Maanantain makoisa

15.56

Uusi viikko ja uudet kujeet. Sen kunniaksi on aika tehdä historiaa myös blogin puolella ja julkaista ihka ensimmäinen reseptipostaus!

Meidän perheemme kahvipöydän viime vuosien kestosuosikki löytyy mummin reseptikirjasta, ja päätinkin nyt jakaa tämän ohjeen teidän lukijoiden kanssa. Joka kerta kun lapsilta kysyn että mitäs äiti tänään leipoisi, raikaa vastaus yhdestä suusta  

"Tiikerikakkua!"

 Tällä kakulla meidän perheessä on herkuteltu jo vuosikymmenien ajan ja resepti on lähtöisin tuttavan isomummolta.
  
Ja niinkuin aina, resepteissä on valtavia eroja. Tämä on se paras (ja riittoisin myös). Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

 
250 g voita
400 g (n.5dl) sokeria
6 luomumunaa
1 1/2 dl maitoa
 3 rkl kaakaojauhe
4 tl vaniljasokeri (itse käytin Urtekramin vaniljajauhetta)
4tl leivinjauhe
500 g vehnäjauho (7,5 dl)
korppujauhoja


1. Vatkaa voi ja sokeri ja lisää pikkuhiljaa kananmunat joukkoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
 2. Sekoita kuivat aineet keskenään (poislukien kaakaojauhe) ja tämän jälkeen lisää kuivat aineet voi/sokeri/kanamuna seokseen.
3. Lisää maito
 4. Ota 1/3 seoksesta sivuun ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe
 5. Voitele ja korppujauhota vuoka 


6. Lisää kuvan mukaisesti vuoronperään seoksia vuokaan. Kerroksia tulee yhteensä 2 kpl ja kolmas kerros täytetään vaalealla mössöllä :)





7. Laita paistumaan 175 asteeseen ja paista n. 1 h tilannetta tarkkaillen. Meidän uunilla taisi viedä jopa tovin pidemmän aikaa. 


Valmista tuli!


 Tästä ohjeesta voisinkin aloitella oman postaussarjan, jossa esittelen meidän perheen perinneherkkuja tasaisin väliajoin? :) Jee, olenkin kaipaillut vähän uusia haasteita tänne bloginkin puolelle. 

Makoisaa alkuviikkoa kaikille! 



You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Moi! Mä olen nyt lukenut tätä sun blogia jo varmaan kolme tuntia (joo, pitäisi siivota mutta luen vielä yhden postauksen!! :D) ja mun on pakko sanoa että tämä blogi on avannut mun silmät aivan uudella tavalla ja mulla on NIIN PALJON, NIIIIIN PALJON ennakkoluuloja kadonnut. Ihan hävettää että ennen kun olin downin syndoomaan tutustunut, olin aivan älyttömän ahdasmielinen ja kapeakatseinen, tää blogi ja sun aivan mahtavat tekstit on kääntänyt mun kaikki ajatukset, KIITOS <3 Oot ihan paras ja hyvää kesänalkua sulle ja sun perheelle! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau. Kiitos. Mä aika paljon liikutuin tästä palautteesta. Ihanaa kesää sinulle myös ja tuntuipa tosi hyvältä kuulla, että olen onnistunut näin hyvin availemaan silmiä ja muuttamaan asenteita.. <3

      Poista
  2. Tiikerikakku on elämäni ensimmäinen itse tekemä kakku silloin joskus teinivuosina ja vieläkin se maistuu niin hyvältä :). Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Joo postaile ihmeessä reseptejä lisääkin! Vaikken niitä aina kokeiliskaan ni hauska silti lukea :D ja nyt vasta tajusin että voihan sen tiikerikakun noinkin tehdä, me aina ollaan laitettu ruskeempi taikina "vaakatasoon"! Ja tuo eka kommentti, täysin samaa mieltä kyllä voi olla :) muutenkin kirjotat niiin hyvin että joka aihe tuntuu mielenkiintoselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas hassua, että leipomispostauksen alle saan näin ihania kommentteja. Näitä lisää siis jatkossakin :D Kiitos!

      Poista

Suosituimmat

Facebook