Vähän toisenlainen kesäreissu

1.05Kesän ensimmäinen "loma" takanapäin, ja olo on sen tiimoilta vieläkin hyvin hyvin uupunut. Tämä kesäreissu kun oli vähän erilainen, kuin mitä nämä meidän Naantalin pyrähdykset normaalisti ovat. Saatoinpas ehkä luvata reissukuvia teille, mutta niitä kuvia kertyi yllätykseksemme tälläkertaa vain yhden käden sormien verran. Omat ajatukset kun olivat kokoajan ihan muualla, ja H:n kännykässä tilaa on rajoitetusti.
Senverran raotan reissumme luonnetta, että kerron viettäneeni koko viikonlopun itselleni läheisen sekä rakkaan päihdekuntoutujan läheisviikonlopussa Naantalin Rehapissa. Sanomattakin lienee siis selvää, että sekä henkisesti kuin myöskin fyysisestikin päivät olivat raskaita. Ennen puoltapäivää aloiteltiin, ja illalla myöhään ajeltiin takaisin mökille, jossa H lasten kanssa meitä odotteli. Olimme vuokranneet 8 hengen mökin Naantalista, ja näkymät terassilta olivat tuon ensimmäisen kuvan mukaiset. Mahtava paikka, josta tälläkertaa ei päästy juurikaan nautiskelemaan, mutta sitä en vaan oikein osaa harmitella nyt.  Sain tältä viikonlopulta ihan mielettömän paljon hyviä asioita. Olemme nauraneet pissit housussa, itkeneet silmämme punaisiksi, halanneet, syöneet hyvin, jättäneet menneet taakse sekä antaneet uudelle alulle mahdollisuuden alkaa. Olen vahvempi, ja niin kovin onnellinen. Jokin siis myös minussa muuttui paremmaksi.

H oli aivan upea koko reissun ajan. Hän suhasi Naantali-Rymättylä-Turku väliä lasten kanssa autolla sukuloimassa, sekä ystäviensä luona. Syötti/viihdytti/puki/pesi lapset, ja kolusi läpi Naantalin leikkipuistot. Illalla viimeisenä lohdutti koko vuoden edestä kyyneliä valuttanutta vaimoansa, sekä silitteli uneen muun porukan jo tuhistessa taustalla. Sunnuntai-aamuna tuo mies täytti talon jokaiselle neljälle äidille croissantit, ja keitti kahvit. Antoi vielä kaupanpäälliseksi kaikille neilikat, sekä mulle uudet kumpparit.

Kiitos H, olet kultaa.

Kotopihaan eilenillalla kaartaessamme, huomasimme etupihan kirsikkapuun puhjenneen kukkaansa. Tuo upea kukkameri kuvasi loistavasti viikonlopun tunnelmia. Samanlainen muutos on tapahtunut meille niin rakkaassa ihmisessä, kuluneen kuukauden aikana.
Viikonlopun aikana tapaamani raitistuneet ihmiset tekivät suuren vaikutuksen allekirjoittaneeseen. Osoittaa suurta rohkeutta ottaa itseään niskasta kiinni, ja hakea apua ongelmaansa. Riippuvainen kun ei sairasta yksin, vaan usein taustalla kärsii myös iso joukko läheisiä sekä ystäviä. Hyvin moni näistä tapaamistani ihmisistä kertoi olevansa onnellisempi kuin koskaan ja kiitollisia siitä, että ovat tänäpäivänä vapaita päihteistä. Rehapissa onnistumisprosentti on 90. Se on ihan huikean hieno luku.

Alkoholismia ei kukaan valitse itse, vaikka usein niin virheellisesti ajatellaan. Alttius alkoholismille löytyy geeniperimästä. Alkoholismista sekä päihderiippuvuudesta on mahdollista toipua, mutta melkeinpä aina siihen tarvitaan ulkopuolisen apua. Mm. näitä tärkeitä sekä olennaisia asioita opin viikonlopun aikana.

Aurinkoa jokaisen alkaneeseen viikkoon!

:)

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Ihana kuulla, että kyseinen viikonloppu oli kumminkin ihan onnistunut <3

  VastaaPoista
 2. Oi taas oli mulle niin henk koht. aihe..mulla on myös päihderiippuvainen lähipiirissä ja niin toivon että hän hakisi apua myös...ihanaa että teillä ollaan ongelman 'selvittämisen' tiellä...ja paljon voimia!❤❤

  VastaaPoista
 3. Kaikinpuolin onnistunut kyllä, vaikka raskas olikin ! <3

  VastaaPoista
 4. Päätös hoitoon lähtemisestä täytyy lähteä riippuvaiselta itseltään. Se saattaa ottaa aikaa, mutta jossainvaiheessa todennäköisesti niin tapahtuu. Silloin en voi suositella mitään muuta kuin tätä Minnesota-mallin hoitoa. Ihan oikeasti. Tsemppiä teille! <3

  VastaaPoista
 5. Täälä seurattu myös todella läheisen ihmisen alkoholi ongelmaa,nyt ollaan jo voiton puolella ja itsellä niin ihana olo kun oon saanut tuon ihmisen takaisin elämääni<3
  Mutta tuo on totta, että sen parantumisen on lähdettävä ihmisestä itsestään, ei auta vieressä olijoiden hokea, että tarvitset apua.
  Ihanaa alkanutta viikkoa!!

  VastaaPoista
 6. Kaikkea hyvää teille sinne! <3 Mahtavaa kuulla, että siellä myös toivutaan!

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook