Keskiviikko kuvina

21.33


Masuvaivat ovat toistaiseksi historiaa.  Jouduttiin ottaa käyttöömme Microlax ensimmäistä ja toivottavasti myös viimeistä kertaa. Nyt alkoi Pirpanalla vähälaktoosinen ruokavalio ja muutenkin kiinnitetään jatkossa extra-huomiota siihen, mitä sapuskaa tytölle annetaan. Jostainhan tuo ummetus nyt johtuu.

Eilinen päivä ja tää aamu meni totaalisen pieleen tytön tuskaisen olotilan vuoksi ja meidän vanhempien oli hirveä seurata tilannetta vierestä. Onneksi helpotus tapahtui ja tyttö muuttui silmänräpäyksessä iloiseksi, omaksi ihanaksi itsekseen. 

Ei enää tällaista pliis ikuna..!

Ja nyt sitten niitä kuvia. Tänään on hölmöilty, käyty pulkkamäessä, haaveiltu tulevasta kesälomareissusta, pussailtu, halailtu ja kinasteltu iPadistä. Osaavatkin jo mokomat!

PikkuW kukkuu jostainsyystä eli ei siis tänään aikaa pidemmälle höpinälle..

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Hei
  Jäin miettimään tuota vähälaktoosista ruokavaliota. Ajattelitteko sen helpottavan ummetusta tai onko teitä jossakin ohjeistettu toimimaan näin? Itse kahden pienenä ummetelleen lapsen äitinä olen muutamaan kertaan lukenut Duphalac -mikstuuran sisällysluetteloa - joka siis auttaa ummetukseen sisältäen pääasiassa glukoosia ja laktoosia - ja teho perustuu niihin. Tietääkseni maitohan saattaa joillakin lapsilla aiheuttaa ummetusta, mutta en tiedä onko maidon laktoosittomuudella tai laktoosillisuudella tässä mitään merkitystä.
  Jos yhtään lohduttaa, ummetus menee ajan kanssa ohi - meillä auttoi, ja auttaa edelleen jos joskus harvoin moista esiintyy, runsaampi juominen. Vettä, vettä ja vettä - tai hätätapauksessa mehua - joka maistuu paremmalle kuin vesi, ja jonka näinollen saa krantummallekin lapselle uppoamaan helpommin. Siinä kohtaa vain kun "tilanne on jo päällä" on nesteen lisääminenkin vähän turhaa. Muistan kyllä yrittäneeni ujuttaa lasten ruokiinkin ylimääräistä nesteytttä mukaan.
  Toivottavasti vaiva helpottaa pian,
  Aya

  VastaaPoista
 2. Heippa! Sain vihiä, että laktoositon ruokavalio voisi olla mahdollinen apu ja ajateltiin kokeilla nyt sitä. Oon myös yrittänyt ujuttaa nyt vettä ruokiin ja vellin sekaan. Pirpana juo vettä vähän huonosti mutta parempaan suuntaan ollaan siinäkin hommassa menossa. Toivotaan että apu löytyy mutta kiitos tästä infosta, siitä oli apua! :)

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook