ei ole kenellekkään mitään pakollista luettavaa niin voisi sitten olla lukematta jos joku asia häiritsee..
  hyvää jatkoa teille ja terveisiä yli söpölle tyttärellenne <3.. minäkin seuraan mielelläni myös tulevaisuudessa elämäänne näin blogista käsin :D

  VastaaPoista
 4. voi kurja,itse ainakin mielenkiinnolla seurailen teidän arkea! teillä on aivan vallottavan söpöt muksut! (: kertoo vaan näiden anonyymien kypsyydestä tuollainen käytös.

  VastaaPoista
 5. Kurjaa, että toinenkin ikävä kommentti on tullut. Jotenkin tuntuu, että nuo typerät kirjoitukset saattaa hyvinkin olla samalta henkilöltä, jolla on jonkinnäköisiä ongelmia itsensä kanssa.. Olen huomannut samaa ilmiötä monissakin vauvan/lapsen kuulumisista kertovissa blogeissa, joten en usko ainakaan kehitysvammaisuuden olevan oikea syy sille, että kiusantekoa tapahtuu. Syy ei ole siis sinussa tai lapsissasi, vaan aina joku törpö eksyy blogiin, jolla on kasvava määrä lukijoita. Uskoisin jonkinnäköisen kateuden olevan ehkä suurin näitä ilkeitä anonyymejä yhdistävä tekijä!

  Jos kommentointi yltyy rikolliselle tasolle, niin suosittelen ottamaan yhteyttä poliisiin. On myös olemassa palveluja, joiden avulla saa kuka tahansa bloginkirjoittaja selvitettyä, kuka tai mistä näitä kommentteja tulee ja ovatko ne mahdollisesti samalta ihmiseltä, jos haluat salapoliisiksi ryhtyä. ;)

  Usein ilkkuva kommentointi vähenee, mitä vähemmän niille antaa arvoa ja jos anonyymikommentointi on estetty. Tsemppiä noiden pöllöjen kommenttien sietämiseen, jos niitä jostain syystä vielä tulee! Täällä on ainakin innolla seurattu teidän tytön kuulumisia, sekä pojan myös ja seurailtaisiin mielellään jatkossakin. :)

  VastaaPoista
 6. Onpa todella kurjaa että joku idiootti käy täällä kommenteillaan loukkaamassa teitä, todella törkeää! Valitettavasti maailmassa on ihan liikaa kurjia, sairaita ihmisiä.
  Itsekin kovin innostuneesti teidän IHANAN perheeen eloa seurailen ja tämä blogi on yks mun lemppareista! Toivottavasti siis jatkossakin pystyn seuraamaan kuulumisianne!

  VastaaPoista
 7. On ihan älytöntä että jotkut aivan idiootit ihmiset jaksavat huudella nimettömästi puskista ja kaataa sitä omaa pahaa oloaan toisten niskaan. Se on vaan niin valitettavan helppoa loukata toista monella tapaa näin kasvottomana. Siinä on ehkä unohtunut että kohteena on ihan oikea ihminen tunteineen. Ja mielestäni tosi rohkea ihminen kun uskaltaa ja haluaa kaikista hulluista joita maailma (valitettavasti) on pullollaan kertoa elämästään.

  Minun mielestä on ihanaa lueskella teidän kuulumisia. Kirjoitat aina niin ihanasti lapsistasi, ja mikä kirjoittaessa kun ihania ovatkin! Muutenkin on mukavaa seurata teidän perheen elämää!

  Itse olen tullut äidiksi viime keväänä ja blogin löysin nyt syksyllä yhtenä unettomana yönä... :)

  Tsemppiä vaan äläkä välitä hulluista kommentoijista. Ehkä hellittää ja lopettaa kun ei saa huomiota... Ymmärrän hyvin jos menee salasanan taakse, sitten täytyy vaan tulla vonkumaan lukulupaa... ;)

  VastaaPoista
 8. Hei
  Myös minä toivon, että asiattomat kommentoijat katoavat, blogisi on niin mahtava vertaistuen lähde jokaiselle sitä tarvitsevalle, että heti ensimmäinen ajatus oli tämän kirjoituksen luettuani "voi ei". Itsekin tulen aina ensimmäisenä netin avattuani kurkkaamaan, mitä teille kuuluu :) Salasana on hyvä idea, kuitenkin varmasti (valitettavasti) karsii niitä lukijoita, jotka ehkä eniten erilaisen lapsen saadessaan ovat vertaistuen tarpeessa, eikä voimia hakea lupaa "tunkeutua" toisen yksityisalueelle salasanasuojattuun blogiin ole. Ehkä tämä on myös hyvä pitää mielessä?
  Yhdyn edellisiin kommentoijiin ja toisaalta kaikkiin niihin, jotka ovat aikaisemminkin kommentoineet (olen seuraillut pidempään :)), että blogisi on mahtava avoimuudessaan ja positiivisuudessaan. Olet tätä kautta varmasti vaikuttanut jo nyt myönteisesti monen ajatuksiin siitä, millaista on elämä erityisen lapsen kanssa. Pitkällä tähtäimellä tämä on mittaamattoman arvokasta.
  Toivoisin pystyväni lukemaan jatkossakin lastenne kuulumisia - joko täältä tai salasanan takaa.
  Aya - erityisopettaja ja toisen ihanan ds -lapsen sukulainen

  VastaaPoista
 9. Mä oon lukenut tätä blogia alusta asti ja toivon todella, että se onnistuu jatkossakin! On ollut aivan ihanaa ja mielenkiintoista ja avartavaa ja opettavaista lukea millaista on olla erityislapsen äiti. Ja esimerkiksi jos nyt joku ystäväni saisi erityislapsen, osaisin heti kertoa että se ei ole ollenkaan kamala asia :) Ja tämä on ihan sun blogin ansiota! Kirjoitat muutenkin niin ihanasti lapsistasi ja elämästänne, että blogiasi on todella ilo lukea.

  Toivotaan, että häirikkö keksii muuta puuhaa ja jättää sut rauhaan. Noi urpot varmaan on jokaisen suositun blogin riesa, eli ei kannata ottaa henkilökohtaisesti, vaikka kyllähän se varmaan ketuttaa ja surettaakin.

  Kuitenkin tässä vaiheessa haluan kiittää sua tästä blogista ja kertoa, että saat paljon paljon hyvää aikaan ja positiivista asennetta erityislapsia kohtaan blogisi ansiosta. Kaikkea hyvää teidän perheelle ja erityisesti sille aivan yli-söpölle Pirpanalle <3

  VastaaPoista
 10. Mä olen miettinyt tätä paskakommentointi-asiaa niin kauan, kuin olen eri blogeja lukenut. Mun blogilista on aika lyhyt ja tykkään niistä jokaisesta niin paljon! Jokaiseen blogiin eksyy välillä näitä ääliöitä. Ja koska selvästi tarkoitus on loukata, en ymmärrä senkään vertaa. Kukaan näistä kommentoijista ei ikinä näitä asioita sanoisi päin naamaa, ei ikinä! Mutta miksi maailmassa pitää pahoittaa toisen mieltä, kun kukaan ei kuitenkaan pakota kenenkään blogia lukemaan.
  Mietin näitä nuoria bloggaajia, osaavatko jättää omaan arvoonsa?
  Omat lemppariblogini tuovat iloa elämään eli myös tämä sinun:) kiitos siitä <3

  VastaaPoista
 11. Todella kurjaa, että sellaiset kakka-aivot ovat alkaneet herjaamaan :((( Minusta on ollut todella ihana seurata blogiasi ja oppia tätä kautta elämästä erityislapsen kanssa... Kirjoitat elämästänne niin kauniisti ja aidosti <3 Voimia ääliöiden kohtaamiseen!!!

  VastaaPoista
 12. Nyt ei kyllä ole enää yhtään paha mieli! Kiitos teille kaikille tuhannesti :)

  VastaaPoista
 13. Älä lopeta blogia, sain tämän blogiosoitteen tyttäreltäni puoli vuotta sitten, joka on DS naisen pikkusisko.Tyttäresi niin muistuttaa omaani.Paljon iloa ja usein myös surua vanhemmiten.. Jos blogisi olisi ollut 31 vuotta sitten olemassa, olisin osannut paremmin suhtautua asiaan. Positiivisuudestasi saavat kaikki voimaa, olivat he erityislasten tai tavallisten lasten vanhempia. Itsekin toimin niin, että sisarukset ovat syntyneet lähekkäin, kolme vanhinta (DS tytär keskimmäinen) ovat syntyneet kolmen vuoden sisällä. Terveet olivat hyviä malleja ja ovat oppineet erilaisuudesta paljon. Jaksamista sinulle ja perheellesi t. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva palaute oli tämäkin! :) Sen verran tarkennan että en ole lopettamassa blogin kirjoittamista sillä se on myös mulle ollut parasta terapiaa. Mietin salaamista mutta jostain syystä sekin päätös on vähän vaikea tehdä.. Katsotaan nyt.. Kaikkea hyvää teille! :)

   Poista
 14. Voi että! Tuntuu että tosi moni blogi nykypäivänä joutuu laittamaan osoitteen salasanan taakse! Ja se kyllä minua lukijana harmittaa :/ Entä jos laitat niin ettei anonyymit voi kommentoida? Että vain me bloggerin lukijat voidaan kommentoida ja jos se häirikkö on niissä niin kai hänet voi ilmiantaa? :(

  Toivottavasti tämä blogi säilyy täällä blogimaailmassa kaikelle kansalle avoimena, sillä tästä blogista jos mistä tulee hyväntuuliseksi! ♥

  VastaaPoista
 15. Apua, mitä söpöliinikuvia :D
  Valitettavasti noita ikäviä kommentoijia riittää varmasti jokaiseen blogiin ainakin jossain vaiheessa. Vaikka ite en voi käsittää miten moiset ees viittii uhrata aikaansa sellasissa blogeissa, jokka pistää vaan kismittämään ja joista löytää vaan pahaa sanottavaa. Kannatta laittaa päälle se, että komentoijan pitää näpytellä se sanavarmennus. Saatta karistaa osan turhista kommentoijista, kun ainaki ite saa välillä vääntää, jotta saa sen oikein. Toinen o n tietty, että ennen julkasuu menee sun kautta, mutta silloonkin ne valittevasti tulee sulle.

  VastaaPoista
 16. Voi jestas. Mikä ihme ihmisiä vaivaa? Miksi ihmeessä käydä tuntemattoman blogissa heittämässä kuraa kun aihe ei selvästikään kiinnosta?

  Olen itse jotenkin koukeroiden kautta "eksynyt" blogiisi ja olen viisastunut siitä aivan varmasti. On aina virkistävää oppia uutta ja nähdä maailmaa muiden silmin. Lisäksi kirjoitat asioista vielä niin fiksusti ja avoimesti, että on ilo lukea. Kunpa useammat ihmiset maailmassa avaisivat silmäsi.

  Olisiko tuo Nunnun ehdotus toimiva? Ymmärrän hyvin, ettei ole kovin mukavaa ja motivoivaa lukea niitä kuraviestejä. Älä anna niiden kuitenkaan nujertaa!

  Ihanaa alkanutta vuotta koko perheelle!

  T. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nunnun ehdotus oli hyvä :) Toisaalta esimerkiksi muutamat mun ystävät ovat kiitelleet että saavat kommentoida vaikkakaan eivät omista minkään sortin tilejä tai muuta. Kaikki Anonyymit kommentoijat kun eivät ONNEKSI ole tuollaisia kuspäitä kun tämä viimeaikoina esille tullut on. Mä itse kyllä kestän kaiken mutta en halua että sairaat kommentit ilmestyvät tänne sivuille "pilaamaan" mun blogini henkeä. Täytyy kyllä vielä sanoa että nyt on niiin hyvä mieli tästä palautetulvasta että helppo on unohtaa alkuillan huonot fiilarit.
   Kiitos!

   Poista
  2. Jos se olisi väliaikaista? Jonkun aikaa olis niin ettei anot voi kommentoida ja sitten laittais takaisin ja seurais tilannetta? :)

   Poista
 17. Pyhpyh, nokka kohti taivasta ja jätät ilkeät anot haisteleen sukkahikiä! Ainahan noita peräänhuutelijoita riittää ihan oikeassakin elämässä, niille pitää vaan näyttää niiden paikka ja arvo. Tiedän itsekin että sairauteen viittaaminen loukkausmielessä on epäreilu isku, joka sattuu, varsinkin sun tapauksessa kun kohteena on tyttö. Uskon, että kyseessä on myös vähän mustasukkaisuutta teidän elämästä, teiltä kun ei iloa ja rakkautta puutu. Älä anna niiden pilata päivääsi, meitä on täällä monta mukavaa lukijaa :)

  VastaaPoista
 18. Täälläkin kovasti tykätään lukea tätä blogia!Ja saada hyvä mieli suloisen, hymyilevän tytön kuvista!Hän on ihana!Mutta pahaa mieltä varmasti äidille aiheuttaa tyhmät ja asiattomat kommentit!Pöh, suututtaa!!Aito ihana suloinen Pirpana, toivottavasti näemme häntä jatkossakin julkisesti ja negatiiviset kommentoijat pysyköön poissa, HUS!

  VastaaPoista
 19. Todella kurjaa, kun joku kommentoi asiattomasti ja todella typerästi. Mä pidän sun rehellisestä tavasta kirjoittaa. Blogissasi näkyy kuitenkin päällimmäisenä ilo ja onni ihanista lapsista. Meillähän ei vielä lapsia ole, mutta toiveissa ja ajatuksissa kyllä. Ihanat kuvat tässäkin postauksessa :)

  VastaaPoista
 20. On todella ikävää ja käsittämätöntä, että olet alkanut saada ilkeyttä blogiisi. Olisi todella menetys, jos piiloutuisit siitä johtuen. Onko kaikki kaunis ja onnellinen latistettava? Eikö kateudella ole mitään rajaa? Mutta kuten todettu, hulluja piisaa eikä ne lopu. Kyllä, tahallaan käytän eläimistä ja asioista käytettyä se/ne muotoa.

  Voimarutistus ja -hali!

  VastaaPoista
 21. Ihana Piippis taas NIIIN omana itsenään noissa kuvissa <3 Nyt jätät kaikki nää kökköääliöt taakses ja eteenpäin. Ei kannata miettiä yhtään enempään yhden tyhjäpään kirjoituksia. Nää on niitä onnettomia, jotka oikeassa elämässään ei saa juurikaan huomioita ja täällä kokevat suuruutta, kun aiheuttavat jollekin pahaa mieltä. Eteenpäin ja kaikki noi kommentit yllä kertoo sulle, kuinka tärkeää tää on. Olet niin oma itsesi ja tehnyt tästä blogista juuri teidän näköisen. Olen susta todella ylpeä!!
  T. Täti Anonyymi

  VastaaPoista
 22. En myöskään minä ymmärrä henkilöitä, joiden pitää kommentoida ilkeyksiä. Eihän kenenkään blogia ole pakko lukea. En muista mitä kautta löysin blogiisi, mutta aina sitä lukiessa tulen hyvälle tuulelle ja alkaa hymyilyttää :)Pirpana on aivan ihana, suloinen lapsi! Toivottavasti nämä ilkimykset katoavat pahoittamasta mieltä. Onneksi täällä näkyy olevan paljon positiivista ja kannustavaakin palautetta :)

  VastaaPoista
 23. Piippis on valloittanut niin monen sydämen ihanalla olemuksellaan, joten olisi kurjaa, jos tämä blogi muuttuisi salaiseksi. Kuten joku tuossa jo aikaisemmin mainitsi, tämä blogi toimii hyvänä vertaistukena monelle down-lapsen vanhemmalle. Itsekin kun saimme tietää lapsellamme olevan down, tuli heti mentyä googlettelemaan ja löydettyä jos jonkinmoista vikalistaa kyseisestä oireyhtymästä. Mutta jos edes joku tuore vanhempi löytäisi tämän blogin ja tajuaisi, että ei se down olekaan maailmanloppu :)

  VastaaPoista
 24. Onpa ikävää että tuollasia ihmisiä riittää jotka jaksavat ilkeillä :( Mä oon vakkarilukijasi mut liian harvoin tulee kommentoitua..
  Piippis ja pikkuveikka on niin ihania, että todella toivon jatkossakin pääseväni blogiisi lukemaan ja seuraamaan elämänne hetkiä:)
  Kaikkea hyvää!!

  VastaaPoista
 25. Mullakaan ei ole mitään tiliä eli anonyymisti nimelläni olen kommentoinut. Jos päädyt siihen ratkaisuun, että anonyymit eivät saa kommentoida, niin ilmoittelethan ajoissa, niin hankin itselleni sitten sen tarvittavan tilin.

  VastaaPoista
 26. Hei, minäkin ajattelen niin, että tällaisten valkoisen, voimaannuttavien blogien kuuluisi olla avoimia, kaikkien tietoa, vertaistukea tai uusia ajatuksia etsivien saavutettavissa. Mutta suojele itseäsi ja perhettäsi mielipahalta ja tee ratkaisusi sen perusteella. Ilkeitä ihmisiä on maailmassa, sekä todellisessa että virtuaalisessa, aina! Kaikkea hyvää perheellesi ja kiitos tästä blogista. T. Anonyymi Maija

  VastaaPoista
 27. Piti siis kirjoittaa valoisan :) T. Maija

  VastaaPoista
 28. Se on kyllä mysteeri, että miten tuollaiset ihmiset oikein päätyvät kommentoimaan tänne? Itse ainakin etsin netistä sellaista luettavaa, joka ilahduttaa tai piristää tai kiinnostaa muuten. Täytyy olla aika huonosti voiva ihminen, että tekee noin. (Varmaan lähes jokainen bloggari saa osansa jossain vaiheessa.)

  Toivottavasti tiedät, että blogisi on mitä parhainta työtä ennakkoluuloja vastaan, ja jos ikinä olen edes ajatellut vaihtoehtoa, etten pitäisi down-lasta, niin tämän myötä sellainen ei tulisi kuuloonkaan. Ihana Piippis! Voiko suloisempaa ollakaan.

  Sen takia toivon, että blogi säilyy julkisena. Mutta tietysti jos tuntuu liian pahalta niin sitten... Toisaalta, siinähän tuo kommentoija ja maailman kaikki muutkin ääliöt vain voittaa. Olkaa pää pystyssä olemassa!

  -Maija

  VastaaPoista
 29. Minäkin olen anonyyminä tänne joskus joitain kommentteja laittanut, mutta aktiivisesti olen lähes päivittäin seurannut blogia. Teillä on ihana perhe, pirpana on kaunis ja valloittava lapsi. Tämä blogi on niin elämänmakuinen ja aito. Ammatiltaan olen lääkäri ja olen saanut blogistasi myös ammatillisesti syvyyttä ymmärrykseeni, kiitos. -Riitta

  VastaaPoista
 30. Voi, kunpa et laittaisi blogiasi salaiseksi.
  Minusta on kehitysvamma-alalla työskentelevä ihana seurata suloisen tyttäresi elämää :)

  VastaaPoista
 31. Harmi että nuo ikävät anot on löytänyt tämänkin blogin :(
  Tämä on yksi parhaista blogeista mitä olen löytänyt. Piippis on niin ihana ja syötävän suloinen pieni neiti :)
  On ilo seurata teidän elämää ja saada lisää tietoa tärkeistä asioista, kiitos siis tästä blogista :)

  VastaaPoista
 32. Minäkin olen mielenkiinnolla lukenut blogiasi. Olen fysioterapeutti ja siltäkin kannalta luen mielenkiinnolla. Mutta ennenkaikkea minua ihastuttaa asenteesi ja rakkautesi lapsiasi ja miestäsi kohtaan. Siitä saisivat kaikki ottaa mallia! Nosta katseesi ylöspäin, sillä 'yllä pilvien on taivas sininen'....Voimia sinulle!

  Paija

  VastaaPoista
 33. Hei.
  Kiitos ihanasta blogista.¨En ole aiemmin kommentoinut, mutta on surullista , jos joudut laittamaan blogin salasanan taakse. Tätä blogia lukiessa tulee sydämeen hyvä mieli, vaikka toki asiat ovat välillä raskaita (niinkuin elämä välillä on). Mutta aitous ja rakkaus välittyy tämän blogin kautta. Kaikkea hyvää perheellesi.

  VastaaPoista
 34. Moi! Olen seurannut blogiasi jo yli vuoden ajan ja on ollut kiva lukea teidän perheen elämästä. Olen 22-vuotias sairaanhoitajaopiskelija, minulla ei ole vielä omia lapsia mutta silti on ollut mielenkiintoista seurata, minkälaista arki on down-lapsen kanssa. Olen blogisi ja muiden kehitysvammaisuutta käsittelevien blogien kautta saanut käsitystä Downin syndroomasta ja down-lapsen elämästä ja kiinnostuin tekemään yhden työharjoittelunkin kehitysvammaisten hoito-yksikössä, vaikka siellä harvemmin sairaanhoitajia työskentelee. Sen kokemuksen jälkeen ajatukseni kehitysvammaisuudesta on muuttunut hyvin paljon positiivisempaan suuntaan, voin sanoa että aikaisemmin minulla oli ennakkoluuloja kuten varmaan monella muullakin joka ei ole kehitysvammaisen kanssa ollut tekemisissä. Koulussa opinnoissamme käsitellään kehitysvammaisuutta vain hyvin vähän, joten luulen että juuri esim. blogien kautta saa realistista tietoa kehitysvammaisen elämästä. Blogisi on myös vertaistukea sellaiselle, joka saa kehitysvammaisen lapsen, kuten monet muut kommentoijat ovat sanoneet.

  Toivottavasti et laita blogiasi salaiseksi, minulle on ollut tästä paljon hyötyä ja tämä on antanut minulle uusia näkökulmia kehitysvammaisuuteen.

  VastaaPoista
 35. hei! lukaisin juuri blogisi läpi ja en ees jaksa laskea kuinka monesti pyyhin liikutusvirtaa poskiltani! sinulla on maailman kaunein ja ihanin tytär ja sinä olet aivan mieletön äiti, en pyty käsittämään ihmisiä, jotka voivat sanoa mitään ilkeää teistä.

  VastaaPoista
 36. ihania postauksia, tsemppiä häirikön nujertamiseen <3
  todella hienoa, että jaksat blogata erityislapsen vanhempana!
  teillä on todella ihanat lapset!
  tosi kiva kun otat videoita, niin söpöjä!

  VastaaPoista
 37. ...Löysin tieni tänne tänään ystävän laittaman linkin avulla; mieletön blogi ja ennenkaikkea UBER suloiset lapset teillä!!! ja miten kauniisti ja ihanasti kirjoitat teidän arjesta ja elämästä <3 olen sairaanhoitaja ja työssäni nähnyt monenmoista, down lapset osaavat todella valloittaa! ja kun kuvia katselee, ei jää siitä epäilystäkään, ihana tyttönen! Tämä blogi on varmasti tuonut valoa ja iloa ja toivoa monen elämään, toivottavasti asiattomat kommentit saadaan pois täältä!

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook