Paljon asiaa, vähän aikaa. Synnytyskertomus pikaisesti

14.28

Kiitos rakkaat lukijani kärsivällisyydestä! Kaksi ensimmäistä viikkoa vauvan kanssa on mennyt ihmetellessä ja aikamoisessa hulabaloossa muutenkin. Toipuminen otti allekirjoittaneelta aikansa, mutta nyt elämä alkaa voittaa ja arkikin loksahtaa paikoilleen ihan kivasti. Ollaan täällä tulevassa kodissa taas kesää viettämässä  ja se on kyllä ollut iso helpotus kaiken tän sekosekoilun keskellä :D takapihan trampoliini on nimittäin pelastanut monta kimuranttia tilannetta kuluneen viikon aikana.Isi on ollut ihana. Super. Parhain kaikista. Se on kestänyt mun valitukset ja voivottelut kuin teräsmies konsanaan, ja hoitanut kaksi ensimmäistä lasta upeasti silloin kun minä en ole pystynyt. Mummille sekä papalle naapuriin myös erityisterkut sekä kiitokset.

Välillä vähän mietityttää, että mitähän tästä tulee, mutta eikäköhän me selvitä :)

Vauva. Niin..hän on ihana. Tosi kiltti ja hyväntuulinen. Syö tissistä sekä tarpeen vaatiessa myös pullosta. Elämänsä alkutaipaleella pieni joutui kokemaan vähän kovia ja vietti ensimmäisen vuorokautensa lasten teholla ilmarintaepäilyn vuoksi. Tytön olotila kuitenkin koheni niin nopeasti, että kahdeksan lääkärin voimin tulivat lopputulemaan, nottei kyseessä ilmeisesti ollutkaan reikä keuhkossa vaan että sektion aikana toinen keuhko painui hieman kasaan ja se aiheutti hieman hankalan alun hengityksen tiimoilta. Ekan vuorokauden hoitojakson jälkeen tyttö on voinut hyvin ja kotiinlähtötarkastuksessa todettiin vaan: "Oikein hieno ja priima tyttö".


Mun osalta leikkaus oli taas jännitysmomentti. Edellinen arpi oli tehnyt niin paljon kiinnikkeitä, että nuori naislekuri ei uskaltanut niihin yksin kajota ja paikalle hälytettiin kokeneempi mieslääkäri avuksi. Siinä sitten yhdessä tuumivat ja mun vointi meni aika-ajoin vähän kehnoksikin. H sanoi ensimmäisen kerran ääneen olleensa tosi huolissaan musta kun yhtäkkiä syke laski 120:stä seitsemäänkymppiin. Antoivat lääkettä ja olo koheni. Tuo lääke aiheutti mulle vielä monta päivää jänniä sivuoireita kuten äänen käheytymistä.

Vauvan ulosotto sujui nopeasti ja päästiin heti pussailemaan uutta pientä. Mahtava hetki jokakerta. Siihen ei ikinä turru.


Isin, kätilön sekä tyttären lähdettyä mua alettiin kursia kasaan ja sitten muuten taas odoteltiin. Toimenpide kesti, kesti ja kesti. Puudutus alkoi katoamaan ja myönnän,lopuksi tunsin jo ihan kipua mutten viitsinyt asiasta mainita, sillä en halunnut sitä pistosta, joka edellisellä kerralla sai mut ihan tilttiin. Mulla nuo puudutukset tuppaa aina häviämään liian aikaisin nimittäin. Heräämössä hoitajat vaan ihmettelivät, että :"Sullahan liikkuu jo aivan hienosti jalat!". Niin teki. Leikkaussalissa jo :D

No, heräämössä sain kuulla, että mun 10 pisteen tyttö onkin joutunut osastolle ja hätäännyin luonnollisesti. Onneksi kaikki kuitenkin sujui ihan hyvin ja oma toipuminen alkoi seuraavana päivänä kun sain mun prinsessan kainaloon.


En vieläkään voi uskoa tätä todeksi! Siinä hän nyt on! Aivan täydellisen kaunis. Meidän bonuslapsi ja tiimin viimeinen uusi jäsen. Vauvantuoksuinen. Yritän tallettaa jokahetken muistoihini <3


Sisko sekä veli ovat aivan ihastuksissaan. Suukkojen ja halausten määrä on ääretön.


Jotain olen saanut aikaiseksi elämässäni. Jotain aivan uskomattoman suurta. Kukapa olisi uskonut?

Pujahdan peiton alle pillittämään ;)You Might Also Like

13 kommenttia

 1. Ihanaa kun jaksoit päivittää kuulumiset meille lukijoille ja että kaikki on mennyt hyvin! Tsemppiä vauva-arkeen! -Minttu

  VastaaPoista
 2. Aivan uskomattoman kaunis vauva! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana vauva ja näyttää jotenkin "isolta" kun on paljon hiuksia ja viisas katse 😊 onnea ja ihanaa kesää koko perheelle t. Paula L-R

  VastaaPoista
 4. Onnea suloisen vauvan johdosta! Onneksi leikkaus meni kaikesta huolimatta hyvin. Hankaloittaisivatko kiinniikkeet uutta sektiota? Sanoivatko lääkärit jotain uudesta raskaudesta vai olitteko jo ennalta päättäneet, että kolme on teille sopiva lapsilukumäärä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) kyllä ne kiinnikkeet yleensä aina vähän hankaloittaa seuraavaa sektiota. Meille sanottiin, että jos vielä raskaudun niin leikataan pystyyn kiinnikkeiden takia. Enää en kyllä raskaudu ;)

   Poista
 5. Tuota kauniimpaa vauvaa ei maa voi päällään kantaa. t. Pirjo

  VastaaPoista
 6. Oi miten suuret silmät! Kaunis vauveli. Ihana tuo kuva kolmesta pikkuisestanne! Kaikkea ihanaa kesäänne.

  VastaaPoista
 7. Ihanan neidin ootte saanut! Ja niin söppänä tuo viimoinen kuva :) Onnea vielä!!

  VastaaPoista
 8. Onpas kyllä kaunis vauva! Suuret onnittelut! Musta on ihanaa, että saitte vielä tytön. Pirpanalla on sitten sisko tukena, kun kasvaa. Toki velikin on varmasti tärkeä, mutta sellaisiin tyttöjenjuttuihin :)

  VastaaPoista
 9. Paljon Onnea! Todella kaunis tyttö ja ihana teidän koko perhe!

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea koko perheelle!! Todella kaunis ja suloinen vauva 💗

  VastaaPoista

Suosituimmat

Facebook