Ex tempore-reissu kolmen ipanan kanssa ja 20 vinkkiä sen onnistumiselle

12.54Viime viikolla päätimme yhtäkkiä yllättäen pakata laukut ja lähteä seuraavana aamuna reissuun. Kesäsuunnitelmiin kuului tänä vuonna Muumimaailma ja päätimmekin suunnata ihan ensimmäisenä kohti aurinkoista Naantalia. Tämä ex tempore-matka oli todella ihana, huoleton sekä onnistunut ja ainoa hankaluus reissulla oli lähinnä majoitusten löytyminen pikaisella aikataululla. Onneksi jokaiselle yölle kuitenkin löytyi oikein viihtyisät nukkumapaikat.

Ajattelinkin jakaa nyt muutaman hyäksikokemamme vinkin matkan varrelta, josko joku siellä ruudun toisella puolella innostuisi heittämään vastaavanlaisen road tripin perheensä kanssa vielä tänä kesänä. 


1. Unohda Bookers. Majoitusta etsiessä on kaikista toimivinta soittaa suoraan leirintä-alueelle/ hotelliin ja tiedustella vapaita huoneita/mökkejä. Tämän me itse totesimme valitettavasti vasta viimeisen majoituspaikan kohdalla.

2. Pidä huoli siitä, että lapsilla on jatkuvasti tarjolla naposteltavaa, vettä ja mehua. Verensokrujen pysyessä tasaisena vältytään myös ylimääräiseltä kiukuttelulta ja raivareilta. Pätee myös aikuisiin. Erityisesti aikuisiin itseasiassa.

3. Pulahda uimaan aina kun mahdollista.

 

4. Pienten lasten kanssa potta on hyvä olla matkassa mukana. Mä itse henk.koht kammoan yleisiä vessoja, sillä melkein aina ne pienet kädet tarraa pöntön istuinosaan tai muuhun ja muutenkin pienissä ahtaissa käymälöissä on hankalaa muksujen kanssa toimia. Sitäpaitsi luonnon helmassa on muutenkin mukavampi pissiä.

5. Älä murehdi turhaan nukkumaanmeoajoista - nyt on kesä! Reissaa lasten vireystilan ehdoilla.

Hän halusi ehdottomasti, että otan nämä kuvat nukkumaanmenon hetkellä.

6. Pakkaa  mukaan desiä, laastareita ja kosteuspyyhkeitä. Mekään emme haavoilta välttyneet tälläkertaa.

7. Syökää piknik-iltapala meren tai järven rannassa. Saatatte bongata vaikka käärmeen, joka on samoissa touhuissa kanssanne. 


 

8. Tarkkailkaa ajomatkalla yhdessä ympäristöä. "Tuolla heppa, tuolla lehmä, tuolla ehkä pöllö ja tossa kauris" .

9. Älä liiaksi stressaa punkeista  (tämä koskee erityisesti itseäni nyt) tai niiden vaarasta. Itse kyllä kielsin heinikkoryntäykset, mutta muuten yritin rentoutua myös tämän asian suhteen. 

10. Minigolf toimii aina

11. Kiellä Youtube (paitsi ehkä tiukan paikan tullen ravintolassa). 

12. Kuuntele ipanoita. Kysy mikä on ollut kivaa ja suunnittele jatko sen pohjalta. 


13. Syökää pehmistä. Se pistää hymyilyttämään - aina.14. Tunnista omat voimavarasi. Väsynyt vanhempi ei edesauta  kivan kesälomareissun onnistumista. Uupumisen hetkellä mene syömään vaikka aamupala yksin. Se piristää kummasti.


15. Keräilkää matkamuistoja luonnosta. Meidän pihalla on nyt kaksi uutta aarretta kivikokoelmassa -  Reposaaren rannasta. Niitä kaikille ylpeänä esitellään ja niillä on ihan oma tarinansa.

16. Spottaa kivoimmat leikkipuistot (usein lapset tekevät sen aikuisten puolesta) ja pysähtykää niihin hetkeksi. Kiitos Uudenkaupungin Leijonapuisto-vinkistä Nakit ja Mutsi - oli super hiano!


17. Ota mukaan kirjoja (aikuisille ja lapsille) .

18. Itsetäyttyvä retkipatja on ihan mahtava keksintö! Meillä se mahtui jokaiseen majoituspaikkaan, vaikka esimerkiksi hotellissa majoituimme kahden hengen huoneeseen taloudellisista syistä. 


19. Upota myös omat varpaasi hiekkaan, jos vaan mahdollista. Anna lapselle aikaa elää hetkessä ja muista nauttia myös itsekin täysillä. 


20. Jos matkan varrella on pomppulinna, älä ohita sitä.


Tässäpä vielä muutama otos Muumimaailmasta. Lapset nauttivat jälleen, mutta meitä aikuisia jäi vähän harmittamaan väenpaljous. Hahmojen kainaloissa oli kovasti ruuhkaa, mutta onneksi nyt jonkinverran saivat kuitenkin halitella. Erityisen lämpimästi muistelemme Tiuhtia ja Viuhtia, jotka antoivat aikaansa ja juttelivat tytöille kovasti.


Myös Hosulin kanssa käytiin tärkeä keskustelu ..


 Tämän jälkeen Pikku H vielä siivosi Hosulin mökin harjalla ja "putukihvelillä".

Teatteria kävimme katsomassa ruotsinkielisenä. Se ei ipanoita haitannut ja jokainen heistä tuijotti esitystä haltioituneena. Itsekin nautin kovasti!


Naantali on meidän perheelle kaupunkina jo hyvin tuttu, ja se onkin todettu toimivaksi jokakesäiseksi reissukohteeksi. Ensimmäistä kertaa yövyimme Naantalin kylpylässä ja vaikka se haukkasi reissubudjetistamme ison siivun, emme kadu hetkeäkään että tuon valinnan teimme. Lapsille löytyi kaikkea kivaa,  ja keskimmäiselle iski jopa hetkellinen suru kun lähdimme pois.

 Suosittelen lapsiperheille lämpimästi myös Uuttakaupunkia rantabulevardeineen ja lähiseutuineen. Hirmuisesti kaikkea kivaa löytyi matkan varrelta ja mielemme tekisi palata vielä tänä kesänä uudestaankin. Katsotaan nyt.. 


Ja sitten se Reposaari.. hämmentävän kiehtova paikka! Tuulimyllyt, puutalot, yksi Sale, apteekki ja nakkikiska. Suloinen merenrantakylänen siellä jossain. Ihan oma kolkkansa. Ihana! 

Siikaranta Camping siinä vieressä on kyllä oikeasti kokemisen arvoinen lähinnä upeiden maisemiensa vuoksi. Ne tietää, jotka tietää.


  
 Ehkä palaan vielä reissutunnelmiin, mutta nyt on aika lähteä kirjastoon helteisen kesäpäivän viettoon :) 

*Postaus kuuluu Maitokahvimedian kesäsarjaan

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Moikka! Minkä kokoinen itsetäyttyvä retkipatja teillä oli käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Se taitaa olla 120 cm leveä :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Hyvä jos tarvitsee ipanoiden kanssa joskus majoittua esim. kahden hengen huoneeseen ja noinkin leveä lisäpatja sitten niihin mahtuu! :) Ihanaa alkanutta syksyä teidän poppoolle ja kiitos blogistasi, sekä myös näistä käytännön vinkeistä! :)

   Poista

Suosituimmat

Facebook