Joutsenlampi Töölönlahden rannalla

12.36


Sain H:ltä joululahjaksi liput Oopperan baletin Joutsenlampeen, ja keskiviikkona vietimme tuota odotettua kulttuuri-iltaa kaksin. Baletissa käynti on ollut pitkäaikainen haaveeni ja ennakko-odotukset todella lunastettiin!

Iho nousi kananlihalle jo heti alkuunsa, kun istahdimme omille paikoillemme parvella. Istuimme ensimmäisellä rivillä ja täytyy rehellisesti myöntää, että mua vähän kauhistutti matala kaide ja sen alla oleva korkea pudotus. Puristinkin melkeinpä koko näytöksen ajan toista puoliskoa tiukasti käsivarresta.


Häkellyttävän hieno valaistus, balettitossujen napse lavalla ja taianomainen musiikki takasi kyllä täydellisen kulttuurielämyksen mulle - tätä mä haluan jatkossakin nähdä sekä kokea!


 Joutsenlammen juoni lienee monelle tuttu, mutta tanssittuna aivan omaa luokkaansa. Itse tunsin, nautin ja koin joka solullani. Rakkaus teemana tietysti kolahtaa aina herkkään pieneen naiseen, ja samaa sukupuolta kohtaan koettu intohimo tekee tästä tarinasta erityisen mielenkiintoisen. Tämä aihe nyt on muutenkin mun elämässäni aika vahvasti läsnä.. koska Skam.

Joutsenlammessa rakkaus näyttäytyy haavoittuvaisena, uhrautuvana mutta sitäkin kauniimpana. Mahtipontinen musiikki yhdistettynä upeaan koreografiaan vie todella katsojan ihan toiseen maailmaansa.


H kuiskasi mun korvaan näytöksen alkuvaiheessa, että "Jaksaako oikeasti joku kuunnella tällaista musiikkia vielä sadan vuoden päästä?"

Voi rakkaani, kyllä varmasti jaksaa. Onhan sitä 140 vuotta jo kuunneltukin.
Vaikka musiikki meitä kahta yhdistääkin, niin näkemyseroja siitä mikä on ns.hyvää musiikkia, riittää kyllä keskusteluiden aiheiksi. Toki isossa salissa pauhaavat tutut sävelet tekivät vaikutuksen tuohon mun rokkijätkään, ja suostuihan tuo sen esityksen lopussa ihan ääneenkin myöntämään.

Loppukevennykseksi laitan tähän mun elämäni ensimmäisen videoklipin, jonka itse editoin testaillessani editointi appia. Kävimme ennen näytöstä syömässä Korjaamolla ja tallustellessamme Oopperatalolle liikenne pysäytettiin -  Kiinan presidentin saattue hurahti ohitsemme. Baletin jälkeen istahdimme Sokosen rakennuksessa sijaitsevan ravintolan pöytään odottamaan junamme lähtöä ja kappas, taasen liikenne pysäytettiin ja Kiinan presidentti joukkoineen hurahti toiseen suuntaan. 

Vähän höpsö video, mutta menköön! :)


Yllätyksellistä viikonloppua kaikille!

You Might Also Like

0 kommenttia

Suosituimmat

Facebook