Vitskuista

23.09


Mulla on ollut ihan järkyttävän huono omatunto useinkin siitä syystä, ettei olla saatu aikaiseksi perehtyä down-lapsille tärkeisiin ravintolisä ja vitamiiniasioihin. On kuitenkin ihan tutkittua, että oikealla ravitsemuksella voidaan vaikuttaa paljon ds-lasten kehittymiseen ja hyvinvointiin noin muutenkin. Onhan se ihan selvä asia. Vaikkakin meidän Pirpana on toistaiseksi ollut hyvinkin terve, ei varmastikkaan lisävitamiineistä hänelle haittaa olisi. Huono omatunto johtuu siitä, että välillä tuntuu niinkun tekisin omalla tietämättömyydelläni ja laiskuudellani hallaa Piippikselle, siispä nyt onkin aika toimia. Toivottavasti vielä ei ole liian myöhäistä :/

Onneksemme eräs vertaisäiti oli perustanut facebookiin sivun jossa käsitellään juurikin näitä asioita ja kaikki halukkaat saavat liittyä tuohon ryhmään. Hyvä K! 

Tällähetkellä meidän neitokainen nappaa aamuisin vaan d-vitamiinitipat ja tietysti duphalacia ummetusvaivoihin aina tarvittaessa. Kyselin tuolla ryhmässä sellaista peruslistaa hyväksi todetuista ravintolisistä/vitskuista ja maanantaina hipsinkin (vinkit saatuani) apteekkiin hakemaan Piippikselle (ja mahdollisesti itsellenikin) vähän lisäpotkua. Ehkäpä jopa PikkuW:lle myös. 

Olisi hienoa perehtyä näihin asioihin oikein kunnolla, jos vaan aikaa riittäisi. Nettikin on täynnä mielenkiintoista materiaalia aiheesta. Ehkä jonain päivänä..Nyt sitten loppui meidän perheessä seinään piirtely kun joulupukki toi lapsille liitutaulun pahimpia vieroitusoireita helpottamaan. Toistaiseksi toimii hienosti ja seinät ovat jääneet rauhaan.


Ja sitten vielä tämä kuva. Kummisetä opetti tytölle viittoman. Tämä tässä tarkoittaa siis "Juha-Enoa". Heti tyttö sen sitten oppikin..


You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Saisko noita vinkkejä muille jaettavaksi? Tarkoitan minua ja muita harvinaisia, jotka emme ole naamakirjassa...

    VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook