Arkea pakoon Krapille

21.55

Vietimme viikonloppuna odotettua parisuhdeaikaa mitä upeimmissa puitteissa Tuusulan Krapin ihastuttavassa miljöössä. Pihapiiri on sekä mulle että H:lle jo lapsuusvuosilta tuttu, sillä lapsuutemme kesien kohokohtiin kuuluivat pyöräreissut vanhempien kanssa Krapin ravintolaan  - itse henkilökohtaisesti muistelen usein sitä ihanaa vanhaa keinua sekä maatilan eläimiä pihapiirissä.

Nyt vuosia näiden muistojen jälkeen nappasimme haltuumme Pakene arkea paketin ja todella karkasimme hetkeksi kaikesta tästä hulinasta, joka monelle lapsiperheelle lienee kovinkin tuttua.


Hotelli Krapi on juuri remontoitu ja uutukaisissa huoneissa tuoksui vielä ihanasti puu. Tuntui siltä, kuin olisimme astuneet uunituoreeseen hotelliin ja tavallaanhan näin siis olikin.
Kiinnitimme H:n kanssa melkein heti hotelliin sisään astuttuamme huomion siihen, että paikanpäällä suosittiin suomalaisia ja etenkin lähialueiden pientuottajien tuotteita. Esimerkkinä mainittakoon nyt vaikkapa tuusulalainen Maku, Laitilan wirvoitusjuomatehdas, Verso design, Real Snacks sekä Konditoria PH7. Tästä luonnollisesti iso plussa koko Krapille. Tämä samainen ilmiö oli havaittavissa tosiaan myös illallisbuffetissa sekä aamupalabuffetissa. Pihapiiristä löytyy jopa oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo.


Hotellihuoneen kauniit yksityiskohdat tekivät myös vaikutuksen ja näkymät ikkunastamme olivat sangen rauhoittavat. Voi kunpa olisimme Irlannin reissulla saaneet nauttia samanmoisista, mutta valitettavasti siellä jouduimme tuijottelemaan naapuritalon seinää.


Ja voi tätä ihanaa erkkeriä! Rakastan erkkereitä!


Aloitimme päivämme Escape Roomissa, jossa yritimme päästä selville Tuusulanjärven suurimmasta mysteeristä..


..siinä kuitenkaan onnistumatta.

Nopeasti hurahtanut tunti oli tosi mielenkiintoinen, mutta haastava. Etukäteen pohdiskelimme, että mitähän tämä tällainen mahtaa meidän parisuhteellemme tehdä, mutta oikein hienosti puhalsimme yhteen hiileen ja edelleen olemme naimisissa. Oikein hyvä kokemus siis oli tämä!

Pakohuoneesta matka jatkui kohti Krapin kartanon herkullista blinipöytää. Kuvat puhukoon puolestaan.


Ruokailun jälkeen pienet ruokalevot hotellihuoneessa (kera Voice of Finlandin) , jonka jälkeen lähdimme saunomaan hotellin alakerrassa sijaitseviin saunatiloihin. Siellä meitä odottivat kynttilät sekä ihanaiset hemmottelutuotteet löytytuoksuineen sekä saunahunajineen. Enempää ei liene tarvetta fiilistellä.

Ilta jatkui leppoisissa tunnelmissa ja piipahdimme vielä aulabaarissakin siemailemassa muutamat drinksut.  Skumpat hyppysissämme palasimme omaan huoneeseen ja jatkoimme iltaa lauantai-illan tv-tarjonnan parissa.


Simahdin onnellisena hotellin puhtaisiin lakanoihin jo reilusti ennen puoltayötä ja aamulla heräsimme pirteinä nautiskelemaan aina-niin-odotettua hotelliaamiaista.


Pakoa arkeen-paketti tarjosi meille sunnuntaina myös vapaapääsyn Tuusulan Halosenniemeen ja koska museo aukesi vasta puoliltapäivin, päätimme yhteistuumin tehdä pienen poikkeuksen parisuhdehetkeen ja haimme lapset hoitopaikasta mukaan yhteiseen kulttuurielämykseen.
Ja kyllä muuten kannatti!

"Kivaa oli museossa!", tokaisi tytöistä pienin lähdön hetkellä.Halosenniemi on rakennuksena aina yhtä vaikuttava näky ja siihen kun vielä lisää paikan upean sijainnin, on tunnelma taattu. Siinä jos missä on taiteilijan ollut helppo toteuttaa luovuuttaan.

Kulunut vuorokausi tuli todella tarpeeseen ja sen olisi jopa suonut kestävän vielä tovin pidempäänkin. 24 h hurahtaa nopsaa, kun on paljon mielekästä puuhaa. Negatiivista sanottavaa on vaikea keksiä, mutta jos jotain on pakko niin kahvikupit aamiaispöydässä voisivat olla himpun verran isompia ;)

Hektisessä arjessa parisuhde on tosi lujilla - päivittäin. Näissä harvinaisissa kaksinkeskisissä hetkissä sen kuitenkin tajuaa, että yhteinen sävel löytyy ja on vahvasti vielä olemassa. Siksi en voi muuta kuin lämpimästi suositella tämän tyyppisiä kokemuksia ihan jokaiselle ruuhkavuosissa tarpoville suhteille.

Paluu arkeen oli hyvin selkeä tänään. Palailen siihen seuraavissa postauksissa ja olen kiitollinen pienestä lepohetkestä. Se tuli tarpeeseen. Kiitämmekin siis lämpimästi Krapia yhteistyöstä.Ja loppuun vielä pieni maistiainen reissustamme teille kaikille.

Krapin blinit:

7,5 dl maitoa
150g vehnäjauhoja
150g tattarijauhoja
1 tl suolaa
1 rkl hiivaa
2 kananmunaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja puolet jauhoista. Anna taikinan hapantua vuorokauden. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää taikinan joukkoon loput jauhot ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinan joukkoon. Paista blinit blinipannussa tai lettupannussa voissa rapeaksi.

Tarjoile blinit kuumana simerkiksi mädin, sipulin, smetanan ja voisulan kanssa.You Might Also Like

0 kommenttia

Suosituimmat

Facebook