Aalloissa siis!

12.28Tiesittekö, että meritähti pystyy kasvattamaan uuden sakaran menetetyn tilalle? Minä en tiennyt ennen perjantaista visiittiä Helsingin Sea Lifessa. Tuota piipahdusta oli odoteltu meidän kotona jo mooonta pitkää päivää, ja aikamoisella vauhdilla innokas kolmikko kipittikin parkkipaikalta jännittävään merimaailmaan - kun vihdoinkin aika sille saapui. Sea Lifessa on yli 1500 eri meren- sekä järveneläjää, joten ihasteltavaa riitti. 

Meidän kotona Pieni merenneito on tällä hetkellä suurin hittileffa ja siksikin tämä kokemus oli tosi ajankohtainen sekä mielenkiintoinen. Myös "Nemo kala" oli odotettu bongaus!


Silmä tarkkana sai taas olla, että tämä innokas kolmikko saatiin pysymään kasassa, mutta iloksemme tällä kertaa selvittiin ilman jännittäviä katoamisepisodeja. Huomasin jossain vaiheessa, että paikanpäältä olisi saanut rattaatkin ottaa käyttöön, mutta toisaalta tämä oli nyt hyvää treeniä ja ainahan se on parempi että lapset itse kulkevat ja kokevat passiivisen istumisen sijasta.  


Kiva yllätys Sea Lifessa oli se, että lapset pääsivät pitkästä aikaa harrastamaan haliterapiaa. Kaikki kolme kävivät vuorollaan rohkeasti rapua halailemassa. Valitettavasti kuvaaja ei ehtinyt oikein mukaan tähän hetkeen ja siksi kuvat ovat vähän huonolaatuisia.


Nämä merihevostatuoinnit rapu antoi lapsille muistoksi ja kotona ne sitten käsivarteen liimattiin.


Hain näkemistä odotin itse eniten ja sitä sitten tovi ihasteltiinkin, kun kohdalle osuttiin. Hai-altaan läpi kulkeva putki oli aika vaikuttava kokemus. Niin taianomaista ja hypnoottista katseltavaa!


Alla olevassa kuvassa ehdottomasti koko näyttelyn suurin naurattaja. Ihana olento. Näyttää elottomalta mutta ihan elävä tapaus tämä oli!

<3


Saanen esitellä, merimakkara ja meritähti!


Elämysaltaassa on lasten mahdollista päästä silittämään merisiiliä ja meidän neidit päättivätkin lähteä kokeilemaan. Pienin jänisti viimemetreillä, mutta Piippis lähti rohkeasti silittämään tuota omituista otusta. Tiesittekö muuten, että merisiilillä ei ole sydäntä ollenkaan? 


 No sittenpä päästään näihin päivän yllättäjiin eli meduusoihin! Näitä otuksia voisi totta vie katsella tuntitolkulla ja H:n kanssa tuumittiin, että olispas mahtavaa saada kotiin meduusa-akvaario! Niin terapeuttista ja rauhoittavaa katsella vaan, kun nämä lölleröt lilluvat upeassa kuperassa altaassaan ja vaihtavat väriä valojen mukana. Ehdottomasti yksi vaikuttavimmista näyistä paikanpäällä oli tämä!Merihevosia ipanat olivat myös odottaneet kovasti ja lopulta tuokin odotus palkittiin. Tuntuu aina vaan niin kivalta nähdä lasten ilo näissä hetkissä. Koko perhe nauttii ja vaikutukset näkyvät arjessa pitkään. On yhdessä kiva muistella ja elää näitä hetkiä uudestaan kuvien myötä.


 Sea Lifessa on aika herkullinen myymälä, josta saa ostaa kaikenlaista mukavaa meriteemaan liittyvää. Annoimme lapsille jokaiselle luvan valita jonkun pienen muiston reissusta ja  näin he sitten valitsivat.. 


Piippis halusi ehdottomasti tuon mustekala-avaimenperän, poitsu valkkasi sinisen kimaltelevan kiven ja pienin nappasi leluhyllystä pinkin merihevosen kainaloonsa. Äiti osti Kultasuklaata ja isi tikkarin.


Olipas meillä kiva päivä! Suuren vaikutuksen paikanpäällä teki se, kuinka paljon merien suojeluun oli kiinnitetty huomiota. Lapsille opetetaan hauskojen opetuspisteiden avulla esimerkiksi muovin käytön vähentämisestä ja muovin vaikutuksesta merien tilanteeseen. Ei meidän perheessä näistä asioista olla vielä päästy juttelemaan, mutta perjantaina tuli luontevasti aika sillekin tärkeälle keskustelulle. Meidän pienet pähkäilijät kyllä sisäistivät asian samantien ja nyt heillekin aukeni ihan eri tavalla, miksi muoviroskat pitää laittaa kotona omaan roskikseensa. Keskimmäinen myös muisteli tänään esimerkiksi sitä, kuinka Himoksella Himmi-peikon metsään oli joku heittänyt muoviroskia. Me vanhemmat emme tällaista olisi enää edes muistaneet. 

Huhtikuusta eteen päin Sea Lifessa on mahdollisuus päästä ihastelemaan Merten tähdet-näyttelyä ja jos vaan mahdollista, niin me kyllä käydään se katsomassa kesäisen Lintsi-reissun kylkeen. Uutena tietona meille aikuisille tuli myös se, että merimaailmassa on mahdollista järkätä lasten synttärit. Meillä kun ipanoilla on kesällä kuukauden välein juhlapäivät, on tämä tulevaisuudessa yksi hyvin mahdollinen vaihtoehto kutsujen järjestämiselle.

Edellisestä Sea Life-piipahduksesta on ehtinyt vierähtää jo tovi, joten tämä oli kyllä meille kaikille super kiva kokemus. Lämmin menovinkkisuositus kaikille muillekin siis on tämä!

Talvista alkuviikkoa kaikille. Pysytelkäähän lämpimänä!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Just mietin, että pitäisi lähteä taas käymään lasten kanssa sealifessa. Ässä on ihan rakastunut siihen paikkaan. Taidankin tällä viikolla viedä pojat sinne. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
 2. Menkää menkää! Tuo on kyllä sellainen paikka, jossa viihtyy sekä lapset että vanhemmat. Rauhoittavaa katseltavaa! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, aina oppii jotain uutta :)
  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook