Erityisen jännittävää kotitreeniä

15.48

On sellaisia asioita, joista hetken aikaa haaveilee ja jotka sitten pikkuhiljaa ajan myötä väistyvät ajatuksista taka-alalle. Sitten on sellaisia asioita, jotka päivä toisensa jälkeen palaavat mielen viereen kummittelemaan ja loppujenlopuksi saavatkin istahtamaan koneen äärelle sähköpostia rustaamaan.

Hoidin itselleni super hauskan blogiyhteistyön ja tilasin Suomen Voimistelutuotteelta ipanoille valkoiset puolapuut leuanvetotangolla sekä puiset voimistelurenkaat, jotka muuten saa juurikin nyt kaupanpäälle jos tilaa puolapuut kyseiseltä yritykseltä. Vaihtoehtoisesti tilalle voi valita trapetsin, josta löytyy lisäinfoa Suomen voimistelutuotteen nettisivuilta.


Muistattekin varmaan aikaisemman postaukseni Piippiksen motorisessa kehityksessä tapahtuneesta "taantumisesta"? Tuo fyssarin ei-niin-odotettu palaute sai meidät vanhemmat pohtimaan näitä asioita vähän tarkemmin ja kun H kertoi, että Piippis oli terapiassa ollut todella arka kiipeämään puolapuille (ennen ongelmia sen suhteen ei ollut) tein tuon viimeisen päätöksen hommata kotiin omat kiipeilypuut.


 Nämä vehkeet ovat olleet meillä käytössä nyt vasta yhden vuorokauden ajan, mutta ihan jatkuvasti tuolla yläilmoissa joku mukuloistamme temppuilee. Eilen illalla kuopus pillahti itkuun kun käsiin alkoi sattumaan, eikä kiipeily enää onnistunutkaan -  intoa totta vie riitti. Lupasin, että aamulla kädet ovat ok ja näinhän se sitten olikin. Meno jatkui entisellään!

Päätimme H:n kanssa, että asennamme nämä jumppavälineet olohuoneeseemme, jotta lapset ovat koko ajan meidän aikuisten valvovan silmän alla. Mun mielestä nuo puolapuut ovat jo itsessään todella kauniit ihan sisustuselementtinäkin - sopivat siis vallan hyvin olkkariinkin!


Nyt sen ensimmäistä kertaa itsekin huomaan, neiti todella ujostelee ihan eri tavalla kiipeämistä kuin mitä aikaisemmin on ollut. Muutaman kerran on kyllä jo puolapuille uskaltautunut ja selvästi asia todella paljon häntä kiinnostaa. Toistaiseksi kuitenkin on ollut huomattavasti turvallisempaa vähän taka-alalta muiden touhuja tarkastella.


Välillä halaillaan ja sitten jatketaan iloista meininkiä. Sisko ja veli kannustavat Piippistä jatkuvasti nousemaan puille ja melkeinpä jo nyt tiedän, että on vain ajan kysmys kun tuo esikoinenkin rohkenee ylös muiden kanssa keikkumaan. Pidän teitä lukijoitakin ehdottomasti ajan tasalla siitä, mihin suuntaan ja kuinka nopeasti Pirpanan kehitys kiipeilyn saralla tulee kulkemaan.

Puolapuiden hommaaminen oli varmasti yksi parhaimmista tähänastisista päätöksistämme siinä, mitä tulee meidän erityislapsemme motoriikan tukemiseen. Mahtavaa seurata vierestä, kuinka kaksi muutakin saavat kokea ihan uudenlaista liikunnan iloa näiden uusien jumppavälineiden ansiosta!


"Tuu vaan tänne, mä otan sua kädestä kiinni!"

<3

Pidämme varmuuden vuoksi lattialla säkkituolia varmistamassa, etteivät mahdolliset lipsahdukset aiheuttaisi suurempia kolhuja. Pehmuste tuo myös lapsille ihan toisenlaista uskallusta kiipeillä ja kaikista pienin tykkää myös tarkoituksellisesti tipauttaa itsensä kolmannelta puolalta säkkituoliin. Kivasti kutittaa vatsanpohjasta!


Olen itsekin jo intoutunut kiipeämään useasti korkeuksiin ja huomasin monen muun oivalluksen ohella, että esimerkiksi omaa kotia on tosi hauska tarkastella vähän uudenlaisesta kuvakulmasta ;) Eilen illalla jumpattiin H:n kanssa kumpainenkin vatsalihaksia leuanvetotangossa roikkuen ja uskaltautui allekirjoittanut hetken aikaa jopa temppuilemaan renkaissakin. Niin kivaa!

"Äiti älä vaan putoa!",

huutelivat lapset huolissaan.

Syystäkin. Heh.
You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Voi miten riemukkaan näköisiä lapsia! :D <3 puolapuut ois kyllä niin siistit, melkein toivon että meillekin mahtuis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitähän löytyy tosiaan 60, 70 ja 80cm leveinä :) Ipanat saivat kyllä ihan uutta intoa päivittäiseen kotileikkiin näistä välineistä..

   Poista
 2. Meilläkin on ollut jo pari vuotta puolapuut ja renkaat. Renkaat on käytössä edelleen varmaan joka päivä jollakin kolmesta lapsesta,mutta puolapuut tuntuvat kiinnostavan enää vain pienintä joka nyt kolme vee.Seitsemän ja yhdeksän vuotiaat tykkää ettei niillä oikein voi tehdä mitään jännää kun on vaan tämä normaali huonekorkeus.Koulussa on kuulemma jumppasalissa paljon korkeammat ja ne on vielä kivat. Mutta teillä noista varmaan riittää vielä iloa pitkään kun lapset on kaikki pienempiä.Saman korkuiset siis näyttää olevan kuin meilläkin. Me pidetään paksuja jumppamattoja sekä renkaiden että puolapuiden alla.Ovat aina paikoillaan kun meillä noi kuntoilujutut on kaikki muutkin alakerran takkahuoneessa.Pehmusteet on tosi tarpeen kun renkaista enimmäkseen roikutaan pää alaspäin ja tehdään kieppejä. Sinnehän nuo tuntuvat isommat kavereineen usein menevän suorinta tietä peuhaamaan! Ja monta tylsää sade- ja pakkaspäivää on pelastettu siellä riehumalla.Ei niin etteikö ulkoilla vois säällä kuin säällä....:) Kannattava hankinta siis kaikin puolin! Ja teille ihan yliveto tuolle isommalle neidille.Saa kotona ihan omassa rauhassa tutustua noihin turvallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! <3 Saas nähdä kuinka kauan meidän ipanoita jaksaa kiinnostaa. Tällä hetkellä koko perhe on super innoissaan! :)

   Poista

Suosituimmat

Facebook