Herkkusuut suppuun

21.24

 Tämä keskiviikko ei nyt ole ollut niitä parhaita mahdollisia päiviä, mutta huomiseen mennessä surut unohtukoon. Yhdestä asiasta olen kuitenkin iloinen - hain kouluun! Ihan niinkuin muutama viikko sitten uhkasinkin. Nyt vaan jännitellään, että mitä tuleva tuo meidän perheelle tullessaan..
  

Seuraavaksi ajattelin esitellä teille tänään hetken mielijohteesta tuunaamani kalenterin, jonka avulla on helpompi havainnollistaa lapsille saapuvat herkkupäivät. Meidän oli pakko tehdä tällainen ratkaisu, sillä jatkuva hokeminen ja kinuaminen meinasi turhan usein kiristää tunnelmaa täällä kotona. 


 Niinkuin kuvasta näkyy, meillä herkutellaan (ylläri ylläri) viikonloppuisin tätä nykyä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun kahtena päivänä viikossa saa kohtuuden rajoissa herkutella niin viisi päivää ollaan mukisematta ilman. Tosin ei tämä nyt aina ihan niin kiveen kirjoitettua ole, etteikö esimerkiksi mummolassa  saisi tehdä muutamia poikkeuksia, mutta tämä kalenteri on tarkoitettu helpottamaan ipanoiden ymmärrystä eritoten täällä kotioloissa. Joskus kun tuntuu, että vaikka asiaa kuinka selittää niin ei käytäntö meinaa mennä perille asti.

Ja hassuapa oli muuten huomata, että tämähän oikeasti toimii! Kun näytin lapsille selkeästi että minkä päivän kohdalla tänään ollaan menossa, niin asiasta ei ole tarvinut enää neuvotella. Poika käy välillä tsekkaamassa tilanteen ja tyytyy siihen huomattavasti helpommin, kuin aikaisemmin minun tai isin toteamana. Kun Piippis erehtyi kerran sanomaan tuossa illalla että "Haluan kettiä (keksiä)!" , käski velipoika siskon heti mukaansa katsomaan tuosta kalenterista, että koska me sitä herkkupäivää seuraavaksi oikein vietellään. 

Ylihuomenna ja vieläpä isin synttäripäivänä! :) 

Kuvan ottamisen jälkeen oivalsin vielä piirtää sydämet menneisiin päiviin, ja näinollen myös tyttöjen on helpompi pysyä kärryillä siitä, että minkä päivän kohdalla ollaan menossa.

Helppoa ja toimivaa! Seuraavaksi voisin keksiä jotain vastaavaa pleikkari juttujen rajoittamiseksi. Se kun on asia, josta pitää päivittäin myös taistella turhan paljon. Katsotaan mitä keksin..


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hyvä idea tuollainen kalenteri! Lasten on helppo hahmottaa, missä mennään, varsinkin kun tosiaan piirtää menneisiin päiviin jonkin merkin.
  Ollaan ihan kauheita herkuttelijoita, pitäisi taas ottaa itseään niskasta kiinni ja syödä herkkuja vain viikonloppuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä kans lähti vähän "lapasesta" pullien ja keksien kanssa 🙈

   Poista
  2. Joo meillä kans lähti vähän "lapasesta" pullien ja keksien kanssa 🙈

   Poista

Suosituimmat

Facebook