Vatsalihakset ahdingossa

10.11Sain eilen lukijalta kommentin vanhaan postaukseen ,liittyen raskauksien jälkeiseen kroppaani sekä sen ongelmiin. Tämä kommentti sai mut vihdoin tajuamaan, mistä suurin osa vaikeuksista vatsanseudulla johtuu. Toki oon tiedostanut erkaantuneiden vatsalihasten mahdollisuuden, mutten koskaan ole asiaan sen kummemmin perehtynyt. Eilenillalla kuitenkin ehdin heittäytyä selälleni lattialle tarkastamaan tilanteen. Selvä peli! Kolmen sormen mentävä aukko vatsalihasten välissä. Ei hyvä. 

Siispä ryhdyin samantien tuumasta toimeen, eli googlettelemaan asiaa. Lankutukset sekä perinteiset vatsalihasten rutistukset saa nyt hetkeksi unohtaa, ja treeni täytyy kohdistaa lähinnä lantionpohjalihasten suuntaan. Eih! Lantiopohjalihastreeni saa mut usein voimaan ihan fyysisesti pahoin, mutta ei auta! Nyt tälle asialle on vaan tehtävä jotain. Toivottavasti tilanne on vielä korjattavissa jumpalla, sillä PikkuH:n syntymästä on kohta 1,5 vuotta aikaa.. En ole aikaisemmin kokenut tarvitsevani lantionpohjalihastreeniä, sillä en ole kärsinyt virtsankarkailusta, johon tuota treeniä normaalisti suositellaan (sori taas tästä tiedosta), mutta olisipas ollut mukavaa jos joku synnärillä olisi osannut vinkata mulle siitä, että lantiopohjanlihakset vaikuttavat myös vatsalihasten palautumiseen merkittävästi.

Illalla sitten ennen nukkumaanmenoa jumppailin sängynlaidalla hammasta purren hetkenaikaa. Tänään vatsa on ollut todella kipeä. Tästä kyllä netissä varoiteltiinkin, että niin voi aluksi käydä. Saas nähdä, että onko tästä mitään hyötyä vatsan pömpötykseen sekä muihin ongelmiin. Ylipainoa mulla ei ole, joten liiasta läskistä tuon pömpötyksen ei pitäisi johtua.

Kolme raskautta melkeinpä peräkanaa on tehnyt tehtävänsä. Olisi paljon helpompaa olla oman vartalonsa kanssa, jos tämän ongelman saisin jotenkin korjattua. Veitsen alle en moisen vuoksi uskalla, mutta kuulemma on mahdollista saada tilanne hallintaan ihan rehellisellä jumpallakin. Katsotaan. Kaikkeni teen. 

Nyt saa laittaa kokemuksia jakoon aiheen tiimoilta. Tästä suht yleisestä ongelmasta kärsii nimittäin moni muukin.

Säästän teidät nyt oman pömppövatsani kuvilta, ja laitan tähän loppuun otoksen eiliseltä, kun tyypit ottivat mummun sekä ukin luona rennosti. 


Tasan viikon päästä mennään H:n sekä ystäviemme kanssa seuraamaan Marja Hintikka Live:n ensimmäistä lähetystä studioon, ja tämän viikon projektiin kuuluu mm. täydellisen asun metsästystä.  Tarkoitus oli viettää samalla vähän parisuhdeaikaa ja mahdollisesti yöpyä hotellissa. Katsotaan nyt, mitä keksitään.

Loistavaa alkuviikkoa kaikille! 
You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Tää oli viikonlopun lehdessä

  http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1443757419782.html

  VastaaPoista
 2. Asiaa opiskelleelta kuulin pari hyvää ja turvallista vatsalihasliikettä, jotka auttavat vatsalihaksia palautumaan yhteen.
  1. Alkuun ainakin kannattaa seistä peilin edessä. Molemmat kämmenet vatsan päälle niin, että sormet osoittavat toisiaan, keskisormet navan molemmin puolin. Jännitetään vatsalihaksia ajatuksella "napa sisään", mutta myös sillä ajatuksella, että se vatsalihasten välissä oleva aukko menisi kiinni. Tarkoitus on, että sormenpäät lähentyvät toisiaan jännityksen aikana (peilin edessä helpompi hahmottaa).
  2. Toinen liike tehdään tuolilla istuen, niin että jalkapohjat on tukevasti maassa ja asento ryhdikäs. Kädet samalla tavalla vatsan päälle. Vuorotellen rauhallisesti nostetaan kantapäätä ilmaan, niin että päkiä ja varpaat jää lattiaan. Kantapäätä nostaessa sama jännitys ja ajatus kuin ensimmäisessä liikkeessä.
  Tehokasta, vaikka siltä ei tuntuisi! Kädet vatsan päällä auttaa saamaan tuntuman, että vatsalihaksissa jotain tapahtuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämäntyyppistä oon nyt kaksi päivää tehnyt. Tuntuu, että tuolla treenillä on heti vaikutusta! Ehkä se on päänsisäinen ajatus, mutta uskon että tästä on paljon hyötyä :)

   Poista
 3. Mulla oli sama homma! Menin fyssarille jolta sain lisäohjeita. Ja kas, 3kuukauden aikana rako on pienentyny 3sormesta yhteen!!! Ja treeni jatkuu. Tärkeimmäksi fyssarin ohjeeksi koin sen, että jännitä hieman lantionpohjaa aina kun vaihdat asentoa, nostelet tmv. Itse olen muistanut tän lähinnä lapsia nostaessa, mut sitähän tapahtuu koko ajan! Ja näin tulee treenattua arjessa ihan koko ajan :)

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook