Viikonloppu kulttuurin parissa

15.27

Tarkoituksenani ei ollut tänään istahtaa tietokoneen ääreen kirjoittelemaan, mutta eilisen teatterielämyksen jälkimainingeissa kirjoitusinnostus yllätti mut totaalisesti ja täällä sitä nyt taas ollaan! 

Koska kuulun Keski-Uudenmaan bloggaajiin eli Kubloon, sain kunnian päästä eilen ensi-iltaan katsomaan Keski-Uudenmaan teatterin "Exän uus & vanha"- esitystä Keravan Keuda-taloon. Otettiin H:n kanssa parin tunnin breikki arjesta ja olipahan ihan älyttömän hauska sekä viihdyttävä kaksituntinen. 

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut "Kumman kaa"-sarjastakin tuttu Minna Koskela eli lienee melkeinpä itsestäänselvyys, että nauraa sai vatsa kippurassa. Jossain vaiheessa siinä hekotellessani mulla valui jotain meikkiä silmään niin, että näin hetkenaikaa kaiken ihan sumeana ja H ihmetteli että mitä teen kun hinkkasin hanakasti oikeaa öögaani. 

Väliajalla otettiin tietysti skumpat ja nautiskeltiin Keuda-talon aulassa iloisesta puheensorinasta ja mahtavasta ensi-ilta tunnelmasta. Esitys kesti väliaika mukaanluettuna n.2 tuntia ja se oli ainakin meidän mielestä todella sopiva aika. Ei liian lyhyt mutta ei myöskään liian pitkä. Tiivis kaksituntinen paketti, jonka aikana sai hihitellä lähestulkoon koko ajan. Siispä skumpan lisäksi myös esityksestä jäi todella hyvä maku suuhun.

Juteltiin tänään H:n kanssa, että kyllä tämä kokemus sytytti taas pienen palon teatteritaidetta kohtaan ja hilppasen verran useammin on kyllä jatkossa raahauduttava näiden elämysten äärelle. Nämä kun nyt vaan tuppaavat olemaan vapaa-ajanviettovaihtoehtoja parhaimmillaan.


"Siinä että nelikymppiset Terhi ja Jari ovat eronneet jo puoli vuotta sitten, ei liene mitään ihmeellistä. Välitkin on saatu kutakuinkin kuntoon,vaikka halu välien kunnossapitoon kummallakin omansa. Terhi kokkaa vielä Jarin herkkuja keittiössään,vaikka Jari on tuomassa kyläilemään uuden tyttöystävänsä... Kutkuttavassa tilanteessa soppaa hämmentää Hille, Terhin ystävätär, jolla hänelläkin on sanottavansa Jarille. Kuka määrittää kaapin paikan, kuka hoitaa kenenkin lapsia, kenen luulot otetaan pois ja kuka kilpailee kenenkin kanssa? Yhtä kaikki, "ihminen on aina enemmän tai vähemmän sekaisin".

 Rooleissa nähdään hurmaava Anu Sinisalo, hulvattoman hauska Leena Uotila, ihana Inka Kallen, toinen hulvaton eli Anna-Leena Sipilä sekä omassa roolissansa juuri oikea Seppo Halttunen.

Haluan lämpimästi suositella tätä esitystä kaikille lähistöllä asuville lukijoille. Antakaamme yhdessä tukemme paikalliselle kulttuurille! Tätä esitystä voi käydä katsomassa 11.2 - 18.3 välisenä aikana ja lippuja saa lippu.fi palvelusta. 

Olin muuten aika ihastunut kun kuulin, että 20 vee juhlavuotensa kunniaksi KUT tarjoaa kaikille 1998 vuonna syntyneille ilmaiset teatterielämykset tänä vuonna. Tempauksen tavoitteena on kasvattaa muun muassa uutta teatterikävijäsukupolvea Keski-Uudellemaalle. Tämähän on ihan loistavaa! Vinkkailkaahan nuoremmillenne :) 

Eilen illalla kotiin palatessamme sohvalla mummin kainalossa istui kolme suloista pientä. Pesimme hampaat ja kömmimme yhdessä unta odottelemaan - sitä ei tosin kauaa tarvinnut odotella. Tämä on poikkeuksellinen viikonloppu, sillä pääsemme myös tänään H:n kanssa ulkoilemaan. Lähdemme kuuntelemaan H:n veljen keikkaa ja mikäpä on parempi tapa aloitella iltaa kun kellahtaa tatuoijanpenkkiin lepäilemään. Mun ihooni piirrustetaan jotain todella tärkeää ja siitä tulen kirjoittelemaan myöhemmin ihan oman postauksensa. Jännittää!

Ihanaa viikonloppua! Nauttikaamme kulttuurista!


 

You Might Also Like

0 kommenttia

Suosituimmat

Facebook