Torilla tavataan!

16.35

Ja vaikka ei tavattaisikaan, niin voittajia ollaan koko suomen kansa jo jokatapauksessa.

Netissä kuhisee. Kaikkialla kuhisee. PKN lähtee edustamaan Suomea Euroviisuihin! Toisille se on onnellinen ja iso asia (hyvässä) , mutta aina löytyy myös niitä jotka ovat vahvasti toista mieltä. 
Mun täytyy rehellisesti sanoa, että en olisi koskaan uskonut tällaista tapahtuvan. En! 
Tänään omat silmäni ovat kostuneet moneen otteeseen, kun olen lukenut toinen toistaan liikuttavampia artikkeleita netistä tämän tärkeän voiton tiimoilta. 

Aina löytyy niitä kriittisiä mielipiteitä. "Biisi on huono". "Ihmiset haluavat vaan korostaa suvaitsevaisuuttaan" ja sitärataa. Itse yritän ohittaa kaikki nettikeskustelut aiheen tiimoilta ja nauttia vaan tästä hyvästä, voittajafiiliksestä.

Oma henkilökohtainen mielipiteeni on se että biisi loistava, erityisen punk!  Aitoa tavaraa, ja täydellisempää on aika vaikea lähteä tässä nyt äkkiseltään nimeämään. Nyt on tullut tilaisuus avata niitä silmiä jokaisessa Euroopan kolkassa. Nyt meillä suomalaisilla todella on siihen mahdollisuus ja siksi tää on hieno, HIENO juttu.  

Suomessa kehitysvammaisten tilanne on ihan ok, mutta Euroopassa on monta sellaista maata, missä tilanne ei ole läheskään niin ok. Näytetään niille! Me ollaan kaikki arvokkaita, taitavia ja samanarvoisia. 

Ja vielä kerran. Kappale edustaa hyvällä tavalla omaa genreään. Se on erittäin hyvä viisu. 

Meidän perheelle PKN on ollut tärkeä orkesteri jo vuosien ajan.  Allaolevassa kuvassa 1-vuotias Piippis fiilistelee yhtyettä kehitysvammaisille järjestetyillä festareilla Vantaalla. Oli tosi kiva päivä se.


Olen muutamaan otteeseen päässyt juttusille laulaja Kari Aallon, sekä Pertti Kurikan kanssa. Kohtaaminen on aina ollut todellä lämpöinen ja mieleenpainuva. Mä olen niin tuhannen onnellinen siitä, että nämä miehet saavat kokea tämän kaiken hyvän ja toivon, että säästyvät laajan huomion mukanaan tuomalta varjopuolelta . Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että tämä viisukokemus tulee pääsääntöisesti olemaan nelikolle koko loppuelämän kestävä, onnellinen kokemus. Nää tyypit on osanneet ottaa kakkaa niskaan ennenkin. Ei ne pienistä hätkähdä. 

Meille kehitysvammaisten vanhemmillekkin tää on erityisen hieno juttu. Nyt on taas himpun verran helpompi uskoa ja luottaa parempaan tulevaan ja siihen, että tuolla meidänkin neitokaisella on varmasti tosi hyvä tulevaisuus edessä. 

Hyvä Suomi! Kiitos äänestäneille. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Suosituimmat

Facebook