Lasten kanssa Maitokahvimedian pikkujouluissa

22.04

"Lapset mukaan blogiyhteisön pikkujouluihin!" . Ei, se ei ehkä ole ihan ensimmäinen ajatus juhlia järkkäillessä, mutta yhdessä pienessä hetkessä sitä saattaa tällaisiinkin ratkaisuihin päätyä. Varsinkin silloin, kun koko perheelle annetaan houkutteleva mahdollisuus, josta vaan ei voi eikä halua kieltäytyä.


Juhlistimme parinkymmenen hengen voimin lauantaina Maitokahvimedian pikkujouluja Porvoossa Cafe Köketin kokouskartanon tiloissa, ja paikan omistaja Arla lupasi että saamme tarvittaessa jäädä yöpymään tuohon tunnelmalliseen ja todella mielenkiintoista historiaa huokuvaan tilaan. Meidän jengi olikin sitten ainoa jolla ei ollut velvollisuuksia toisaalla, ja iloksemme saimme jäädä postauksen kuvissa näkyviin suloisiin sänkyihin uinumaan.

Ja olipa meillä mukavaa - sekä juhlissa että juhlien jälkeen!


Hilppasen jouduin etukäteen jännittämään että jättävätkö ipanat esimerkiksi Cloettan järkkäämän karkkipuffetin rauhaan ja käyttäytyvätkö muutenkin asiallisesti, mutta nyt kyllä täytyy itsekin todeta, että sangen upeasti käyttäytyivät ja me vanhemmat saimme ihan hirrmuisen ylpeitä omistamme olla!


Aikuisten seurassa oli selvästikin tosi mukavaa ja kutsuvieraille järkätty bingo kiinnosti myös pienempää juhlakansaa. Kiitokseksi hienosta käyttäytymisestä tuon kolmetuntisen ajan, saivat muruset sitten lopulta hyökätä myös tuon karkkipuffetin kimppuun.


Tarjoilut juhliin toimitti Pitopalvelu Sokeritähti, Raikastamo sekä Henkell&Co. On ilo järkätä kekkereitä kivoille ihmisille, kun saa tällaisia herkkuja tarjoilla juhlakansalle! Tunne lienee monelle tuttu. Hyvä pitopöytä on yksi juhlien tärkeimmistä tekijöistä - se nyt on vaan taivahan tosi!

Ja eipä näitä herkkuja sitten luonnollisesti jäänytkään kotiinviemisiksi..
Suloiset kotiinviemiset kutsuvieraille puolestaan tarjoilivat Nuppu Print sekä Partylite.Sunnuntaina heräilimme valoisaan aamuun ja ikkunan takana lapsia ihastutti taivaasta hiljalleen maahan tippuva lumi. Emme turhaan kiirehtineet takaisin kotiin ja jäimme rauhassa nautiskelemaan vanhan talon maagisesta tunnelmasta. Tuossa asunnossa on tosiaan aikanaan asustellut mm. Akseli Gallen-Kallela ja tiloissa on toiminut myöhemmin mm. Matkailijakoti Arla. Muutama hieman mystinen yksityiskohta tuohon talossa viettämäämme vuorokauteen liittyy myös ja vieraskirjasta luinkin, että paikalla on kuluneiden vuosien saatossa saattanut vierailla hahmoja tuonpuoleisesta? Oli niin tai näin, ei heistä ollut haittaa ollenkaan - päinvastoin! Suoraansanottuna hämmästelimme lauantai-iltana H:n kanssa tosi rauhoittavaa ja seesteistä tunnelmaa.Vaikka meillä on kotonakin voimistelurenkaat, oppi jätkänpätkä tekemään ensimmäisen "bäkkärinsä" lauantaina Köketin renkaissa - tämä oli luonnollisesti tosi iso juttu hänelle.


Inspiroiduin talon sisustuksesta niin kovasti, että tilasin heti sunnuntai-iltana Ellokselta kankaasta tehdyn katoksen makuuhuoneeseemme. Vihdoin ja viimein keksimme, miten saamme tuosta tylsästä ja vaikeasti sisustettavasta huoneestamme astetta verran viihtyisämmän, jes! Köketin Porvoon talossa voisi viettää tuntitolkulla ihan vaan ihastellen talon lukuisia kauniita yksityiskohtia. Sisutuselementteinä on käytetty paljon vanhaa ja ajan patinoimaa, mutta samalla esimerkiksi tekstiileistä löytyi paljon esimerkiksi Ivana Helsinkiä sekä Lapuan Kankureita. Kaikki suloisessa sovussa keskenään!


Oli tosi kiva ja erilainen viikonloppu kaiken arkisen hulinan keskellä! Siitä iso kiitos Maitokahvimedian jengille, lukijoille, kutsuvieraille sekä yhteistyökumppaneille! Harppaus arjen ulkopuolelle tekee kyllä hyvää aina silloin tällöin - ja varsinkin muutaman viikon sairasteluputken jälkeen!


Kiitollisena juhlatilasta, jätimme Arlalle pienen muistiaisen olohuoneen pöydälle. Nyt Köket Porvoossakin saadaan fiilistellä joulukuun jokaisena aamuna uuden Partyliten tuoksukynttilän voimin. En millään malta odottaa, että pääsen omasta kalenteristani jo ensimmäisen luukun avaamaan..

Seuraavassa postauksessa tulen vähän kertomaan teille ajatuksistani liittyen alkaneisiin opintoihini. Huominen ja seuraava viikko tuovat tullessaan kivoja juttuja aiheeseen liittyen, ja ajatukset ovatkin nyt aika vahvasti siellä.  Tästä lisää pian.

You Might Also Like

0 kommenttia

Suosituimmat

Facebook