Fanitusta

20.43


Fröbelin palikat rokkaa edelleen tykimmin. PikkuW:kin on oppinut nytkyttelemään suu hymyssä musiikin tahtiin ja sisarusten lempparibiisi tällähetkellä on Päinvastoin. 


Mimi ja Kuku tv-sarja on uusi suosikki ja sitä ollaankin nyt parin viimeisen päivän aikana luukutettu Yle-Areenasta ihan väsymiseen saakka. Erityisesti Pirpana on aivan innoissaan.

Musiikki on meidän perheessä kyllä suuri kantava voima kaikinpuolin. Sen lisäksi, että jokainen meistä neljästä viihtyy sitä kuunnellen, antaa se meille vanhemmille vapautta tehdä vaikkapa kotitöitä aina sillointällöin, kun lapset viihtyvät tuttujen lastenlaulujen parissa. Erityisen tärkeä voima siis on kyseessä.

Tänään tehtiin roadtrip Itä-Helsinkiin. H kävi ostamassa talvitakin. Tämän jälkeen Pirpana kävi vetäsemässä päivätirsat mummolan parvekkeella ja sieltä hurautettiin kotiin. 

Nyt tekevät unta tuolla, ihanat. On ollut vähän harmillista huomata, että pikkuW kärsii samantyyppisistä ummetusvaivoista kun siskonsakkin ja toimitus itsessään on silminnähden tuskallinen. Näyttää häiritsevän taas nämä ongelmat kummankin tyypin nukahtamista.  No, ainakin tauti on nyt virallisesti selätetty kun olemme palanneet normaaliin koostumukseen. Tiedoksi nyt vaan sekin teille..You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kannattaa kokeilla ummetukseen herkästi erilaisia niksejä, ettei tulis pienelle mitään pukamia tms. Hyväksi kuulleita vinkkejä ovat luumu, puuro, runsas neste, rentouttava lämmin kylpy, masun hieronta pyörivällä liikkeellä kellotaulun suuntaisesti ja jalkojen jumppailu. Luumusosetta voi antaa vaikka joka ilta, jos ummetus on päivittäin vaivaavaa. Ja jos poju on tuskainen, niin voi hyvin antaa pienille sopivaa ummetuslääkettä. Jos mitään selkeää syytä tolle vaivalle ei meinaa keksiä, niin kannattaa kääntyä lääkärin puoleen, että sais mahdolliset allergiat tms. poissuljettua. Tsemppiä masuvaivojen hoiteluun! -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olemme ryhtyneet toimiin asian tiimoilta. Luumua ja nestettä näin alkuun.. Onneksi sentään itse jumppailee aika ahkerasti jokapäivä. Kiitos tsempistä! :)

   Poista
 2. Meillä kakkaustouhuihin auttoi se, kun vein pojan ja luonnollisesti pyllyn myös lämpimän veden alle siloin kun huomasin tarpeen olevan tulossa. Samalla pystyi vähän "kutittelemaan" pyllyreikää, mikä auttoi myös. Luultavasti tämän taktiikan seurauksena hän oppi varhain tekemään kakan pottaan, koska ei osannut sitä enää oikein vaippaan tehdä, vaan äidin kädelle. Suosittelen, että pönttö on lähellä, jotta voi sitä mukaa mättää suoraan sinne (kertsikumihanskat on kätevät);).Nyt olen huomannut, että hänen on helpompi tehdä kovakin kakka pottaan kuin silloin vaippaan, asento on kai parempi. Hassua selittää vieraalle tällaisia kakkajuttuja, mutta niksit on jaettava aina puolin jos toisin.

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook