Kesäisiä kuulumisia

17.58

Kuuden kuluneen vuoden aikana olemme oppineet nauttimaan pienen budjetin kesistä. Mitä enemmän lapsia on siunaantunut, sitä enemmän myös kesän aktiviteetteihin saisi kulumaan rahaa - jota yhden työssäkäyvän ja yhden lapsia kotona hoitavan vanhemman perheellä on rajoitetusti. Siispä olemme päättäneet, että yksi vähän "isompi" kesäreissu tänä(kin) kesänä ja muuten mennään meidän vanhempien mielikuvituksen voimalla - pikkurahalla. Toistaiseksi olemme ilmeisesti onnistuneetkin aika kivasti.

Tämänvuotisen lomamme ensimmäisen viikon aikana olemme siis ehtineet tehdä mm. seuraavia juttuja.


Kävelimme Lapinlahden rannassa, ja piipahdimme kahvilla sekä mehuilla vanhan sairaalan ympäristössä.

Autolle palatessamme päätimme käydä vielä kurkkaamassa Hietaniemen hautausmaan - ja voi sitä kysymysten tulvaa! Näiden suurten kysymysten äärellä me vanhemmat hiljennyimmekin hetkellisesti. Kuolemaan liittyviä asioita on hämmästyttävän vaikeaa selittää pienille ihmisille niin, että he ymmärtäisivät kuitenkaan pohtimatta liikaa. Upeat hautakivet vetivät tällä kertaa onneksi pisimmän korren, ja varsinkin keskimmäinen ihasteli niitä ääneen vielä automatkallakin, kun ajelimme Järvenpään Vanhankylänniemeen hampurilaisille.


Kotipihasta on nautiskeltu täysillä ja mm.kroketti on jo korkattu tälle kesälle. Ötökät ja perhoset on tutkittu perinpohjin ja leikkimökissä kestitty mummit, kummit sekä muut ystävät. Polkupyörät on puunattu ja päivitetty ajajille sopiviksi, ja mikä ihaninta - yhdet apupyörät on jo päästy irroittamaan!


Heinäkuun ensimmäisen perjantain ilmainen sisäänpääsy käytetty luonnontieteellisessä museossa ja Risto Räppääjän Yöhaukastakin tuttu dinosaurus käyty (vihdoinkin) bongaamassa.

"Wau!", raikasi yhdestä suusta ylimmän kerroksen isoon saliin astuessamme.


Lähiympäristömme piknik-kohteet ovat tulleet tutuiksi, ja mukaan on aina napattu myös futis sekä frisbee. Keski-Uudenmaan leikkipuistotkin on koluttu tehokkaasti läpi.

Kävelyretkillä ollaan välillä vähän odoteltukin, että isosisko saa mietiskellä tovin sekä naatiskella maisemista..


..välillä myös kyllästyttykin odottelemaan ;)


Pienet varpaat on kasteltu Tuusulanjärvessä ja kikateltu illalla saunassa varvaspesuilla. 
On tavallaan ihan onnellista nähdä, että lasten kesäfiilis on saavutettavissa todella helpolla - ja että se myös lasten myötä tarttuu meihin vanhempiinkin. Lisää näitä ihania ex tempore-elämyksiä meille pliis!

Mutta niinkuin monessa muussakin perheessä, myös meillä Muumimaailmasta puhutaan päivittäin ja nyt me isin kanssa pohditaankin, että palaammeko viime kesästä tuttuun kohteeseen vaiko keksimmekö jotain muuta. Taitaapi olla niin, että lapset saavat tämän asian päättää.. ;)

Kommenttikentässä saa nyt laittaa jakoon pienen budjetin kesänviettovinkit! Niistä varmaan hyötyy moni muukin kuin vaan meidän jengi.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Launeen perhepuisto Lahdessa, ilmainen ja tosi kiva. Siinä lähellä myös kotieläinpiha.

    Keravalla Keravan Kartano,Järvenpäässä Rantapuisto ja Tervanokka,Tuusulassa Rantatiellä monta kivaa kohdetta.

    Lähimatkailu kunniaan, aurinkoista kesää! :)

    VastaaPoista
  2. Falkulla on aivan ihana paikka Tapanilassa, pääsee katsomaan eläimiä. Toinen ihana paikka on Koiramäen Pajutalli Tuusulassa ja samalla reissulla voi käydä ihastelemassa lentokoneita lentokonekallioilla.

    VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook