Kuulumisia ja kauniita ajatuksia

14.29

Ajattelin josko tänään olisi aika ihan perinteiselle kuulumispostaukselle. Tykkään sellaisia kirjoitella mutta en tiedä onko niitä kiva lukea? Tänään nyt kuitenkin mennään tällä. Maaliskuu tuntuu vähän rankalta ja pää on kirjoittelun suhteen juuri nyt valitettavan tyhjä.

Kuluneen viikon aikana myös mun IBS on vaivannut pitkän hiljaiselon jälkeen enenevässä määrin ja iltaisin olen kömpinyt nukkumaan kipeän vatsan kiusaamana. Vaiva on kyllä viheliäinen ja nyt sain tähänastisen taipaleeni voimakkaimman muistutuksen siitä, ettei lipsua oikein voi. Sipuli, viljatuotteet ja muut herkut saavat olon tukalaksi ja selvästi tämä vaiva vaikeutuu iän myötä. On siis oltava paljon tarkempi siitä mitä suuhunsa laittaa.

Tein myös eilen illalla oman henkilökohtaisen lupaukseni ilmastonmuutoksen hidastamisen sekä oman hiilijalanjälkeni pienentämisen eteen (katsoin Netflixistä "Before the flood"-dokkarin) ja päätin, etten enää naudanlihaa suuhuni (mahdollisimman vähän myös lasteni suuhun) pistä. Minä pieni juntti takapajulasta en ihan oikeasti ole aikaisemmin tiennyt, miten merkittävä teko on jättää naudanliha syömättä ja vaihtaa se vaikkapa kanaan. Tästä lähtien nyt sitten meidän perheen suuri herkku Chili con carne syödään soijarouheesta tai kanan jauhelihasta työstettynä. Helppoa mutta hyvin tärkeää! Varmasti myös mun suolistoni pitää tästä päätöksestä.

Kävin tänään läpi kosmetiikkatuotteitani ja paljon heitin kyllä purnukoita pois. Joku henkilökohtainen ekologinen herääminen minussa on selvästi nyt tapahtunut, kun huomaan tutkivani huomattavasti useammin kaupassa tuoteselosteita ja ostoskoriin eksyy matalammalla kynnyksellä luomutuotteita. Tänään metsästin netistä listaa palmuöljy vapaista Suomessa myytävistä tuotteista, mutta en vielä sellaista selkeää listaa löytänyt. Tämä onkin sitten jo vähän hankalampi keissi, jos oikeasti yrittää välttää palmuöljyä arjessa. Sitä kun jokapaikkaan tungetaan.

No se siitä tältä erää. Tulen varmasti tähän luontoystävälliseen hurahdukseeni palaamaan vielä tulevassa..

Naistenpäiväkukka

 Piippis kadotti torstaina äänensä mutta tilanne helpotti viikonloppuna ja tänään neiti menikin sitten jo eskariin normaalisti. Viime syksynä angiina oireili juuri noin mutta nyt tuntuisi siltä, että tällä kertaa onneksi kyse ei moisesta ole. Vesirokkoaltistus meidän ipanoille tapahtui vajaa kolme viikkoa sitten ja tässä pienellä jännityksellä ollaan odoteltu näppylöitä saapuvaksi. Ilmeisesti kuitenkin väistimme tartunnan ja nyt mietiskelenkin, että olisiko rokotus meidän ipanoiden kohdalla jo ajankohtainen? Täytyy perehtyä asiaan vielä kunnolla ajan kanssa ja punnita plussat sekä miinukset.

Lauantaina kävin Maitokahvimedian naisten kanssa Helsingissä ja piipahdimme myös Ateneumissa taidetta tiirailemassa. Oma henkilökohtainen suosikkini näkyy kuvassa ja kyllä tämä alkuperäinen aina jotenkin sykähdyttää - kopio löytyy myös oman kodin seinältä. 


Helsingistä kannoin kotiin iiiiiison kassin poikavauvan vaatetta koossa 56-98 ja nyt olisikin ajatuksena löytää joku vaatteita tarvitseva perhe, jolle tuon kassin voisimme lahjoittaa. Saimme tämän suloisen lahjoituksen By Pinja-yrityksen Pinjalta ja lupasimme Maitokahvimedian voimin etsiä vaatteille uuden pienen omistajan. Jos tiedät jonkun joka apua tarvitsee, niin minuun voi olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen 47palasta@gmail.com. Tehdäänpä taas yhdessä joku perhe iloiseksi.


Yllä olevassa kuvassa on vain puolet vaatemäärästä. Paketista löytyy iso pino housuja, paitoja, bodyja, yöpaitoja, unipussi,  pipoja, kuolalappuja, kahdet kurahousut ja sadetakki, käyttämättömiä sukkia sekä kypärämyssyjä..  Tosi ihana paketti syntyvälle pienelle. 

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille! Muistakaahan käydä osallistumassa mun #213tempaukseen instagramissa, vielä on kivasti aikaa <3 

You Might Also Like

1 kommenttia

Suosituimmat

Facebook