Lissabon re-union

1.28

Kerronpa teille nyt jotain todella liikuttavaa ja iloista. Armahaisen isosiskoni suloinen esikoistytär saavuttaa huomenna täysi-ikäisyyden raja-pyykin ja sitä on täti-ihmisen hyvin vaikea käsittää. Nämä allaolevat kuvat on räpsäisty vuonna 1998, jolloin vietin hieman pidemmän ajanjakson kesälomastani siskoni, sekä tämän nyt jo muka niin aikuisen siskontyttäreni kanssa Lissabonissa Portugalissa. Myös siskoni lapsuudenystävä A liittyi joukkoon iloiseen jossainvaiheessa, ja hänen kanssaan lensin takaisin kotiin suomeen muutaman viikon lomailun jälkeen. Sisko ja tuo pieni tyttö tuossa kuvassa (joka hyvin paljon meidän kuopusta muistuttaa) jäi vielä toviksi paikanpäälle senhetkisen elämäntilanteensa vuoksi.




Nyt vuosien (vai vuosikymmenien?!) jälkeen, lähdemme kesäkuussa reissuun tällä samalla porukalla. Samaan kaupunkiin, samaisille kaduille, verestämään vanhoja muistoja. Haistelemaan Lissabonia ja tutkiskelemaan, onko kaupungin syke muuttunut. 
Neiti V:n syntymäpäivien kunniaksi. 

Olen tuhannen innoissani ja onnellinen.  En malta oikein pysyä housuissani.

Olemme kaikki täysi-ikäisiä nyt. Jännä nähdä tätäkin kaupunkia "aikuisen" silmin. Sekä minä, että tuo pahuksen aikuinen siskontyttö :D Miten voit olla jo?!


On aivan mahtavaa lähteä reissuun tutussa ja turvallisessa porukassa. Jokaiselle neljälle meistä on tapahtunut suuria asioita näiden vuosien varrella ja kasvua on satavarmasti tapahtunut niin henkisesti kun muutenkin. Silti kuitenkin kun näitä ylläolevia kuvia katselen, tuntuu kun ne olisi otettu ihan vasta äsken. 

Itse todennäköisesti nukun ensimmäisen vuorokauden, niinkun tapahtui mun ja H:n Dublinin reissullakin syksyllä 2013. Niiden unosten jälkeen lupaan kuitenkin keskittyä portviiniin, fadoon, sekä historian siipien havinaan. Ja ennenkaikkea noihin rakkaisiin ihmisiin tuossa yläpuolella. 

Ehkä ostan Lenny Kravitzin uusimman albumin (niinkun silloinkin tein), ostan myös kesäkengät (niinkun silloinkin tein), ja ikävöin kotopuolessa odottavia rakkaita (niinkun silloinkin tein). Kyllä ne muruset täällä pärjää tuon pidennetyn viikonlopun ihan varmasti ilman minuakin. H:lla on apujoukot paikalla aina tarvittaessa. Ihan muutaman kymmenen metrin päässä.

Tää on oikeasti aivan huippujuttu. 

Onnea rakas Vilma. Olet tätsylle aivan järjettömän tärkeä pakkaus. PikkuW:n kummitäti, nainen isolla N:llä. Ihan kohta täysi-ikäinen. Huh. Supermahtavaa lähteä yhdessä reissuun! Rakas olet.

<3

You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Ihanaa! Lissabon on mielenkiintoinen kaupunki. Oli siellä viime syyskuussa. Laitan tähän matkaohjelmani, jos vaikka siinä olisi vinkkiä teillekin.
    Majoitumme moderniin Sana Lisboa-hotelliin, joka sijaitsee Lissabonin keskustassa Marques de Pombal-aukion ja Avenida de Liberdade-puistobulevardin kupeessa, kävelymatkan päässä ostoskaduilta ja vanhan kaupungin kujilta.

    Aloitamme matkan opastetulla kierroksella sekä historialliseen että moderniin Lissaboniin, käymme löytöretkeilijöiden muistomerkillä, näemme kaupungin kuuluisat aukiot, mm. Praca do Comercio, sekä kävelemme vanhankaupungin Alfaman kapeilla kaduilla, mahdollisuus käydä sisällä mahtavassa 1500-luvun Jeronimus-luostarissa. Lounas Leao d`Ourossa, joka on yksi vanhimmista ravintoloista ydinkeskustan Rossion aukion laidalla. Kierroksen jälkeen majoitumme hotelliin. Illallisen nautimme ravintola Xenussa, joka on kävelyetäisyydellä (300m) hotellista ja tarjoaa perinteistä portugalilaista ruokaa viihtyisässä ympäristössä.



    Perjantaina teemme kokopäiväretken Sintraan ja Cascaisiin. Sintran kaunis pikkukaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja se on kuuluisa upeista linnoistaan. Vanhin linna on 800-luvulla rakennettu maurilaislinna ja romanttisin on 1800-luvun Maria-kuningattaren Pena-palatsi, mikä kruunaa maiseman ylhäällä vuoren huipulla. Tutustumme kylän keskustassa sijaitsevaan upeaan Kansallispalatsiin. Lounaan nautimme Sintran ravintolassa. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa kohti Cabo da Rocaa, manner-Euroopan läntisintä niemeä. Paluumatkalla poikkeamme Cascaisin pikkukaupungissa, joka on tunnettu rauhallisesta ilmapiiristään, kalastajakylän tunnelmasta ja kauniista arkkitehtuurista. Illallisen nautimme fadoravintola Clube de Fadossa, tämä suosittu ravintola sijaitsee fadon syntysijan Alfaman kätköissä, lähellä Se`-katedraalia. Korkeatasoisten fado-laulajien ja –soittajien esitysten lomassa nautimme hyvästä paikallisesta ruoasta.



    Lauantaina vierailemme Quinta do Sanguinhalin viinitilalla. Perheomistuksessa olevaa, viihtyisää tilaa ympäröi kaunis 1800-luvun puutarha. Teemme kierroksen viinikellareissa, museossa ja puutarhassa, sekä tutustumme viininvalmistukseen. Lopuksi maistamme talon viinejä: 2 valkoviiniä, 1 roseviinin, 3 punaviiniä ja 1 liköörin). Buffet-lounas. Paluumatkalla pysähdymme ostoskeskukseen. Illallisen nautimme klassisessa Casa da Comida-ravintolassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jutta! Luen tämän vielä ajan kanssa myöhemmin. Tuttuja paikannimiä sieltä jo pompsahtikin. Alfama,Sintra ja Cascais :) olen niissä itsekin käynyt. Mutta tosiaan, luen myöhemmin uudestaan :)

      Poista
  2. Ihana kirjoitus, ihana täti ❤️ tv . Neiti V

    VastaaPoista
  3. Voi että sentään. Pystyn niin hyvin samaistumaan tuohon "miten sä olet kasvanut noin nopeaan"-juttuun, koska oma, ensimmäinen täditeltäväni täyttää ensi kuussa 18v. Ite elin myös vahvasti mukana hänen arjessaan ja nautin täysillä siitä pikku ihmisestä... Voi sentään, meinaa tippa tulla linssiin. Erittäin nautinnollista ja rentouttavaa matkaa koko porukalle, sitten kun sen aika koittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä tää vähän sanattomaksi vetäsee, mutta ihan hyvällä tavalla :)

      Poista
  4. Mä elän samankaltaisia 'kauhistuksen aikoja', minulla se on vain oma esikoinen, joka sen 18 täyttää...MIhin ne vuodet katos.

    Nyt vasta, kun katsoin noita kuvia, huomasin että Piippishän on ihan äitinsä kuva ... ihan hurjan samannäköinen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 kukaan ei ole koskaan uskaltanut sanoa tuota mulle ääneen, vaikka olen halunnut sen aina kuulla.

      Poista
  5. Mä niin odotan tätä meidän reissua. On niin upeaa, kun tämä toteutuu. Todella jaan kanssasi tuon tunteen, miten ihana pikkuinen V voi olla jo täysi-ikäinen. Ja sinäkin olit tuolloin niin pikkuinen tytteli ja nyt olet kolmen lapsen äiti ja aikuinen nainen. Ja me A:n kanssa, me olemme jo aikamoisia tätejä. Mä olen niiiiiiiin onnellinen, kun olen silloin joskus useita vuosia sitten (36 vuotta) saanut tutustua sun siskoosi ja sitä kautta myös aivan mahtavaa perheeseesi. A on minulle kuin sisko. Ja V:n asema sydämessäni on suuri, ollut sitä aina ja tulee sellaisena pysymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti kirjoitettu ja ihan mahtavaa lähteä teidän kanssa matkalle <3 tänään fiilis vaan vahvistui.

      Poista

Suosituimmat

Facebook