Juhannus ilman etukäteen tehtyjä suunnitelmia

18.35

IMG_4629

Meidän perhe ei vielä tänäkään vuonna uskaltautunut vilvoittavien vetten äärelle juhannusta viettämään, joten päädyimme jäämään kotiin juhlapyhien ajaksi. Olenpas muuten hyvin iloinen että sellainen päätös tehtiin, sillä lähiympäristöllä olikin yllättävän paljon juhannusaktiviteettejä tarjota meidän köörille. Aloitetaanpas vaikkapa tästä Varpulan luomutilasta, jossa piipahdettiin juhannusaattona vähän Polkaa poimimassa.


Maria Kotitalouskriisi-blogista oli myös eilen käynyt tuolla samaisella tilalla, ja tänään hän julkaisi tosi kattavan postauksen paikasta. En siis itse nyt enää lähde tarkemmin tilasta kertomaan, mutta käykää tsekkaamassa Marian postaus Varpulan tilasta. Tämä paikka kyllä ansaitsee huomionsa!


IMG_4646 1 IMG_4649

IMG_4660 2

IMG_4678

IMG_4680

Sen verran nyt kuitenkin kerron, että tilan emäntä teki lähtemättömän vaikutuksen koko meidän perheeseen. Sangen poikkeuksellista sydämellisyyttä löytyi hänestä ja tilalla vallitsikin hyvin seesteinen, sekä kaunis juhannustunnelma. Lapset viihtyivät lasten omassa leikkiaitassa, mutta myös mansikanpoiminta sujui hienosti jokaiselta kolmelta. Aluksi stressasin ympärillä pörräävistä mehiläisistä, mutta loppujenlopuksi niihin ei tullut kiinnitettyä enää minkäänsortin huomiota. Heitä kun kiinnostivat vain mansikan kukat ja osoittautuivat näinollen hyvin lempeiksi kavereiksi.


Kanat sekä lampaat olivat kiva bonus maalaismaisemassa. Normaalisti ruskeita munia muniva kana oli juhannusaaton aamuna päättänyt munia yhden vaaleansinisen juhlamunan :)


IMG_4682

Toinen erityinen seikka tuossa paikassa oli tilan päärakennus, joka on rakennettu Lapuan vanhan kirkon hirsistä. Sen kirkon, jossa mun vanhempani ovat aikanaan saaneet toisensa.


Tuntuipas hienolta tajuta, että tällainen paikka sijaitsee muutaman kilometrin päässä meidän kodista. Parin viikon päästä tehdäänkin siis toinen reissu tilalle ja haetaan talven marjat pakkaseen.


"Sinä olet sellainen keiju-tyttö" sanoi emäntä Piippikselle ja halasi lapset lähdön hetkellä. Juhannustunnelma oli läsnä.


Käytiin ennen kotiin saapumista vielä moikkaamassa pappaa sairaalassa, ja sieltä kurvattiin kotiin grillailemaan. Toivottavasti alkava viikko tuo papan takaisin kotiin mummin luokse. Sitten kesä on täydellinen meille.


 

IMG_4696

Loppuilta hurahti saunoessa ja terassilla kesäiltaa istuskellessa.


IMG_4711

Juhannuspäivää vietettiin helteisessä Korkeasaaressa mummun sekä ukin seurassa. Ensimmäistä kertaa saaren eläimet oikeasti jaksoivat kiinnostaa tätä meidän lapsikatrasta. Viihdyimme kaikki tosi mainiosti ja vaikka moni muukin oli päätynyt viettämään päiväänsä eläintarhaan, ei ihmistungosta ollut oikeastaan muualla kuin kissalaaksossa.


IMG_4718

Nää otsot ovat mun henk.koht suosikit. Piippis esitteli itsensä kumpaisellekin nallelle, heidän tullessa aidan lähelle.


"Hei kaahu, olen Jaija!"


Aloimmekin vähän suunnittelemaan hieman pidempää kesäreissua Kuusamon suurpetokeskukseen. Olisi aivan mahtavaa tavata Juuso ja Sulo livenä. Automatka vaan mietityttää..


IMG_4710 1

IMG_4747

IMG_4752 1

IMG_4760

IMG_4763

IMG_4776 1

IMG_4780 1

IMG_4790

Nyt kyllä täytyy ihan rehellisesti sanoa, että tällä kertaa juhannuksen vietto "fiilispohjalta" toimi sangen mainiosti! Ei etukäteen tehtyjä suunnitelmia, mutta silti paljon kivoja kokemuksia vuorokauden sisään.


Ja hei, olenhan jo muistanut mainita, että meidän perheellä alkoi juuri kesäloma? ;) Näitä kivoja juttuja siis luvassa lisää roppakaupalla lähiviikkojen aikana.


IMG_4793

Listataanpas tämän postauksen alle edullisia, mielellään jopa ilmaisia kesäaktiviteettejä Etelä- ja Keski-Suomen alueella. Meitä ainakin kiinnostaa!


Mahtavaa keskikesän jatkoa kaikille!


<3

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kuusamon suurpetokeskus on kiva paikka ja siellä jos missä pääsee todella lähelle karhuja! Paikka on kyllä aika äkkiä kierretty, mutta löytyyhän Kuusamosta paljon muutakin tekemistä. Ihan ehdoton eläinpaikka täällä pohjosessa on kumminkin Ranuan eläinpuisto!

  Ei muuta kuin rohkeasti vaan matkaan. Asenteella "menee miten menee" pärjää pitkälle ja kesällä matkanteko on rentoa, kun voi pysähdellä kaikkiin kivoihin paikkoihin reitin varrella.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tsemppauksesta! Kyllä me vissiin lähdössä olemmekin :)

  VastaaPoista
 3. Kivan kuuloinen juhannus teillä :-) Ja ai että noita mansikoita, naaaam!

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook