Talven viheliäisin vaanija

14.32

 Elämme vuoden kriittisintä aikaa. Se vaanii nurkkien takana sekä ovien kahvoissa. Siitä varoitellaan vanhempia aamusella eskarin eteisessä ja sitä kauhunsekaisin tuntein kotona sitten odotellaan saapuvaksi. 

Jossain vaiheessa se tulee kuitenkin!


Itsehän kävin eilen ostamassa lääkekaapin norolääkearsenaalin täyteen ja vaikka se usein turhaa onkin, yritämme tehdä kaikkemme välttyäksemme tältä pöpöltä. Pari viime vuotta olen onnistunut tavoitteessani, mutta nyt on jo huomattavasti vaikeampaa kun esikoinen on aloittanut eskarin. 

Ja vaikka se tauti todennäköisesti meidät tänä vuonna tavoittaakin, saatamme ehkä päästä helpommalla kun koko jengin suolisto on pumpattu täyteen probiootteja.


Me tosiaan saimme varoituksen eskarissa eilen, mutta nyt vaan toivomme että selviämme hiihtoloman yli ilman oksuja. Viime yönä olin jo satavarma että nyt se alkoi, mutta Piippiksen hikinen otsa ja tuskainen olemus johtuikin vain toisenlaisista masuvaivoista ja helpotus tapahtui kun istuskeltiin vessassa tovi. Sen jälkeen nukuttikin hyvin koko sakkia. Mitä nyt vähän nukkumapaikkoja unenpöpperössä vaihdeltiin..

Mistä mun kauhuni tätä kyseistä tautia kohtaan kumpuaa? No menneiden vuosien kokemuksista. Olen tästä muistaakseni aikaisemminkin jo kirjoitellut, mutta uusille lukijoille nämä asiat vielä kerrottakoon. Piippis ei osaa kunnolla oksentaa ja tästä syystä ihan tavallinenkin vatsatauti vetäisee neitokaisen huonoon kuntoon pitkäksi aikaa. Noro on erityisen paha tauti, koska Pirpana kuivuu hyvin herkästi (kun toisesta päästä lentää tavaraa) ja edellisellä kerralla neiti makasi monta päivää patjalla kanttuvei. Kädet levällään lattialla -  tyhjyyteen tuijottaen.  Se oli ihan kamalaa katsottavaa ja jälkeen päin olenkin tuumaillut, että meidän varmaan olisi pitänyt vähän herkemmin lähteä tytön kanssa tiputukseen. Jatkossa olen viisaampi. Onneksi tuolloinkin saimme neidin kyllä kuntoon sinnikkään ja jatkuvan nesteytyksen ansiosta.

Noro 2013
Me muut kyllä selviämme nopeammin näistä taudeista, vaikkakaan eihän se koskaan mitään hauskaa sairastamista ole - varsinkaan kun yleensä me vanhemmat sitten saamme saman taudin lasten kanssa samaan hetkeen! Viimeksi mummi ja pappa pelastivat meidät katastrofilta (ja apua silloin meillä oli vaan yksi vessa!), mutta nyt tilanne on toinen syöpähoitojen vuoksi. 

No mutta, ei tästä nyt liiaksi viitsi stressiä ottaa ja pöpö tulee kun on tullakseen. Jos jotain hyvää siinä on niin se, että usein tämän taudin saapuessa taloon arki pysähtyy muutamaksi päiväksi täysin. Silloin ollaan kaikki saman katon alla ja parannellaan oloa - pikku hiljaa yhdessä toipuen. Ja voi sitä olotilaa sitten, kun tauti todetaan selätetyksi! Silloin jos koska voi tuntea elävänsä. 

Toivottavasti siellä ruudun toisella puolella on selvitty ilman pöpöjä ja kaikki pääsevät nautiskelemaan hiihtolomapäivistä terveenä!

Mitäs meille muuta? No eipä kummempia. Saimme Rytin eilen luoksemme taas neljäksi viikoksi ja tänä aamuna herättiin kylmiin ja märkiin pusuihin. Teimme piiiitkän lenkin ulkona äsken ja kohta syödään munkkeja. Aika perus meininkiä, mutta tosi ihanaa sellaista. Mulla on koulusta nyt myös viikon loma ja aion nautiskella siitä täysillä. Olen parin viime viikon aikana saanut taas pari tenttiä tehtyä ja koulu etenee tosi kivasti. 

Kovasti olen yrittänyt tässä mietiskellä, että mitähän kivaa sitä lasten kanssa tulevalla viikolla keksisi? Kaikki vinkit ovat tervetulleita siis :)  Kovinkaan kauaksi ei päästä nyt lähtemään, sillä H on töissä normaalisti viikolla. Ulkoilemme toki, mutta jotain muutakin olisi kiva tehdä. 

Huomenna juhlimme keskimmäisen nimppareita ja mikäpä sen parempaa kuin kellahtaa koko jengin voimin sohvan pohjalle katsomaan Putousta, jota meidän ipanat nyt suuresti fanittavat. Alla oleva videoklippi antakoon vähän osviittaa..

Viikonloppuja kaikille! 

<3

P.s Pieni vinkki Keski-Uudenmaan seudulla asuville lukijoille. Jos ostat 60 tai 90 Rela tabua keravalaisesta apteekista, saat Helsinki-Tukholma-Helsinki risteilyn kaupanpäälle. Mekin saatiin ja keväällä lähdemme koko tiimin voimin risteilemään !

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Vatsatauti on näin päiväkodissa työskentelevänä ainainen kauhu ympäri vuoden. Nytkin omassa yksikössä se kaataa pöntön viereen aikuisväkeä ja kaivoin esiin omat maitohappotabletit ja toivon säästyväni kyseiseltä vierailulta!

  Viimeksi kun olin vatsataudissa vuosi sitten keväällä, join urheilujuomaa (Hartsport), joka antoi hyviä suoloja ja taudista ei myöskään jäänyt mitään kammoa urheilujuomaa kohtaan. Vastaisuudessakin vannon Hartsportin nimeen :D
  Veikkaan, että tällä uravalinnalla joutuu taudin kouriin vielä tulevaisuudessakin.. YÖK!
  Toivottavasti kuitenkin vältätte taudin - käsihygienia on olennaisin asia (ei pelkästään käsidesiä vaan ihan saippuapesua mielellään). Kun tauti iskee, sairastavalle laitan oman pyyhkeen ja vaihdan muita pyyhkeitä riittävän usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös jännitin viime harjoittelussa, että nappaanko kotiinviemisiä mukanani. En tällä kertaa napannut. Aikanaan kyllä päiväkodissa työskennellessäni sain taudin jos toisenkin. Ammatin varjopuolia totta tosiaan!

   Viime yönä vuorasin jo Piippiksen sängyn edustan pyyhkeillä, mutta onneksi pysyivät puhtaina :) Kiitos Hartsport-vinkistä ja toivon sydämestäni, että myös sinä säästyt tänä keväänä taudilta! Aurinkoista viikonloppua sinne!

   Poista
 2. Tulipa muistoja mieleen tuosta vuoden 2013 kuvasta. Olin juuri löytänyt tämän blogisi noihin aikoihin. Muistan tuon kuvan myös siksi, koska itsellänikin liittyy oksentamiseen ongelmia.
  Muistan myös ihania videoita, joita jo silloin kuvasit. <3
  Toivottavasti säästyttäisiin tuolta ikävältä taudilta ja kiitos Marjo-Riitalle Hartsport - vinkistä minunkin puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih olet viihtynyt blogin matkassa mukana jo mukavan tovin! Ihanaa! :) tuo kuva kyllä tiivistää aika hyvin Noro-viruksen luonteen :D Ihanaa kevättä sinulle!

   Poista
 3. Norovirus ei juuri käsihuuhteista hetkahda! Kunnon saippuapesu,eli kädet kastellaan,saippuaa käsiin ja vähintään 20sekuntia hierotaan huolellisesti käsiin ja sen jälkeen kunnon huuhtelu. Ikävä virus siinäkin mielessä että elää pinnoilla pitkään ja tarttuu herkästi. Jos kuivuminen uhkaa niin apteekista ripulijuomaa,ei mitään urheilujuomia ärtyneeseen tyhjään vatsalaukkuun! Ja paljon vaan nestettä vaikka tuntuis ettei mikään pysy sisällä. Pikkuhiljaa,kulaus kerrallaan,niin viruksiakin saadaan huuhdeltua pois.

  VastaaPoista
 4. Juu tiedän sen että käsidesin tehokkuutta Noron nitistämisessä ei ole todistettu. Ostin desiä kuitenkin tuhotakseni mahdolliset muut tulevat ja olevat pöpöt :)

  VastaaPoista
 5. On todistettu että se EI tehoa noroon! Mutta kuten sanoit,liikkuuhan noita muitakin nyt ihan riittämiin!

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook