Pirpanan oma viittomakieli

18.38


"Heinäheinäsirkka soittaa viuluaan, heinikossa hyppii sinnetänne vaan, pieni sinikello käypi NUKKUMAAN, heinäheinäsirkka soittaa viuluaan."

Eli Pirpanan  omalla kielellä tuo tarkoittaa nukkumista. Jokakerta.

Pikku reissutyypit

Maalaismaisemissa

Blogihiljaisuuden syy: Piipahdettiin torstaina H:n enon luona maalla ja eilen mentiin toiseen mummolaan yökyläilemään. Minä pääsin saunaan viiden viikon tauon jälkeen ja voi että miten viihdyinkään! 

Tänään sitten olikin vuorossa sirkusmarkkinat ja sieltä löytyi iltapuuroon kauan etsimääni lisuketta. Mustikkajauhoa ja pikku extrana ostin vielä mustaherukkajauhoakin. Se on hyvää myös äidin jugurtissa sekä viilissä. Ja vaikkapa kakussa.


Ja nyt, nyt vihdoin kotona. Aion käpertyä vilttiin mun kultahippusten kanssa ja ehkä me otetaan toi isikin sinne mukaan jos se mahtuu. Saatiin onneksi iso viltti lahjaksi kun poika syntyi!

Laitan vielä kuvan jonka äsken Pirpanasta otin.
Mun.You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Hienosti Pirpana ilmaisee itseään ja voi mikä hymy vimppa kuvassa!

  VastaaPoista
 2. stockmann on ainakin myynyt noita (tai vastaavia) jauheita. Sieltä kannattaa katsoa, jos sellainen on lähellä.

  VastaaPoista
 3. HEi

  Olen sivusta seuraillut toisen tukiviittomia "ensimmäisenä kielenään" käyttävän lapsosen viittomien oppimista. Siinä - ihan niinkuin alkavassa puhekielessä - ensimmäiset viittomat olivat "lässytystä" - sinnepäin oikeiden kanssa mutta eivät ihan kuitenkaan. Hauska on ollut seurata :) Ehkä tärkeämpää kuitenkin se, että kun aina näyttää ja käyttää samaa viittomaa, saa viestinsä perille ja tulee ymmärretyksi. Viittomat muuttuvat sitten ajan kanssa oikeammiksi kun motoriikka ja ymmärrys kasvavat - näinhän se on myös ensisanojen kanssa.
  Aya

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Pirpanan alkuinnostus on viihdyttävää seurata enkä vielä jaksa olla huolestunut jos sanat ja viittomat menee vähän sekaisin :D

   Poista

Suosituimmat

Facebook