Viikon aurinkoiset

18.54


Tästä valoisasta viikosta on otettu pikkujengin kanssa kaikki irti. Ulkoiltu on todella paljon ja iltaisin uni on tavoittanut pienet (myös isommatkin) nopeasti.

Tässäpä muutama kuva tältä päivältä.

 Pulkkamäestä kotiin tullessamme postilaatikossa odotti sangen liikuttava kirjallinen arvio Rinnekodin psykologilta. Ei liene yllätys, että tämä äiti jälleen kerran tirautti kyyneleen jos toisenkin.
Piippiksen kehitys etenee mukavaa tahtia ja vastaa tällä hetkellä n.3-vuotiaan kehityksellisiä ikäodotuksia. Olin iloinen tästä "tuomiosta", vaikkakaan tässä vaiheessa näillä asioilla ei juuri meille vanhemmille merkitystä ole. Pirpanalle tietysti aina helpompaa, jos kehitys kulkee mahdollisimman korkealla tasolla.

Tässäpä muutama lainaus yhteenvedosta:

"Piippis on tutkimustilanteessa tarkkaavainen, hyväntuulinen ja innostunut, jää myös kahden kesken helposti ja mielellään. Isän kanssa käytyä keskustelua Piippis kuuntelee keskittyeesti, kommentoi välillä ja jaksaa harvinaisen hyvin odottaa omaa vuoroaan. Työskentely on sujuvaa: Piippis kuuntelee ohjeet tarkkaan ja yrittää parhaansa, ilmaisten kuitenkin myös, kun ei jaksa tai osaa."

"Kielelliset taidot ovat ei-kielellisiä, hahmottamisen taitoja parempia."

"Leikki on monipuolista, juonellista ja mielikuvituksellista."

"Downin syndroomassa usein kielellisen kehityksen profiili asettuu siten, että ymmärtäminen on omaa tuottamista vahvempaa, mikä helposti aiheuttaa lapselle turhautumista. Piippiksen kielellinen tuottaminen on kuitenkin erityisen vahvaa, jopa hiukan vahvempaa kuin yleinen kognitiivinen päättelykyky ja ymmärtäminen."

"Piippiksen vahva keskittymiskyky, avoimuus, rauhallisuus ja yleinen kiinnostus ja motivaatio tehtävätyöskentelyyn ja uusia asioita kohtaan on merkittävä tuki hänen kaikelle oppimiselleen"

Näillä eväillä on hyvä aloitella syksyllä eskaritaival. Hui!


Meille hän on viiden tähden tyyppi kaikessa suloisuudessaan, juuri tuollaisena.

<3

Viikonloppu häämöttää edessä ja meillä on H:n kanssa tiedossa poikkeuksellista luksusta kaksinkesken. Siitä kuulette pian lisää. 

Odotan kovasti.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Olipa mukavaa kuultavaa! Hyvää työtä olette tehneet kaikki, ilman vanhempien ja sisarusten tukea ja virikkeitä tilanne saattaisi olla huomattavasti huonompi. Piippis on kelpo mimmi itsekin ja täysi kymppi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllähän tämä lausunto sai suupielet hymyn siitäkin syystä, että usein olen pohtinut sitä teenkö Piippikselle hallaa kun pidän kotona. Onneksi sisarukset ovat tehneet tehtävänsä :)

      Poista

Suosituimmat

Facebook