Juhlahumussa

0.02

Synttärijuhlissa
Lauantaina oltiin serkkupojan 4-vee synttärijuhlissa ja siellä Pirpana osoittautui  oikein  kiltiksi pikku juhlijaksi. Torkkui aikansa ja herättyään katseli vaan sekä ihmetteli isompien muksujen touhuja. Vihreä käärme pehmolelu oli kuitenkin kivoin.
Illalla taasen äiti joutui jo ihan itkua vääntämään kun pienellä oli niin tuskanen olo tuon pirulaisen ummetuksen vuoksi. Hetken aikaa rupesin jo miettimään että pitääköhän tässä ihan jo soitella lääkärille ja kysellä että mitä asialle voisi tehdä! Nyt tuo Levolac ei enää nimittäin toimi enkä viitsisi lähteä annosta lisäämään oman pääni mukaan. Onneksi meillä on huomenna neuvola josko siellä osaisivat antaa vinkkiä. Ihan oikeasti nyt huolestuttaa jo isosti. Tänään on tullut samanlaisia itkukohtauksia ja tikistyksia vaan siihen se sitten jääkin.  Kokeiltiin eilen hieromista, lämmintä kylpyä ja vaikka mitä!  Oon jo parikertaa kyseenalaistanut ihan vahvuuteni äitinä kun tällainen kuitenkin aika pieni vaiva on tuntunut niin kovin vaikealta henkisesti käsitellä . Kun jotenkin vaan voisi auttaa toista. Pirpanan luonne on tullut näissä tilanteissa kyllä hyvin esille. Hää ei turhia valita mutta silloin kun sattuu niin silloin se itku tulee. Heti kun olo helpottaa, palaa auringonpaiste taas naamalle ja kaikki on hyvin. Toivon niin paljon että tää tilanne rauhoittuisi pian. Nytkin unen seasta aina välillä valittelee. Murunen!Huomenna Piippis saa rokotuksia taasen. Very nice. No, nyt osataan jo toimia ennakkoon ja ottaa Panadolit ajoissa käyttöön. Ei oo kivaa kun mun vauvaan sattuu! No, nää on vaan kestettävä. Kasaa itsesi A! :)

Kaikesta huolimatta uskon että tulevasta viikosta tulee kiva. Luvassa mm, vertaistapaamista, kyläilyä ja isin keikkaa. Pirpana ei sinne vielä tosin pääse mutta saa kuitenkin täällä kotona fiilistellä isin treenailua.


Eipä muuta kun mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 


You Might Also Like

12 kommenttia

 1. oivoi pikkaisen masua! Toivottavasti pian oikea balassi löytyy! Ootte varmaan saanu ihan kaikki vinkit jo ärsytykseen asti, mutta jos jotain vois vielä jeesata...

  nesteiden määrää hilausta ylöspäin. irtoo helpommalla. Sitten kuitua kehiin kun pystyy - puurot auttaa usein. Movicol on yksi, sitten on Pegorion ja lopulta vielä pienoisperäruiskeetkin kuten mikrolax - mutta se toki vasta kun on puhuttu tohtorin kanssa. Lohdun sanana siis että keinoja on, kunhan saisitte avun sieltä neuvolasta.

  voimia isosti pikku päkistelijän kanssa <3 Tuikitavallinen vaiva myös normikromosomiston muksuille kun ne kiinteät tulee kehiin. Pirppikselle etäsuukkoset meidän kööriltä!

  VastaaPoista
 2. Vinkit tervetulleita aina! :) Tänään oon yrittänyt ihan vettä juottaa ja todettiin että ruiskulla saadaan parhaiten menemään. Tulee sairaala-ajat mieleen siitä touhusta. Onneksi puuro maistuu tytölle hyvin ja kovasti toivotaan että vaikutus alkaisi näkyä. Täytyy kokeilla noita sun suosittelemia jonsei nyt ala pikkuhiljaa tapahtumaan.

  Kiitos ja jaksamisia teitin vauva-arkeen. Hyvin menee ilmeisesti, kävin juuri lukemassa! Taaviaiselle ja pullalle pusuloita myös! <3

  VastaaPoista
 3. Moi
  En tiedä mitä ajattelet vaihtoehtohoidoista, mutta kannattaisi kokeille vyöhyketerapiaa tytön ummetukseen, auttanut monia vauvoja saman vaivan kanssa. Ehdotuksena jos siis kiinnostaa kokeilla.
  Tsemppiä vaivoihin ja jaksamista vanhemmille!

  VastaaPoista
 4. Mä jäin vielä pohtimaan:
  peruna ja banaani vetää vatsaa kovalle, kun taas löysyttäviä on kuuluisa luumu ja päärynä, bataatti.

  Mä muistan kun Taaviainen alotti soseet, peruna ja bansku sai aikaan tiukkaa shaissea. Banaani aiheutti säikähdyksen kun shaisse muuttui tosi jäätävän näköiseksi :D

  Noista apteekin vatsanlöysyttäjistä vielä; kannattaa aina tentata eka lekurilta/hoiturilta mitä saa antaa. Sitten on erikseen vielä kuituvalmisteitakin (esim- visiblin S) mutta nämäkin ehdittomasti vaan lekurin/nvlantätsän kautta! (en oo varma kuinka saa antaa noin pikkaraiselle <3 )

  Taas tuli ohjeistusta, kiljase jos alkaa tuntua siltä että täällä vaan jaetaan tunkuohjeita ;D
  Tää äitee karkaa ja kuittaa :)

  VastaaPoista
 5. Jaa että bataattikin on hyvästä. Hyvä tietää! :) Kiitti eikä muuten haittaa vieläkään!

  VastaaPoista
 6. Jaana, tuosta vyöhyketerapiasta mulle joku vinkkasikin, täytyy varmaan perehtyä siihen enemmän. Kiitos :) Ja kivaa syksyä sinne!

  VastaaPoista
 7. Meilläkin peruna ja banaani veti mahan kovaksi. Samoin mustikka. Hyvää vatsalle taas tekevät porkkana, luumu ja sitten kun kakka taas kulkee, niin ylläpitää päärynä ja ruusunmarja. Me jätetään tän kakkosen kanssa suoraan peruna myöhemmäksi ja aloittettiin päärynällä, tokana bataatti. Ekan kanssa siis oppinut jotain :)

  Yks kikka, vallan lastenklinikalta opittu, on laittaa kuumemittari pyllyyn ja vauva yrittää äkää sen ulos ja lopputuloksena on kakka ;) Jos kikka toimii, niin on vallan lääkeetön keino.

  VastaaPoista
 8. Jos tänään ei tapahdu, kokeilen tuota kuumemittarikikkaa. Ja bataattia jatkossa perunan sijasta. Kiitti äiti! :)

  VastaaPoista
 9. Äiti, mä muistan miten klinikalla kauniisti tehon hoitajat nimitti kuumemittarikikkaa "rektaaliputkeksi" ja mä olin ihan kauhuissani. "kakka tullut rektaaliputken avulla" - kunnes joku selitti että siis ihan sama juttu kun kuumemittarikikka :D

  Joten Anna-Kaisa, jos sä haluut päteä niin sä voit kertoa käyttäväsi rektaaliputkea :D Hyiii miten hirviä nimi :D

  PÄivän väsyneet-imettävä-äiti-nauraa-kaikelle-kikatukset :D

  VastaaPoista
 10. Katotaan mitä neuvolantäti sanoo kohta kun kerron sunnittelevani illalla rektaaliputken käyttöönottoa. No joo nyt sinne neuvolaan--> :)

  VastaaPoista
 11. Meilläkin toimi aikanaan tuo kuumemittarikikka. ;) Tsemppiä!

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook