Buresboahtin!

13.27

 Enpä olisi uskonut tämän päivän koittavan, mutta täällä sitä nyt kuitenkin ollaan pitkästä aikaa! Hei vaan kaikille vanhoille sekä mahdollisesti uusillekin lukijoille! Kiva kun olet täällä.

Voi sentään, mistähän kaiken aloittaisin?! Aloitetaan nyt sitten vaikkapa avaamalla hieman syitä tälle yllättävälle comebackille

Olen kaipaillut kirjoittamista aivan hirveän paljon! Puoli vuotta sitten perheemme koki menetyksen, josta selviytyminen tulee kestämään varmasti vielä vuosia. Jonkin sortin shokkitilassa olemme kaikki edelleen, mutta arkea on tarvottava eteenpäin surusta huolimatta, ja siitä lapset ovatkin urheasti suoriutuneet - vaikkakaan sellaista ei olla heiltä missään vaiheessa vaadittu. Toki huomaamme pienistä asioista, että suru on jatkuvasti läsnä ja on lohdullista huomata, että aika-ajoin tuo suru purkautuu kyyneleiden tai muuten vaan ikävöimisen kautta. 

Ovat luopuneet pienen ajan sisään niin paljosta, nuo pienet rakkaat! Se särkee meidän vanhempienkin sydämet.

Viime aikoina olen pohtinut keinoja sekä työkaluja omien tuntemusten sekä ajatusten purkamiselle. Enempää ei liene tarve selittää. Siinäpä se suurin syy, miksi täällä taas ollaan. 

Instagramin puolella minuun on myös otettu lukuisia kertoja yhteyttä ja kerrottu, kuinka 47 palasta on ollut suuri tuki ja turva erityiselämän alkutaipaleella. Haluan jatkaa vertaistuen jakamista, sillä se on kuluneen 12 vuoden ajan ollut meidän perheelle hyvin tärkeä tehtävä. 

Ehkä jopa haluan kannustaa tekemään rohkeitakin valintoja unelmiensa eteen! Me kun H:n kanssa tuoreina vanhempina Kätilöopistolla toukokuussa 2011 itse ajattelimme, että unelmoida ei enää kannata. Niin hurjalta kun se nyt kuulostaakin. 

Ja kuinka väärässä olimmekaan!

Viimeisimmästä postauksesta tämän blogin puolella on aikaa jo kaksi vuotta. Tunnen suurta onnea siitä, että istun nyt tässä Nuorgamin kodin alakerran sohvalla näppiksen edessä. Koirat kuorsaavat vieressäni ja kissa pesee itseänsä kiipeilypuussa. Kotona on seesteinen tunnelma ja kirjoittaminen sujuu vanhalla rutiinilla - asiaa sitten onkin poikkeuksellisesti enemmän kuin koskaan! 

Availen kuluneen kahden vuoden takaisia kuulumisia hyvin rauhakseltaan - aihe kerrallansa. 

Näin alkuun kuitenkin pieni tiivistelmä Nuorgamin elostamme:

Ensimmäinen vuosi täällä oli koko perheelle kuin suurta kaunista unta. Lapset rakastuivat pieneen kylään sekä sen yhteisölliseen tunnelmaan. Myös meihin aikuisiin teki suuren vaikutuksen se, kuinka saimme heti tukea kyläläisiltä ja vastaanotto oli hyvin hyvin lämmin. Luonto hullaannutti meidät kaikki ja rauha oli vahvasti osana arkeamme. Saimme juurikin sitä kaikkea, mitä täältä lähdimme hakemaan.


Pirpanan koulunkäynti lähti kivasti käyntiin ja alle kahdenkymmenen oppilaan koulussa erityisyys ei ollut missän kohtaan kummoisempi ihmetyksen aihe. Neiti oli heti yksi muiden joukossa ja usein edelleen tulee jopa olo, että Piippis on vähän sellainen koko koulun "maskotti"

Ja sanon tuon kaikella rakkaudella sekä kiitollisuudella. Emme voisi onnellisempia olla tämänhetkisestä tilanteesta.

Hyvä ja turvallinen olotila näkyy myös neitokaisesta itsestään. On erittäin tyytyväisen sekä onnellisen oloinen 12-vuotias <3


Melko nopeasti syksyn taittuessa talveen ja perheemme ensimmäiseen kaamos-elämykseen päätimmekin, että jäämme vielä toiseksi vuodeksi Utsjoelle. Läheiset sekä ystävät suhtautuivat asiaan hyvin ymmärtäväisesti, ja äitini sekä siskoni lupasivat hoitaa Keravan torppaamme rakkaudella myös toisen vuoden. Saimme kumpikin H:n kanssa jatkaa töitämme samassa työpaikassa - minä koululla ja H etänä Helsinkiin. Kaikki lutviutui ja toinen vuosi pohjoisessa käynnistyi kuin luonnostaan. 


Joulu hurahti tuntureiden syleilssä ja uusi vuosikin vaihtui rauhallisissa kotoisissa tunnelmissa. Pian vuodenvaihteen jälkeen ryhdyimmekin odottelemaan äitini saapumista luoksemme. Äiti lensi maaliskussa Ivaloon H:n kanssa (oli työmatkalla), ja seuraavat 2 viikkoa jäivät hyvin lämpimänä muistoihimme. En oikein kunnolla vieläkään pysty aiheesta enempää kirjoittelemaan, mutta senkin aika tulee kyllä. 


Kesäloman startatessa alkoi etelän reissun valmistelut. Tarkoitus oli matkustaa kahden yöpymisen taktiikalla koko konkkaronkan kanssa rakkaiden luokse pk-seudulle - siellä meitä odoteltiin kovasti. Olimme tehneet äitini kanssa vaikka mitä kivoja suunnitelmia ja sydäntä lämmitti, kun tiesimme että pian pääsemme taas halaamaan sekä viettämään aikaa yhdessä. 

Ensimmäinen yöpymispaikka oli varattu Rovaniemeltä. Saavuttuamme illalla majapaikkaamme soittelin äidin kanssa, ja hän oli tosi iloisella mielellä meitä siellä odottamassa. Oli viettänyt mukavan kahvitteluhetken ystävänsä kanssa, eikä kukaan olisi ikimaailmassa voinut uskoa, mitä seuraava aamu toisi tullessaan!

Yön aikana äidin kunto oli romahtanut ja hänet oli viety ambulanssilla sairaalaan. Seuraavana iltana ehdimme Kuopion majoituksessa jutella vielä hetken puhelimessa, mutta koskaan emme rakasta äitiä ja mummia enää hereillä nähneet. 

"Me rakastetaan äiti sua!"

"Voi rakkaat niin minäkin teitä!"

Nämä jäivät viimeisiksi sanoiksi toisillemme. Se lohduttaa surussa vaikkakin samalla saa kyyneleet valumaat poskipäille. 


Äiti nukkui pois Meilahden teho-osastolla kesäkuun 15. päivä. Lämmin kiitos teho-osaston työntekijöille siitä, että teitte viimeiseen asti kaikkenne äidin toipumisen eteen. Nyt oli vaan mummin aika lähteä papan luokse.


Parin viikon päästä jätimme lopulliset hyvästit. 

Suunnitelmat muuttuivat hirveimmällä mahdollisella tavalla, kun saavuimme pohjoisesta mummin tyhjään kotiin Keravalle. Tämä on se kohta, jota en vielä kykene selittämään tai avaamaan. 
Lienee ilmiselvää että myös lapset romahtivat, sillä tilanne aukesi vasta siinä hetkessä heillekin kunnolla. Kaikki tuo tapahtunut tuntuu vaan niin epäreilulta, että asiaa on tosi vaikea käsitellä näin puolen vuoden jälkeenkään. 

Halusin heti alkuun kertoa kaiken tämän, koska luopuminen ja suru ovat tällä hetkellä vahvasti läsnä perheemme elämässä. Jossain kohtaa tulen kirjoittamaan aiheesta enemmän, mutta vielä ei ole sen aika. 

Tällä hetkellä yritämme kovasti nauttia jäljellä olevista kuukausista täällä pohjoisessa ja olen varma, että asioiden käsitteleminen on täällä himpun verran helpompaa kuin vaikkapa hektisessä etelän elämässä. Kaikella lienee tarkoituksensa ja olen tosi onnellinen, että ollaan vielä täällä Utsjoella. 



Suuresta surusta huolimatta olemme kokeneet paljon ihania hetkiä myös tämän vuoden aikana. Aion täällä blogissa jatkossakin ylläpitää positiivista henkeä,  ja näiden pienten suurten rakkaiden ansiosta se onkin hyvin helppoa. 


Elämä jatkuu. 

Sitä mummikin haluaisi enemmän kuin mitään muuta. Sen tiedän.


Pohjoisen luonto on kertaheitolla lumonnut meidät kaikki.  Tällä hetkellä tuntuu tosi vaikealta ajatus siitä, että joudumme jättämään kaiken tämän taaksemme. Ei sitä oikein vielä halua edes ajatellakaan! 

Lasten koulujen vaihdos taas pelottaa ihan hirmuisesti, kun ovat nyt tottuneet pieneen kouluun sekä yhteisöön. Kielikylpy on tuottanut tulosta, ja kolmikko on oppinut jo hienosti pohjois-saamen kieltä. On aika iso muutos palata suuriin luokkakokoihin ja isoihin kouluihin - toki ystävät siellä odottavat ja se on tietenkin ihanaa! 

Olemme saaneet täältä rutkasti pieniä sekä isoja tovereita, eikä se todellakaan helpota luopumisen tuskaa. Mutta niinkuin jo mainitsinkin, ystävät ja läheiset etelässä helpottavat palaamista. On tämä kuitenkin niin mahdottoman ristiriitaista ettei ole tosikaan!


Iloksemme olemme saaneet tänne vieraaksi kuluneen puolentoista vuoden aikana ystävän jos toisenkin, ja yhdessä tehneet upeita muistoja. Suukkoja asianosaisille.

Tukea ja turvaa on löytynyt myös puhelimen päästä aina tarvittaessa, ja siitä haluan myös jokaista rakasta kiittää. 


Tulen kertomaan hyvin pian teille meidän menneistä reissuista, mutta minunpa täytyypi vaan ensiksi vähän pläräillä kuvia läpi ja karsia parhaimmat tänne blogistaniaan. 

Tämä ensimmäinen postaus oli nyt hieman rönsyilevä, mutta kahden vuoden tauon jälkeen on tosi vaikea aloittaa selkeää jäsenneltyä kerrontaa elostamme. Jatkossa mennään kuitenkin teemoittain ja nyt toivoisinkin, että miulle vinkkailtaisiin mahdollisista toivepostauksista. Vinkkejä voi laittaa joko Instagramiin, Facebookiin tai kommenttien puolelle tänne blogiin. Kaikki käypi!

Pähkinänkuoressa : 

Nuorgamissa kaikki on hyvin. Kaamos on käynnissä ja pian valo sekä kaamoksen kauniit sävyt alkavat lisääntymään - matkaamme taas yötöntä yötä kohti. Hitaasti mutta satavarmasti. 



Reissucitikkamme odottelee uutta moottoria Ivalossa (tienpäälle jäämisistäkin on tulossa ihan oma postauksensa :D ) ,  ja olemme nyt tovin eläneet pohjoisen eloamme ilman minkään sortin moottoriajoneuvoa. Eilen saimme kuitenkin ihanilta kylän ihmisiltä henkilöauton lainaksi, ja suorinta tietä kurvasimme Tana bruhun Norjan puolelle shoppailemaan muutamat joululahjat sekä ihastelemaan kauniita jouluvaloja. 

Alla sangen vauhdikas otos tuosta hetkestä. 



Ja tosiaan, perheemme on myös kuluneen vuoden aikana kasvanut yhdellä karvaisella ystävällä. Hänestä lisää seuraavassa postauksessa, joka ilmestynee melko pian. Monet varmasti jo tietävätkin, minkälaisesta tyypistä on kyse.. 

Mutta nyt on aika lopetella tältä erää. Kylläpä on kiva olo nyt, kun olen taas päässyt starttaamaan tämän mulle niin tuhannen tärkeän harrastuksen uudestaan. 

Heti on astetta verran kevyempi olo.


Joulujännitys alkaa aika vahvasti olemaan meidän perheessä läsnä, mutta onneksi enää ei tarvitse kauaa odotella.. ;)

Elämme tällä hetkellä elämämme ikimuistoisinta aikaa - iloineen sekä suruineen. Kiva kun olet taas mukana!



You Might Also Like

1 kommenttia

Suosituimmat

Facebook