Juhlapäivän lähestyessä

19.01

Haluan jakaa kuluneen aurinkoisen sunnuntaipäivän kunniaksi teille jotain todella kaunista. Se miten videon äidit sekä lapset toisiansa katsovat ja toisillensa hymyilevät, kertoo maailman suurimmasta rakkaudesta, rikkaudesta ja ylpeydestä. Siihen tunteeseen on meikäläisen hyvin hyvin helppo samaistua. Tämä on ihan mielettömän kaunis video ja upea tempaus jälleen kerran vertaisväeltä. Ehkä vähän kyyneleitä tirautin.

Meidän perheessä tukiviittomia ei enää käytetä, mutta monet perheet viittovat aktiivisesti vielä vuosien jälkeenkin. Puhekyky vaihtelee ds-diagnoosin omaavilla henkilöillä valtavasti ja joskus voi olla, ettei puhetta tule ollenkaan. Viittomat ovat siis valtava apu puheenkehityksen tukemisessa ja kommunikaatiossa näiden meidän murusten kanssa.

Mutta! Juhlapäivä siis lähestyy ja me innokkaimmathan tietenkin jaamme tietoisuutta jo muutama päivä etukäteen - tai no itsehän olen tehnyt tätä viimeisen kuuden ja puolen vuoden ajan viikoittain.  

#213tempaus tägin taakse on tullut instagramiin jo muutama suloisistakin suloisin kuva. Vielä on kuitenkin hyvää aikaa käydä osallistumassa tempaukseen ja osoittaa tukensa tärkeälle asialle. Voit laittaa tuon mainitsemani tägin johonkin vanhaan kuvaan tai vaihtoehtoisesti voit laittaa ihan uuden kuvan. Sellaisen, joka tavalla tai toisella kuvastaa sinulle tätä meidänkin perheelle niin rakasta 213-teemaa. Keskiviikko-iltana arvon Samasta padasta- kirjat. Kiitos kaikille jo osallistuneille sekä osallistuville. Puss!

Erityisen aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille! 
You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ihana video ❤️ Toisilla lapsilla selvästi selkeät ds-piirteet, toisilla taas ei juurikaan. Ja useimmissa lapsissa näkyi selvästi vanhempien piirteet, kuten teidän Piippiksessäkin.
  Video lienee amerikkalainen. Muistui mieleen joku muinainen 4D tai vastaava, jossa oli näitä amerikkalaisia vanhempia, jotka leikkauttivat lastensa kasvoja tavalla, joilla vähennettiin ds-piirteitä (iso virhe, järkyttävää, eikä kyllä mitenkään lapsen edun mukaista minusta). Ja todellakin toivon, että sitä ei siellä enää tehtäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei täytyypä kaivaa vanha postaus esiin, jossa käsittelen juurikin tuota mainitsemaasi aihetta. En vaan millään tasolla pysty näitä vanhempia ymmärtämään, jotka lastensa ulkonäköä haluavat ds:n vuoksi lähteä muuttamaan (tai ylipäätänsä muutenkaan?!) . Koen itse että on mun lapseni suuri onni että kehitysvamma näkyy päälle päin.

   Poista
 2. Kiitos videon jakamisesta, oli aivan ihana video! <3

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook