Katastrofin ainekset helatorstain aamussa

23.21

Tänä aamuna heräsimme yllätykseksemme (siinä kuuden ja seiskan välissä) kotimme hälytysjärjestelmän "korvia hivelevään" ulinaan. H juoksi ovelle tarkistamaan tilanteen, ja kynnyksellä auringonpaisteessa odotteli vähän hämmästynyt Piippis, joka oli saanut poikkeuksellisesti oven auki ja koko maailma oli hänelle hetken aikaa avoinna.

Onneksi vain tuon pienen hetken.

Meidän kotona ovet ovat lukittuina päivin ja öin. Ihan vaan siksi, koska talossamme asustaa tuo voimakkaan karkailuvietin omaava esikoinen..

Jokailta ennen nukkumaanmenoa tarkistan moneen otteeseen, että ovet varmasti ovat lukossa. Eilen kömmin yhdeltätöista suoraan hammaspesuilta peiton alle, H:n jäädessä vielä hetkeksi olohuoneeseen telkkaria katsomaan. Joku inhimillinen virhe siinä tapahtui, tai sitten tuo neitokainen on vaan yksinkertaisesti oppinut avaamaan oven lukon omatoimisesti. En tiedä?! Voi myös olla, että ovi on laitettu lukkoon niin, että se ei ole kunnolla napsahtanut kiinni. Kaikesta huolimatta olen tuhannen onnellinen siitä, että olemme hommanneet tuon hälytysjärjestelmän kotiimme tulipalojen, murtovarkauksien.. sekä karkailevien lapsukaisten varalle!

Tämä karkaileminen on siis näille ds-ipanoille aika tyypillistä, ja nyt myös me olemme sitten päässeet maistamaan kunnolla tätä niin kovin pelottavaa "liitännäistä". Olin aamulla hetkenaikaa jopa ehkä vähän shokissa kun tajusin mitä olisikaan voinut tapahtua, jos hälytyslaitteita ei olisi ollut asennettu meidän kotiimme. Helpotti kuitenkin kuulla, että näitä tällaisia on tapahtunut myös muille vertaisille, ja aina loppu on ollut onnellinen. Silti yritämme välttää jatkossa.

Onni onnettomuudessa, muuta en vaan voi tässävaiheessa nyt sanoa!

Se että Piippis ei päässyt karkuun, on monen tekijän summa. Ymmärsin itse laittaa tuon hälytyksen päälle vasta neljän aikaan yöllä, kun heräsin PikkuH:n itkuun. Tuo meidän isi ei koskaan muista hälyjä päälle laittaa (koska on paljon rauhallisempi kuin minä) , ja jos ei kuopus olisi minua yöllä herättänyt, olisi voinut tapahtua aikasta pahoja juttuja. Enpä paljon pahempaa tiedä, kuin oman lapsen katoaminen teille tietämättömille. Huh.

Nyt kyllä satavarmasti muistamme.. sekä hälyt että ovet. Niiden merkitys kasvoi täysin uusiin sfääreihin meidän arjessamme. Ostoslistalle on lisätty nyt myös extrana tuo turvalukko.
Päätimme tänään kuitenkin hämmennyksen sekä aamupuuhastelujen jälkeen lähteä kävelylle Sipoon puolelle, sillä sieltä löytyy tosi kiva leikkipuisto meidän porukan tarpeisiin. Aamupäivän aurinkoinen lenkki venähtikin harvinaisen pitkäksi, ja kilometrejä kertyi oikein kivasti. Extremejen peltoreittien kautta löysimme tiemme kotiin, ja leikit jatkuivat omalla kotopihalla. Siellä myös fiilisteltiin naapurin kissoja, jotka olivat päässeet kissatarhaan kesäpäiviänsä viettelemään.
Loppuviikoksi blogi hiljenee. Lähdemme pikku reissulle koko perheen voimin, ja jätän tietokoneen tälläkertaa kotiin. Vaikka tämä mun blogini on mulle yksi tärkeimmistä, on luonnollisesti asioita, jotka menevät sen edelle. Viikonloppu tulee olemaan varsinkin mulle raskas, mutta varmasti hyvin antoisa. Ehkä joskus kerron, mutta voi olla että en. Katsotaan. Kaikki on hyvin. Paremmin kuin aikoihin. Siihen haluan uskoa.

Aurinkoa loppuviikkoon!  Palailen maanantaina reissukuvien merkeissä.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ihan kamala jos piippis olis kadonnut omille teilleen eikä kukaan olis herännyt. Tuo tilanne on itselleni pahin painajainen Aatoksen kans. Hälytys järjestelmää ei oo vielä. Talossa on 5 ove ja joka puolella on vettä.. 😕😕 kuinkahan paljon järjestelmä maksaa ja minkä kautta voi hakee?laita vaikka fb ssä viestiä asiasta.

  VastaaPoista
 2. Laitan sulle huomenna viestiä :)

  VastaaPoista
 3. Meillä pikkusiskoni oli unissakävelijä ja muutaman öisen harhailureissun tuloksena meille hankittiin oveen haka. Se asennettiin aivan oven yläkulmaan niin me lapset emme päässeet ilman aikuista ulos. Tässä tällainen pienemmän budjetin hätä ensiapu :)

  VastaaPoista
 4. Juu tämä varmasti oikein hyvä ratkaisu myös :) Meillä tosiaan tuo hälytysjärjestelmä myös paloturvallisuussyistä, mutta nyt selvisi, että toimii myös karkailevien lasten varalle.. ;)

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook