Helsinki-päivä

0.11

Tänään Pirpanalla on ollutkin vähän erilainen torstai-päivä. Minä kun oon tällainen rahanahne tapaus niin en pysty äitiyslomallakaan pysymään poissa työpaikalta. Lähdettiin siis koko perheen voimin Viikkiin. Sillävälin kun äiti laskutteli niin Isi ja Pirpana nautiskeli Viikin upeista ulkoilumaastoista. Homma toimi sillätavalla oikein hienosti. Mun työpaikalla voisi muutenkin kuluttaa lomapäiviä, niin mukavaa siellä on. Ihan oikeasti. Onnellisessa asemassa siinäkin suhteessa ollaan. Oli myös tosi kiva huomata että kun kurvattiin työpaikan pihalta pois, tajusin etten ollut kertaakaan erehtynyt miettimään siellä ollessani että meidän tyttö olisi jotenkin "epänormaali" vaan ylpeänä kannoin pientä sylissäni ja esittelin työkavereille.

Viikistä sitten suunnattiin Mersun keula kohti Nosturia ja Heikin videokameraa hakemaan. Sieltä Kallion kautta Giganttiin ja kotiin. Meni ihan kesälomareissusta tuo. Tyttö on kyllä reipas reissukaveri. Ottaa välillä hörpyt ja jatkaa matkaa tyytyväisenä. Yleensä nukkuen :)

Lauantaina on ensimmäinen vertaistukikahvila Tikkurilassa. Odotan tosi paljon muiden Downiaisten tapaamista! Ensi kuun alussa on toinen tapaaminen jonne odotettavissa takuuvarmasti myös Keravan perheitä. Meillä on kymmeniä kysymyksiä esimerkiksi kehitysvammaneuvolasysteemeistä. Valitettavasti normineuvolasta ei olla saatu näistä asioista juuri minkäänlaista infoa vaikka ollaan yritetty kysyä. En kuitenkaan tuomitse sillä kun kysyttiin suoraan neuvolalääkäriltä että onko koska viimeksi meidän neuvolassa ollut pientä Down-asiakasta niin sanoi että ei muista että olisi hänen aikanaan ollut. Pirpana korjasi nyt sitten tämänkin tilanteen :)

Mä oon jo opetellut tukiviittomiakin ja odotan innolla että päästään tytön kanssa viittomaan. Tukiviittomat tukee puheen kehitystä ja estää ylimääräisiä turhautumistilanteita. Siispä hyvä aloittaa mieluummin vähän liian aikaisin kuin liian myöhään. Tukiviittomista varmasti luvassa enemmän kirjoituksia ja videoklippejä kunhan itsekkin päästään hommaan kunnolla mukaan.

Tyttö nukkumassa ja äiti ajatteli nyt pyhittää tämän illan syysvaatteiden tilaamiselle. Laitoinkin FB:n blogisivuille jo viestiä ja laitan nyt vielä tännekkin että jos lukijoille herää kysymyksiä Pirpanan extrakromosomiin liittyen niin niitä kysymyksiä voi laittaa mulle vaikka sähköpostiin ja minä sitten parhaani mukaan yritän vastata niihin täällä. Myös meidän tuntemuksiin liittyviin kysymyksiin vastaan ihan mielelläni.

Huomenna päästäänkin taas kyläilemään! :)

Loppuun vielä yksi lempparirunoista jo tutuksi tulleesta Lilja Harjun teoksesta "Se on Down".

"Sinulla taito
on tiivistää kaikki
olennaisimpaan.
Iltarukouksenkin 
lyhensit:
"Rakas Jeesus
siunaa meitä
älä kohkaan
heitä."
You Might Also Like

0 kommenttia

Suosituimmat

Facebook