Kakka juttu

23.25

Ennen peiton alle piiloutumista, oli ihan pakko tulla vähän purkamaan ajatuksia tänne blogin puolelle. 

H:lla on iltavuoroviikko, ja mun iltani täällä lapsosten kanssa on ollut aika rankka. Ihan toista maata kun esimerkiksi eilen oli, kun alkuillasta ystävä tuli hieman pienemmän ystävän kanssa kylään ja loppu-iltakin meni kolmikon kanssa tosi kevyesti ja mallikkaasti. 

Mutta niin. Jokaisella meidän lapsella tuntuu olevan se yksi ja ainoa isohko ongelma, joka hankaloittaa arkea enemmän tai vähemmän. Riippuen sovituista aikatauluista ja niin edelleen. 

U eli Ummetus. 

Nyt olenkin päättänyt, että kiinnitän huomioni tähän ongelmaan niin täydellisesti kun vaan pystyn ja teen kaikkeni että, lasten olo saadaan mahdollisimman hyväksi tämän asian suhteen. Tänään vuorossa oli lapsi numero 1. Pirpana muru, joka tämän ummetusasian kokee kaikista voimakkaammin meidän kolmikosta. Sen enempää illan kulkua tässä ruotimatta, on vaan pakko toivoa, että tilanne helpottaa. Vaikka tämä numero 3 elää vielä pääsääntöisesti nestemäisellä ruokavaliolla, niin silti orastavat kakkaongelmat ovat jo havaittavissa.

Pirpanan kohdalla ongelmaa tekee isommaksi se, ettei saada duphalac-jauhetta menemään kerralla tarpeeksi suurta annosta. Neiti kun juo pieniä hörppyjä vaan ja suht harvakseltaankin. Nestemäinen lääke sylkäistään ulos suusta. Tilanne on tosi hankala. Nyt olenkin ostanut varastot täyteen luumusosetta ja yritän Muumien avulla saada sitä menemään alas mahdollisimman paljon päivässä. Tänään meni 2/3 purkista ja se aiheuttikin tämäniltaisen tuskailun sitten. Neiti taistelee viimeiseen asti.  

Se on aika kurjaa katsottavaa. 

Kun kakka loppujenlopuksi tulee, on neiti kuin uudestisyntynyt. Iloinen oma itsensä. Täytyy vaan toivoa, että tämä ongelma helpottaa ajan myötä ja saadaan neiti ymmärtämään, että taistelu tämän asian suhteen ei kannata.

Tästä Piippiksen jutusta nyt olen aikaisemminkin kertonut, mutta harmillista on ollut huomata, että ongelma on jokaikisellä meidän nappulalla. W juo paljon ja syö vatsaystävällisiä tuotteita, mutta silti tämän saman asian kanssa tuskaillaan.

Ei aina voi olla hyvä ilta. Huomenna onneksi sitten taas on ;)

Positiivisena juttuna kerrottakoon, että pienin neito nukkui viimeyönä tosi hyvin ja heräsi vain kerran syömään. Aamulla mullakin oli melkeinpä jo ihan levännyt olo.

Mutta nyt nukkumaan. Aamulla Piippiksen kanssa puheterapia. Otan äiti-tytär aikaa ja jätän H:n kahden muun kanssa tänne kotiin. On rentouttavaa kun tunnin verran saa vaan istua ja ihailla omaa taitavaa pientä, joka oppii kokoajan niin paljon uutta. Mun taitavaa pientä isoa!
You Might Also Like

15 kommenttia

 1. Meillä herra 3v panttasi kakkaa ja tuskaahan se lopulta oli. Me laitettiin a4 paperi vessan seinään ja kakan jälkeen sai liimata siihen tarran. Se nyt ei ummetusta poista mutta kannusti kokeilemaan potalle kakkaamista.

  VastaaPoista
 2. ...tää olikin vaan yli 12v.... mut mulle toimii
  Ja kai sitä voi kysyä onko mahdollinen lapsille.

  Saapi apteekista.


  http://www.vatsantoiminta.fi/vi-siblin

  VastaaPoista
 3. Hei,

  meillä auttoi apteekista saatava mallasuute (ote apteekin nettisivuilta):

  Mallasuute on valmistettu suomalaisesta ohrasta. Siirappimainen Ohramallasuute on maultaan maltainen, makea ja väriltään kullanruskea. Ohramallasuute sisältää runsaasti erilaisia ravintoaineita ja B-ryhmän vitamiineja. Lisäaineeton.

  Mallasuute on 100% luonnollinen tapa hoitaa vatsavaivoja. Sellaisenaan nautittuna uute on tehokas ummetuslääke, jota voidaan käyttää myös lapsille. Aikuisille annostus on 1 rkl, lapsille 1 tl 3 -4 krt päivässä ja vauvoille 1 tl/dl äidinmaitoa/korviketta pari krt päivässä. Valmis annos on käytettävä heti.

  Mallasuute soveltuu myös leipien ja sämpylöiden leivontaan lisäten kuohkeutta, kuoren rapeutta ja parantaen makua; annostus 1-2 - 1 dl per litra nestettä.


  Kati

  VastaaPoista
 4. Pyydä lääkäriltä Movicol junior resepti. Tämä toimii hyvin, ei laiskista suolta. Kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kannattaa kokeilla pellavansiemeniä, jos ne sais jotenkin ruokaan sotkettua ja vaikka siten alas... itelläni ainakin toiminut ja yhtä luonnollinen kuin tuo luumu :D eikä tarvii kun sen yhden ruokalusikallisen kerralla. Nuo tosin pitää yön yli jääkaapissa turvottaa :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Onkohan keliakian mahdollisuutta tutkittu? Joillakin se oireilee ummetuksena. Meidän perheessä on keliakiaa ja sen takia tuli mieleen

  VastaaPoista
 7. Hyviä neuvoja. Olet hyvä Äiti. Jaksaa... On hienoa, että H ja vanhempasi ottavat aikaa ja ovat lastesi arjessa mukana. Peukku!

  VastaaPoista
 8. Pegorion on samaa kuin movicol junior. Halvempaa ja paremman makuista, ei tarvita reseptiä. Paras tuloskun käyttää joka päivä, on hyvä etsiä sopiva annos, joka lapselle tuo hyvän avun. Muutenkin ummetuksen hoitona käytetään tämän tyyppisiä lääkkeitä joka päivä, myös jos haluaa käyttää duphalaxia niin pitkiä aikoja. Muuten peräsuoli venyttyy pahasti.
  Jaksamista. Vaikutat tosi rakastavalta ja hyvältä äidiltä.
  Terveisin lastenlääkäri

  VastaaPoista
 9. Meilläkin on ollut esikoisella sama ongelma ja juniorilla (11 kk) vaikuttaa olevan myös. Molemmilla käytössä Duphalac, luumusose ja pellavansiemenvesi, joka sekoitetaan puuroon tai mehuun. Käytän pellavansiemeniä siten, että laitan pari ruokalusikallista mukiin, kuuma vesi päälle, haudutetaan yön yli ja "limainen" vesi käytetään seuraavana päivänä. Siemeniä emme sen kummemmin käytä, vaikka varmasti voisikin. Kaakao, banaani ja juusto ovat totaalisesti pannassa. Hyvin toimii tällähetkellä kummallakin.

  VastaaPoista
 10. Moikka.
  Meillä ollut ryhmäkodin asukkailla kanssa ongelmia vatsan toiminnan kanssa.
  On kokeiltu Vi-sibliniä niin löysään kuin kovaankin vatsaan, se on ollut ok, mutta osa meidän kehitysvammaisista asukkaista kokee sen inhottavana niellä vaikka sotkisi mihin.
  Eräälle asukkaalle saatiinkin apteekista sellaisia tippoja mitä laitettiin muutama juomaan tai ihan minkä tahansa sekaan, se meni hyvin alas.
  Myös luumusose, piltit yms on mun mielestä olleet todella toimivia ratkasuja.
  Olen itse maistellut aina kaikki sotkut mitä olen asukkaille tarjonnut, jotta tiedän miksi näin on jos ne lentää seinään etenkin puhumattomien asukkaidemme kohdalla jotka eivät kykene sanomaan, että pahaa on.
  Nyt kun on taas Valiolla se kausimaku-mehukeitto (rusina yms.) niin se on herkkua ja kyllä vatsa toimii mainiosti ilman mitään kikkailuja.
  Luumut ja luumusoseet kun alkaa tökkimään, niin olen tarjonut asukkaille luumurahkaa, sekin on ollut hyvä ja vatsa ystävällinen vaihtis.
  Tsemppiä pienten murujen kanssa.
  Pia blogista: 2946211

  VastaaPoista
 11. Meillä pojalla ollut oikeastaan ihan vauvasta asti tuota samaa vaivaa. Meillä levolac on toiminut, kun ottaa päivittäin!
  Eniten apua oli kuitenkin siltä että aloin seurata mitä poika minäkin päivänä söi ja koska maha oli pahasti kovalla. Meillä pahiten mahaa kovetti maito, jota poika joi paljon ja joka välissä. Maito on vaihdettu piimään ja maistamaton jugurtti kelpaa niin en ole ollut huolissaan kalkin saannista. Myös juusto, banaani ja mustikka kovettavat meillä mahaa. Myös muuten vähäinen kuitujen saaminen näkyy heti. Meillä onkin nyt syöty joka aamu tai ilta neljänviljan puuroa, sekaan mitä leseitä milloinkin. Ruislese toimisi varmaan parhaiten, mutta tuntuu aika paljon puuron seasta karkeana ilmeisesti niin ei aina kelpaa.
  Poika myös juos selvästi ihan liian vähän. :/ Sitä ongelmaa ratkaistaan koko ajan...Välillä hauskasta pillipullosta juominen toimii, joskus taas joku muu kikka...

  Tsemppiä ummetuksen kanssa taisteluun! Se on inhottava vaiva.

  VastaaPoista
 12. Niin ja jäi sanomatta että kokeileppa päärynää/päärynäsosetta jos et ole jo kokeillut! Meillä auttoi melkein paremmin kun luumu! Ja ainakin toi vaihtelua luumusoseen syöntiin... :)

  VastaaPoista
 13. Meilläkin on kärsitty tästä samasta vaivasta tosi pahasti, ja kommenttien määrästä päätellen tää taitaa olla valitettavan yleistä... :( meillä syyksi ongelmaan paljastui ruokavaliota seuraamalla (ja parin ystävän kokemuksia kuuntelemalla) lopulta maito ja maitotuotteet - kun lopetettiin maito ja vaihdettiin loput maitotuotteet laktoosittomaan vaihtoehtoon, ummetus hävisi muutamassa viikossa. Sen jälkeen ei isoja ongelmia ole enää ollutkaan, onneksi. Toivottavasti teillekin löytyy pian syyt vaivaan ja sopiva ruokavalio pikkuisille! Tsemppiä ja voimia arjen pyöritykseen!

  VastaaPoista
 14. Meijän Jennalla on ollut ummetusta ihan syntymästä asti. Ummetus paheni koko ajan ja vuoden ikäisestä asti on käytetty Pegorionia. Aluksi oli tosin movicol, mutta pian vaihtui pegorioniin. Käytetään aikuisten jauhetta, koska sitä tarvii laittaa suhteessa vähemmän, jolloin juominen on helpompaa. Ollaan tehty nyt vuosia niin, että JOKA aamu annetaan kaakaolasillinen, johon sekoitetaan jauhe. Jauhe kannttaa sekoittaa kaakaojauhoon ennen maidon kaatoa. Ei maistu oikeestaan ollenkaan. Tosin Jenna jaksaa jo juoda sen 2dl kaakaota, mutta pienelle voi olla vaikea antaa aluksi niin iso määrää kerralla. Suosittelen kokeilemaan ja tosiaan sitä pitää orjallisesti käyttää joka päivä. Me on monesti yritetty jättää pois, mutta heti seuraavana päivänä on kamala ummetus.. Lääkäri on povannut, että joutuu käyttämään tätä aina.

  VastaaPoista
 15. Moi, meillä duphalac-jauhe pantin jugurtin sekaan, ihan parissa llusikallisessa meni sitten. Tsemppiä! Muistan kyllä miten raastavaa oli kun sitä kakkaa ei tullut :-/. Meillämesikoinen taisi vuoden-parin verra syödä duphalacia ja sitten jäi pois. - LeenaK

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook