Piippiksen päivän pupuset Keravan nuorisovankilalla

10.19


Sunnuntaina juhlimme läheisten ja ystävien parissa hieman etukäteen murusen syntymäpäiviä, mutta maanantaina olimme ihan vain oman perheen kesken ja touhuttiin kivoja kesäisiä juttuja. Aamulla isi ja Pirpana lähtivät ajelemaan silmälääkäriin Helsinkiin ja "tuomio" tarkastuksessa oli mieluinen - ei aihetta silmälasien uusimiselle. Nyt on jatkossa vaan tosi tärkeää, että mimmillä pidetään laseja lähestulkoon taukoamatta, jotta tuo näkö ei pääsisikään enää huonontumaan. Melkoiset pullonpohjathan nuo kakkulat jo ovatkin.

Vielä eilenkin tystyn pupillit olivat laajentuneet lekurin laittamien silmätippojen ansiosta, mutta illalla tilanne alkoi jo palautumaan normaaliksi. Aikamoista tököttiä!

No mutta, palataan hetkeksi maanantaisen juhlapäivän tunnelmiin.


Olen melkein koko ikäni asustellut tässä Keravan nuorisovankilan lähituntumassa, mutta koskaan en ole piipahtanut paikanpäällä. Siellähän on mitä ihanin puutarhamyymälä kaneineen, lampaineen, mehiläispesineen sekä kanoineen ja niinpä päätimmekin toissapäivänä lähteä tutustumaan kohteeseen.

Onneksi menimme, sillä lapset olivat aivan haltioissaan! Myös äiti löysi uuden potentiaalisen paikan, jossa törsätä perjantaina tilille putkahtavia pennosiansa. 

Piippis olis viettänyt koko loppupäivän söpöjä pupuja syöttäen, mutta meidän vanhempien oli pakko stopata toiminta pitkäkorvaisten otusten hyvinvointia silmälläpitäen.


Lapset ihastuivat näihin pupusiin totaalisesti ja haluaisivat kotiinkin sellaisen. Vankilalta saa ostaa angora- sekä lyhytkarvaisia malleja kahdenkymmenen euron hintaan ja mulla on tässä nyt jonkin sortin väsytystaistelu meneillään H:n kanssa.


Kukko ja muutama kananenkin löydettiin yhden kasvihuoneen  uumenista. Lähtivät karkuun meidän jengiä. Kumma kyllä ;)


Vankilalta suunnattiin Tuusulan suuntaan ja löysimme itsemme Krapin Mankeliaitan terassilta istuskelemasta. Krapin tilahan on paikka, jossa me H:n kanssa olemme paljon lapsuudessa viettäneet aikaamme ja halusimme nyt omammekin sinne viedä juhlapäivän kunniaksi. Piippis sai valita listalta mitä tahansa syötävää vain, ja valitsi sitten pelkät ranskalaiset. Myyjäneitiä nauratti kun tyttö ilmoitti topakasti tiskin takaa että "Ja sitten keppuppia kant!".


Krapilta kurvasimme W:n futistreeneihin ja piipahdimme vielä puistossakin päivän päätteeksi. Oli kertakaikkiaan ihana päivä ja tällaisia tilaammekin lisää tuleviin aurinkoisiin hetkiin. 

Tänään lähden kolmikon kanssa Kruunuhakaan kuvauksiin ja vielä toistaiseksi joudun pitämään salassa sen, mitä luvassa on. Sen voin kertoa, että jotain ihan huippukivaa. 

Ja arvatkaapas mitä? Minä sain eilen virallisesti työharjoitteluni päätökseen kiitettävin arvosanoin. Tällä kertaa itselleni niin silmiäavaava ja tärkeä harkka ei olisi paremmin voinut mennä ja minun panokseeni oltiin täydellisen tyytyväisiä myös harjoittelupaikalla. Se tuntuu niin hyvältä. 

Ihana kesä. Se jatkukoon pitkään. 

Aurinkoisia päiviä sinne ruudun toisellekin puolelle kaikille!

You Might Also Like

0 kommenttia

Suosituimmat

Facebook