Elämäni juhannukset

16.13

Ajattelin keskikesän juhlan myötä palata hetkeksi menneiden vuosien juhannustunnelmiin.
Muistella hieman ja vähän fiilistelläkin.

Lapsuuden juhannuksissa ikimuistoista ja ihanaa oli se, kun pakkasimme perheen kanssa auton täyteen tavaraa ja kurvasimme Mäntyharjulle metsästysmajalle, jota vuokrasimme vuodesta toiseen. Mökki oli todella iso ja usein siellä viihtyivät myös sukulaiset tai tuttavat perheineen. Melkein aina mulla oli joku kaveri seuraa pitämässä ja kesäpäivistä ei aktiviteetteja uupunut. Lahnajärven vesi oli lämmintä ja puhdasta, sauna lähestulkoon koko ajan lämpimänä ja tunnelma mitä ihanin. 

Kun lapsuus taittui nuoruusvuosien puolelle, yhä tärkeämmäksi muuttuivat juhannukset yhdessä ystävien seurassa. Saman jengin kanssa juhlistimme vuodesta toiseen siihen asti, kunnes sitten ensimmäinen ipana syntyi ja elämä luonnollisesti rauhoittui. Piippiksen ensimmäinen juhannus vietettiin silloisen työpaikkani kesämökillä - yhdessä mun sisarusteni sekä heidän perheidensä kanssa. 

Tuon mökkijuhannuksen jälkeen seuraavat 7 keskikesän juhlaa ovatkin olleet hyvin hyvin rauhallisia, ja niitä on vietetty täysin omasta tahdosta tutussa sekä turvallisessa kotiympäristössä. Näiden vuosien aikana olemme kokeneet tämän parhaimmaksi tavaksi nautiskella juhannustunnelmasta. Tiedän että olisin koko ajan sydän syrjällään jos olisimme vaikkapa mökillä veden äärellä, ja tuo murehtiminen satavarmasti pilaisi koko perheen juhlatunnelmat.

Vieläkään en totta vie ole mökkijusseihin valmis! Sori vaan ipanat.


Olen kehitellyt omat traditioni näiden seitsemän vuoden aikana ja yksi niistä on saunan pesu. Siitä alkaa usein minun juhannukseni ja iltaisin onkin suuri nautinto päästä puhtaaseen saunaan perheen kanssa kylpemään. Koivun oksia lähdemme yhdessä keräilemään ja niistä sitten tietenkin väsätään vastat, niin kun nyt suomalaiseen perinteeseen hyvin vahvasti kuuluu. Yksi tärkeimmistä traditioista jää nyt valitettavasti toteuttamatta, kun Varpulan tilalta ei mansikoita saa poimia tänä vuonna. Ehkä käymme poimimassa mansikat jostain toisaalta, tai sitten tyydymme Prisman marjatorin tarjontaan. Mansikoita, kermavaahtoa ja marenkeja on saatava kuitenkin - tässä asiassa ei joustovaraa juurikaan ole.

Hetken suunnittelin että vuokraisin takapihalle paljun, mutta kun lähdin tilannetta netin kautta selvittelemään niin tajusin että olemme pahasti myöhässä. Lähiseudun kylpytynnyrit on jo kaikki tietenkin varattu. Tänään kuitenkin haimme takapihalle Rytin piikkiin ison uima-altaan, joka oli -50% alessa ja huomenna ipanat pääsevät kylpemään - satoi tai paistoi. Ai miksi Rytin piikkiin? No koska jätkä päätti toissapäivänä iltapuhteeksi pistää edellisen lasten uima-altaan päreiksi :)

No mutta, huomenna meidän terassilla raikaa suomi-iskelmä ja olen satavarma, että myös tästä juhlasta tulee kiva. Nyt vielä jännäämme, että saadaanko mummi jo huomiseksi kotiin tuohon naapuriin. On tosi tosi lähellä tuon super naisen kotiutuminen! Ihanaa!Tämän pienen muistelohetken myötä haluan toivottaa koko perheeni puolesta kaikille lukijoille, ystäville, tutuille sekä tuntemattomille aivan mielettömän ihanaa keskikesän juhlaa! Nautitaan rakkaiden seurasta ja rentoudutaan hyvän ruoan sekä juoman parissa!

Kaunista juhannusta kaikille!

<3


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ihanaa juhannusta teidän perheelle!
  Toi teidän tyttö on kyllä pysähdyttävän kaunis lapsi ❤

  Eepu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos <3 Ihanaa syksyä sinulle ja pahoittelut että vastaaminen kesti. En ollut huomannut näitä kommentteja kun blogger ei lähettänyt ilmoitusta enää mun sähköpostiin ..

   Poista
 2. Voi miten ihana tuo viimeinen kuva! <3

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook